Microsoft 365

Microsoft 365 is een verzameling van Microsoft cloud diensten. Dat klinkt misschien wat algemeen, maar betekent simpel gezegd dat je via een abonnement gebruik kunt maken van Microsoft apps, online diensten en security tools. 

Microsoft 365 als basis voor jouw werkplek

Abonnement op groei

Microsoft abonnementen zijn er in verschillende vormen en bepalen welke diensten jij kunt gebruiken, van een simpel abonnement voor privédoeleinden tot een bedrijfslicentie.

Met Microsoft Business en Enterprise licenties ontvang je alle apps om productief online samen te werken en geavanceerde security tools. Ontdek op deze pagina alle voordelen van Microsoft 365 voor jouw bedrijf!

De voordelen van Microsoft 365 bij IT Synergy
100 emoji
Productiviteit verhogen

Met apps als Outlook, Teams en Word

cloud emoji
Data in de cloud

Overal online samenwerken in SharePoint en OneDrive

Beveiliging emoji
Veilig werken

Met beheer & security tools

Jessy aan het werk achter monitor met online werkplek
Even bijkletsen?
Ontdek al je kansen met Microsoft 365
Deze klanten kunnen niet meer zonder
Word logo
PowerPoint logo
Excel logo
ToDo logo
Microsoft planner logo
OneNote logo
teams logo
Outlook icoon van de app
Office logo
OneDrive logo
SharePoint logo

Online samenwerken via Outlook en Teams

Microsoft 365 apps

Met het volledige pakket aan Microsoft Office apps verhoog je de productiviteit binnen jouw organisatie. Je werkt onder andere met algemeen bekende apps als Word, PowerPoint en Excel. Het totale pakket is echter veel breder dan dit. Zo streep je samen je to do lijst af met Microsoft To Do en Microsoft Planner en zitten er belangrijke beheerdersapps in als Intune en Azure Information Protection (dit richten wij in!). Al deze apps zijn toegankelijk via de cloud. Hierdoor werk je makkelijk samen in hetzelfde document en worden bestanden altijd online opgeslagen. 

Twee key Microsoft apps om samen te werken zijn Outlook en Teams. Microsoft Outlook gebruik je voor je e-mail en agenda afspraken. Hierin zit je eigen werkmail, maak je gedeelde agenda’s en voeg je vergaderruimtes toe om te koppelen aan meetings. Je kunt een desktopapp, mobiele app en online versie gebruiken. 

Microsoft Teams is hét platform voor zakelijke communicatie. Je connect snel met je collega’s via chat en videocalls en kunt makkelijk bestanden delen. Deze worden dan gelijk opgeslagen binnen jouw zakelijke cloud. Vervolgens is Teams ook weer gekoppeld aan je Outlook agenda, zodat je in beide apps meetings kunt inschieten en openen.

Met OneDrive en SharePoint zakelijk naar de cloud

Data altijd online

Met Microsoft 365 werk je zakelijk in de cloud. Maar wat betekent dit nou eigenlijk? Het mooie aan de cloud diensten van Microsoft is dat je samen kunt werken in bestanden en dat deze altijd benaderbaar zijn. Met OneDrive sla je namelijk alles online op, zowel zakelijk als privé. Vervolgens kunnen al jouw bestanden gedeeld worden binnen een zakelijke omgeving, wat we ook wel SharePoint noemen.

SharePoint is een sitebouwer voor bedrijven en kan volledig naar wens worden ingericht. Zo kun je er een intranet op aanmaken met afdelingspagina’s om gedeelde mappen centraal op te slaan, nieuws te delen en Teams te koppelen. Op deze manier kun je vanuit Teams bestanden ophalen in SharePoint, a.k.a. jouw zakelijke omgeving. Zoals je ziet, is alles in de Microsoft cloud dus aan elkaar verbonden voor optimale samenwerking.

OneDrive logo
SharePoint logo

Microsoft 365 beheer voor bedrijven

Altijd up-to-date

Wanneer je werkt met Microsoft 365, zijn de mogelijkheden dus eindeloos. Maar als alles al door Microsoft is geregeld, waar heb je dan nog een ICT partij nodig? Dit brengt ons bij het stukje beheer van die zakelijke omgeving in de Microsoft cloud. Want Microsoft biedt het platform en alle tools, maar dit moet nog wel goed ingericht en beheerd worden. Daar komt jouw IT partner om de hoek kijken, die jouw zakelijke omgeving volledig beheert, ofwel managet, met behulp van verschillende Microsoft tools.

Als ICT bedrijf beheren wij op afstand de gebruikersaccounts en hardware binnen jouw organisatie. Een belangrijk onderdeel van beheer is Identity & Access Management (IAM). Hiermee richten we de rechtenstructuur en toegangscontrolen van jouw organisatie in. Zo bepalen we welke personen toegang hebben tot bepaalde data en vanuit welke locaties en apparaten dit veilig mag.

Daarnaast beheren we via Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM) in Microsoft Intune alle devices binnen jouw organisatie. Zo zorgen we dat alle apparaten volgens onze standaard worden ingericht. Devices zijn dus altijd compliant op gebied van beveiliging, geüpdatete software en rechten/toegang tot zakelijke gegevens.

It dashboard op scherm op kantoor
Kim werkt via online werkplek

Microsoft cloud security

Alles op slot

Cloud security, ofwel informatiebeveiliging, is een onderdeel binnen Microsoft 365 dat door alles heen vloeit. Om altijd en overal gebruik te maken van het Microsoft platform, is het namelijk enorm belangrijk dat bedrijfsdata veilig benaderbaar is. Hiervoor worden verschillende zaken ingericht. Denk bijvoorbeeld aan Conditional Access (CA), Multi-Factor Authenticatie (MFA) en het automatisch maken van back-ups. Dit wordt per bedrijf en per gebruiker volledig op maat ingericht, zodat Microsoft apps en cloud diensten altijd beveiligd zijn.  

Wij zijn dol op feedback
Deze gebruikers houden al van IT

Onze servicedesk staat iedere dag voor je klaar om je te helpen wanneer je ergens tegenaan loopt. We denken met je mee en zorgen dat je met een glimlach de telefoon ophangt. Bekijk hieronder de ervaring van onze gebruikers.

Veelgestelde vragen

Voor veel mensen is ICT abracadabra, dus wij maken het zo makkelijk mogelijk. Staat je vraag of antwoord er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Microsoft 365 is een totaalpakket van Microsoft dat toegang geeft toch alle Office apps, zoals Outlook, PowerPoint, Excel en Teams. Het is een cloud oplossing dat de online werkplek faciliteert en het maakt online samenwerken nog makkelijker.  

SharePoint is een cloud oplossing binnen Microsoft 365, waarmee je als bedrijf interne sites kunt bouwen. Hier kun je veilig data opslaan, informatie delen en een intranet koppelen. SharePoint is toegankelijk via ieder device. 

OneDrive is een Microsoft oplossing om bestanden op te slaan in de cloud. Zo zijn ze altijd en overal benaderbaar, zolang je maar een internetverbinding hebt. OneDrive is zakelijk en privé te gebruiken via een passende licentie.  

De kosten van een Microsoft 365 licentie zijn afhankelijk van de functies die jouw bedrijf nodig heeft. Zo zijn er Business Premium licenties voor bedrijven tot 300 gebruikers en Enterprise licenties voor een onbeperkt aantal gebruikers. Een ICT partner helpt jou kiezen wat bij jou past.  

Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen