Erik Veenhuijsen

Erik is technisch directeur bij IT Synergy. Hij is verantwoordelijk voor projecten en alle interne en externe systemen waarmee wij onze dienstverlening leveren.

Koffie? Ja lekker, latte macchiato, zonder suiker!

Erik zijn werkweek

Doordeweeks is Erik met duizend-en-één dingen bezig. Zo managed hij de complexere migraties en onboarding projecten. Is hij verantwoordelijk voor alles wat speelt in onze datacenters. En houdt hij planning, kwaliteit en markttrends nauwlettend in de gaten. Hij overlegt ook veel met collega’s over de verschillende werkzaamheden bij klanten.

Zo heeft hij recent meerdere Microsoft365 migraties afgerond bij onze klanten. Zij kunnen nu volledig (samen)werken in de cloud waar dat voorheen allemaal lokaal gebeurde.

Erik zijn stokpaardje is (online)veiligheid. Hij raakt niet uitgepraat over de beste beveiligingsopties, standaardiseren van systemen en back-up beleid en implementeren van Multi Factor Authentication (MFA). Hij houdt continue oog op risicomanagement en -beheersing. 

Naast die werkzaamheden bemoeit Erik zich ook met de 3e-lijns tickets op de servicedesk. Soms lost hij zelf nog problemen op, maar vaker probeert hij collega’s te begeleiden en trainen zodat issues in een eerder stadium al verholpen kunnen worden.

Erik in het weekend

Erik ademt ICT dus ook in het weekend is hij met z’n vak bezig. Hij volgt zelfstudie trainingen en leest graag vakliteratuur, of boeken over organisatiemanagement. Het liefst dan wel op papier met kaft in de hand.

De ideale vrije zondag van Erik bestaat uit het kijken van Formule 1, gevolgd door een bos- of duinwandeling met zijn vriendin en afsluitend lekker uiteten bij een café of sushi restaurant.

*Fun fact: Erik had zijn eigen ICT-onderneming genaamd ‘TreForce’. Begin 2019 zijn TreForce en IT Synergy volledig gefuseerd.

Scroll naar top