Geschiedenis

Wie is IT Synergy en waar komen we vandaan?

Tegenwoordig is IT Synergy een dynamische organisatie van enthousiaste medewerkers die verstand van zaken hebben en die IT allemaal heel erg cool vinden. En dat merk je. Aan alles. Maar hoe begon het allemaal?

Fabian Huising

Compu Orb

Waar het ooit begon

Hoewel IT Synergy in 2012 is opgericht, begint onze geschiedenis al in 2004. In dat jaar start Fabian Huising, die dan zestien is, zijn IT bedrijf Compu Orb. Via het netwerk van zijn vader en zijn buren maakt hij furore. Als hij twee jaar later wordt gescout door een grote organisatie, beginnen ook zakelijke klanten hem te vinden. Uiteindelijk gaat Fabian aan de slag als IT’er bij de Asro adviesgroep, waar hij de fijne kneepjes van het vak leert en het erg naar zijn zin heeft.

Thijs Mos

Mossolution

De ontmoeting

Twee jaar later – het is inmiddels 2008 – begint Thijs Mos zijn onderneming Mossolution. Door zijn oom en tante wordt hij aanbevolen bij de buren, die hem weer aanbevelen bij familie, die hem weer aanbevelen bij vrienden en collega’s. Zo wordt ook Thijs’ onderneming een succes. Als hij nog eens twee jaar later het pad van Fabian kruist, blijkt dat hij een opleiding in het buitenland gaat volgen en dat Asro op zoek is naar een goede vervanger. Thijs neemt het stokje van Fabian over. 

Wytse Michgelsen

Michgelsen IT

De verbindende schakel

Tijdens zijn studie Small Business & Retail Management ontmoet Thijs Wytse Michgelsen. Ze werken samen aan alle schoolprojecten en beginnen in 2011 Michgelsen IT. Ondertussen hebben Thijs en Fabian altijd contact gehouden met elkaar. Eind 2011 ontmoeten ze elkaar weer, nu geflankeerd door Wytse, en per januari 2012 neemt een nieuw opgerichte VOF – IT Synergy – de eerste medewerker van Mossolutions over. Daarmee ontstaat er een samenwerking waar zaken beter, slimmer en sneller gaan. Tot op de dag van vandaag.

Erik Veenhuijsen

TreForce

De partner

Erik Veenhuijsen is een geboren IT’er. Sinds 1982 is hij al dagelijks met IT bezig en na zijn opleiding VWO, in 1997, gaat hij full time aan de slag in het IT landschap. Eerst in loondienst, later als zelfstandig ondernemer. In 2010 richt hij Treforce op. In 2015 kruisen de wegen van Treforce en IT Synergy elkaar. Samen pakken ze een aantal mooie projecten op en ronden deze ook succesvol af. Het partnerschap breidt uit. De projecten worden groter en de samenwerking intenser. In 2019 fuseren Treforce en IT Synergy. Samen gaan ze verder als één onderneming: IT Synergy B.V.

Anno nu: Van Nelle Fabriek

Ondertussen zijn wij gegroeid naar een team van bijna 30 werknemers en zitten wij op een prachtige nieuwe locatie in de Van Nelle Fabriek. Leer ons team kennen!

tekening van nelle - IT Synergy

Meer weten?

Wil je meer weten over ons of denk je dat we je kunnen helpen met een IT kwestie? Bel of mail ons vooral. Vinden we leuk!

Scroll naar top