IT Strategie

ICT is een basisonderdeel voor jouw bedrijf. Maar hoe richt je dit goed in en wanneer zet je bepaalde stappen? We helpen jou graag met het ontwikkelen van een lange termijn plan voor jouw ICT. In zo’n strategie op maat, nemen we natuurlijk gelijk technologische innovaties op de markt mee.

Langetermijn IT Strategie

Samen richting de toekomst

ICT is tegenwoordig. Wij geloven dat elk bedrijf een lange termijn IT strategie nodig heeft om succesvol  te zijn en/of te blijven. Onze overtuiging is zo groot dat we dit standaard faciliteren voor onze relaties binnen ‘De Online Werkplek’. Jouw ICT is namelijk een springplank naar groei. En wij willen je helpen de sprong te maken.

Dit is hoe we dat doen:

  • vCIO: een adviserende en meedenkende parttime IT manager
  • IT roadmap: helder stappenplan inclusief mijlpalen
  • IT budget: monitoring en rapportages over uitgaven
De voordelen van IT strategie bij IT Synergy
Mevrouw achter computer emoji
vCIO's

Ervaren experts als sparringpartners op management niveau

Map emoji
IT roadmap

Een duidelijk stappenplan om IT in te zetten voor groei

Formulier emoji
IT Budget

Bewaking en advies voor jouw onderneming

Vergadering met collega's in een meetingroom op kantoor
Even bijkletsen?
Samen een plan maken voor de toekomst
Deze klanten kunnen niet meer zonder
Ervaring en advies

Wat is een vCIO?

De afkorting vCIO staat voor virtual Chief Information Officer. Een vCIO is dus jouw parttime sparringpartner op het gebied van ICT. 

Onze vCIO’s ontwikkelen samen met jou een lange termijn IT strategie voor je bedrijf. Ze stellen een roadmap en budget op en werken een plan uit om jouw ICT omgeving in duidelijke stappen te verbeteren. Met deze aanvulling op het directieteam zorgen we ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan.

De vCIO is jouw parttime IT manager

Waarom een vCIO?

ICT is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van jouw bedrijfsstrategie. Daarom is het ontwikkelen en bewaken van een heldere ICT strategie voor jouw bedrijf essentieel. Onze dagelijkse werkzaamheden zijn voornamelijk afhankelijk van een vorm van technologie. Ga maar eens na. De fysieke bouwtekeningen hebben plaatsgemaakt voor tablets en face-to-face meetings worden uitgevoerd via smartphones en de Microsoft Teams app.

Klaar voor de toekomst met een IT roadmap

Een duidelijk plan

Een IT roadmap is een roadmap die puur is gefocust op de technologische ontwikkelingen binnen een organisatie. In dit strategische ICT plan staan initiatieven en doelstellingen die jij met je bedrijf binnen een bepaalde periode wil halen. Je kunt hierbij denken aan (cloud) migraties, het uitrollen van hardware of de overstap naar een nieuw soort software.

Het opstellen van een IT roadmap geeft inzicht in de huidige ICT processen binnen het bedrijf en hoe er stapsgewijs toegewerkt kan worden naar het vooraf bepaalde eindpunt. Zo’n IT plan werkt natuurlijk alleen als er ook actief op gestuurd en gemonitord word. Dit doen onze vCIO’s, al dan niet in combinatie met jouw interne IT managers. Ze zijn dus de rechterhand van de directie omtrent ICT en innovatie.

Vergadering met collega's in een meetingroom op kantoor
Anthony aan het darten in gameroom op kantoor

IT budgetten en adviezen

Nog even over de euro's

Een ICT strategie is natuurlijk niet compleet zonder budget. Want wat kost het nou eigenlijk allemaal? Om daar een duidelijk antwoord op te geven, voeren de vCIO’s in samenwerking met ons IT consultancy team een behoefteanalyse uit. Dit is de zogenaamde ICT scan. In deze scan wordt uiteengezet waar jouw organisatie op dit moment staat. Hoe is de gehele IT infrastructuur eraan toe? Met de uitkomsten van de ICT scan en jouw ambities, formuleren wij een advies. Wanneer dit advies naar een praktische IT roadmap wordt verplaatst, zit daar uiteraard een budgetverantwoording bij. VCIO’s monitoren tijdens projecten dit budget en maken rapportages.

Wij zijn dol op feedback
Deze gebruikers houden al van IT

Onze servicedesk staat iedere dag voor je klaar om je te helpen wanneer je ergens tegenaan loopt. We denken met je mee en zorgen dat je met een glimlach de telefoon ophangt. Bekijk hieronder de ervaring van onze gebruikers.

Veelgestelde vragen

Voor veel mensen is ICT abracadabra, dus wij maken het zo makkelijk mogelijk. Staat je vraag of antwoord er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Het onderdeel IT Strategie zit standaard in onze Online Werkplek. Elke onderneming krijgt dus een vCIO toegewezen, die jou helpt met het maken van de juiste beslissingen op het gebied van IT.

Een IT roadmap is de leidraad waarin jij en de vCIO uiteenzetten hoe ICT een onderdeel wordt van jouw bedrijfsstrategie.

Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen