REMOTE SUPPORT

Wij lossen het op!

Heb je een IT probleem? Neem dan contact met ons op. Wanneer je dit gedaan hebt, pakken we je probleem zo snel mogelijk op.

Wat is Remote Desktop?

SNEL INZICHT IN JOUW PROBLEMEN MET CONNECTWISE CONTROL

Om je probleem op te kunnen lossen, is het vaak handig voor onze experts om mee te kijken wat er op jouw scherm gebeurt. We maken dan gebruik van Remote Support. Jij hoeft hier alleen de code voor in te vullen die wij je toesturen. We kunnen de controle van jouw computer of tablet dan tijdelijk overnemen om jouw probleem snel te verhelpen. Als het probleem is opgelost, verbreken we de verbinding en kun jij weer verder met je werk!

Werk je op een Mac en maak je voor het eerst gebruik van onze Remote Support?
Bekijk dan de handleiding ‘Remote Support Client installeren op Mac’
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?

Contact ons met één klik op de knop

Bel direct met een expert

Heb je een probleem dat direct moet worden opgelost? Bel dan naar onze supportafdeling. We pakken jouw issue gelijk samen op en zorgen dat het zo snel mogelijk wordt verholpen.

Mail naar onze engineers

Loop je ergens tegenaan, maar heb je geen mogelijkheid te bellen? Stuur onze IT engineers dan gerust een mailtje. Er wordt automatisch een ticket aangemaakt die wij voor je gaan oplossen.

Direct een ticket versturen

Via ons klantenportaal is het mogelijk om direct een ticket bij ons in te schieten.
Eén van onze collega’s zal dan binnen de afgesproken termijn contact met jou opnemen.

JESSY

JESSY

Content Marketeer

BEKIJK NU ONZE KENNISBANK!
DIRECT ANTWOORD OP JOUW MICROSOFT VRAAG

Wil je weten hoe iets werkt binnen de Microsoft 365 omgeving? Bekijk dan onze kennisbank! Hier kun je allerlei handleidingen, tips & tricks vinden over bijna alle Microsoft 365 applicaties!

Scroll naar boven

Excuses, we ervaren storing

Microsoft
Op dit moment ervaart Microsoft een storing. Het kan voorkomen dat inloggen in de online omgeving daarom niet lukt. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Telefonie
Een storing op het telefonie platform zorgt ervoor dat wij geen inkomende telefoontjes aan kunnen nemen. Voor support kun je ons mailen op: support@itsynergy.nl