Impact

We willen graag iedere dag impact maken. Dat doen we niet alleen met onze ICT diensten, maar ook met initiatieven voor én door onze mensen en sociaal-maatschappelijke initiatieven. Op deze pagina lees je wat we met elkaar en voor elkaar doen. 

Iedereen bij IT Synergy juichen

Donaties & kortingen

Stichtingen
Ieder jaar reserveren wij een budget om onze dienstverlening te doneren aan een stichting(en). Alle ANBI-stichtingen krijgen daarbij 15% korting op onze SLA. Als ANBI-stichting vragen wij ook een speciale Microsoft-tenant aan, waarbij ook de Microsoft-licenties goedkoper worden. 

Goede doelen
Daarnaast hebben we ook ieder jaar een budget voor donaties aan goede doelen. Zo helpen we graag goede doelen in de buurt of doelen die onze collega’s/partners aandragen.

Trotse partner van Stichting Jarige Job

IT Synergy is partner van Stichting Jarige Job, een stichting die zich inzet voor jongeren uit arme gezinnen. 

Voor veel kinderen in Nederland is een verjaardag een feest met cadeaus, bezoek van familie & vrienden en trakteren op school. Helaas is dit voor meer dan 100.000 kinderen in ons land een luxe die ze niet kunnen veroorloven. Stichting Jarige Job zet zich in om kinderen uit financieel kwetsbare gezinnen een onvergetelijke verjaardag te bezorgen.

Dit doen ze met de verjaardagsbox. Dit is een speciale box met versieringen, traktaties voor de klas, lekkernijen voor bezoek en een prachtig cadeau. Zodat ieder kind kan genieten van zijn of haar verjaardag.

Meer weten over Stichting Jarige Job? Bezoek hun eigen website.

*Fun fact: we zijn buren in de Van Nelle Fabriek!
*We leveren 3 jaar gratis onze ICT diensten (SLA) aan Stichting Jarige Job. 

Samen mooie dingen doen
AI masterclass borrel bij IT Synergy
Helpen bij Stichting Jarige Job
Groepsfoto van IT Synergy bij de Dutch Search Awards
Datacenter Smartdc opening warmtepomp
Hardware inladen in bedrijfsauto
Vrijwilligerswerk bij Voedselbank Nederland
Vrijwilligerswerk bij de Voedselbank teamfoto
IT team aan het werk op kantoor
Fabian en Wytse bij serverrack in het datacentrum

Verminderde ecologische voetprint bij ons datacenter

De servers die wij beheren zijn (deels) gehuisvest in datacenter SmartDC. Dit datacenter zit naast ons kantoor in de Van Nelle Fabriek. 

Datacenters produceren veel restwarmte, omdat ruimtes met servers in deze centers constant gekoeld moeten worden. Dankzij gloednieuwe warmtepompen, wordt de restwarmte die hierbij vrijkomt vanaf januari 2023 omgezet in energie om de Van Nelle Fabriek te verwarmen.

Dankzij deze innovatie wordt 800.000 m3 gas bespaard in de Van Nelle Fabriek. Het datacenter zelf vermindert hun eigen ecologische voetafdruk met 13 procent.

Deze ontwikkeling is voor ons heel belangrijk, omdat wij met lokale leveranciers willen werken die actief naar duurzame oplossingen zoeken.

Eigen initiatieven

 • Een goede werk-privé balans met de mogelijkheid om remote te werken
 • Een paperless office; omdat we toch alles digitaal doen
 • Ieder jaar de mogelijkheid om aan minstens 15 sportactiviteiten mee te doen (zoals de mud run, een yogales, een padel clinic, crossfit clinic of wipeout)
 • Sponsoring van collega’s als zij sporten voor het goede doel of om hun vereniging (of het nu sport of cultureel is) te steunen
 • IT traineeships om je om te scholen naar ICT
 • Een veilige werkplek en begeleiding wanneer je net uit de bijstand komt of een achterstand hebt op de arbeidsmarkt
 • De kennis en expertise delen met stichtingen, bijvoorbeeld door gratis een website te ontwikkelen


Vrijwilligerswerk
We doen sinds 2022 ieder jaar vrijwilligerswerk met ons team. 

2022: Voedselbank Nederland
2023: Stichting Jarige Job
2024: n.t.b.

Vrijwilligerswerk bij de Voedselbank teamfoto
Meer weten over IT Synergy?
We leren je graag kennen!

Duurzaam hardware proces

Brent en Patrick laden hardware in, in bedrijfsauto
Voorraadbeheer

Wij hebben een uitgebreide voorraad van alle devices binnen onze standaard. Dit geeft ons de mogelijkheid om snelle levertijden te realiseren op onze hele catalogus.

Installatie

Installeren en configureren van hardware

Afleveren

Eén van onze IT hardware engineers levert de ICT hardware persoonlijk bij jou af. Wanneer het om producten gaat als printers, acces points of switches, installeren we deze bij jou op locatie.

Gebruik

Wanneer hardware de door ons geadviseerde end-of-life datum (maximaal 5 jaar) heeft bereikt, halen wij hardware op en vervangen we dit.

Ophalen en vervangen

De hardware die we ophalen, geven we een tweede leven. Dit doen we in samenwerking met CLN. Deze partij neemt onze oude hardware in en her installeert dit volledig. CLN levert dit af bij een door ons aangewezen goed doel.

Recyclen

Met het geld dat we krijgen voor de gerecyclede hardware, doneren we onze dienstverlening aan stichtingen. 

Goede doelen in onze telefonische wachtrij

We hebben ook een vette samenwerking met Queup. Wanneer je IT Synergy belt en in de wachtrij komt, hoor je niet meer zo’n saai wachtdeuntje, maar een boodschap.* Een boodschap van een door ons gekozen goed doel. Zodat we je tijdens het wachten hopelijk iets moois kunnen laten horen over organisaties die goed doen.

*Onze wachtrij wordt hier niet langer van. Dit is voor ons erg belangrijk, omdat we onze gebruikers iedere dag telefonisch te woord staan en hier geen vertraging in willen.

Bellen op de servicedesk met VoIP telefoon
Patrick komt hardware brengen bij Brent en bedrijfsauto
Lopende projecten

We hebben nog een hoop stappen te zetten voor het verduurzamen van onze organisatie en diensten. Op het moment lopen daarvoor de volgende onderzoeken:

 1. Duurzaam wagenpark
 2. De beste manier om afval te scheiden 
 3. Duurzame leveranciers en partners
 4. Als IT partij werken we, mede om kwaliteits- en securityredenen, met nieuwe hardware voor klanten. Er loopt op dit moment een onderzoek naar het inzetten van refurbished devices. Of we dit volledig kunnen realiseren, weten we nog niet.


Heb jij een tip om te verduurzamen als ICT bedrijf? Laat het ons weten via ons contactformulier!

Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen