Cloud & Infrastructuur

Werken in de cloud is essentieel voor moderne bedrijven. Hierdoor kunnen gebruikers altijd en overal ter wereld inloggen in hun werkomgeving en hebben ze direct toegang tot alle benodigde applicaties en software. Ook migreren naar de cloud? Onze IT specialisten adviseren jou over het hele traject!

Cloudoplossingen voor jouw bedrijf

Met je hoofd in de wolken

Om te kunnen werken, heb je devices nodig. Een goede laptop, fijne fysieke werkplek en moderne vergaderapparatuur dat direct werkt; wij zorgen dat jij alles in huis hebt om te werken zoals jij dat fijn vindt. 

Dit is hoe we dat doen:

  • Inkoop: voor alle bedrijfsapparaten die jij nodig hebt
  • Installatie: we stellen devices voor of bij uitlevering goed in, zodat je gelijk aan de slag kunt
  • Recycling: we halen oude devices bij je op, vervangen deze en geven het een tweede leven
De voordelen van naar de cloud gaan met IT Synergy
Man achter computer emoji
Online samenwerken

Via alle apps inbegrepen in Microsoft Azure

Bestandsmap emoji
Data altijd benaderbaar

Altijd veilig toegang tot SharePoint en OneDrive

Grafiek omhoog
Makkelijk opschalen

Extra gebruikers, opslag of performance is met één klik geregeld

Bedienen van de roompanel van yealink
Even bijkletsen?
Breng jouw bedrijf veilig naar de cloud
Deze klanten kunnen niet meer zonder

In de cloud werken met Microsoft Azure

Snel en veilig samenwerken

De cloud is een enorm netwerk van servers dat overal ter wereld aan elkaar gekoppeld is en waar computers, data en applicaties continu met elkaar in verbinding staan. Azure is het cloudplatform van techgigant Microsoft. Deze cloudoplossing zorgt ervoor dat gebruikers kunnen profiteren van alle moderne werkplek ontwikkelingen.

Zo maak je via Azure gebruik van alle Software-as-a-Service (SaaS) oplossingen die Microsoft te bieden heeft. Je kunt dan denken aan standaard applicaties als Word, PowerPoint en Excel, maar Microsoft ontwikkelt nog véél meer. Applicaties als To Do en OneNote zijn relatief nieuw, maar nu al niet meer weg te denken om dagelijkse taken te ordenen. Via Microsoft Azure zorg je ervoor dat gebruikers altijd de tools in hebben om productief te werken.

Cloud computing via Microsoft Azure is ook de basis voor het online samenwerken. Met OneDrive en SharePoint sla je centraal documenten op en werk je makkelijk tegelijk samen aan dezelfde versie van zo’n document. Standaard communicatiemiddelen zoals Outlook en Teams worden ook gefaciliteerd als cloud dienst via Azure.

Azure Virtual Desktop als cloudoplossing voor legacy applicaties

Extra cloud services

Helaas zijn nog niet alle applicaties klaar om volledig over te stappen naar de cloud. Dit zijn vaak de zwaardere en oudere programma’s, zoals Exact Globe. We noemen dit ook wel legacy applicaties. Dit soort applicaties moesten tot op heden benaderd worden via een RDS-omgeving, die totaal niet meer past bij de moderne manier van online samenwerken.

Met de ontwikkeling van Azure Virtual Desktop (AVD) biedt Microsoft een zakelijke cloud oplossing. AVD is een uitgebreide, cloudgebaseerde virtualisatietechniek, die gebruikt wordt om legacy applicaties compatibel te maken met de online werkplek. Je kunt dus zelfs wanneer je gebruik maakt van legacy applicaties makkelijk werken in de cloud.

Colocatie mogelijkheid via ons datacenter

En mijn servers dan?

Mocht er behoefte zijn aan het (deels) lokaal onderbrengen van de ICT infrastructuur, dan kan dat via colocatie. Bij ons datacenter in Rotterdam kan er een plek gereserveerd worden voor jouw servers. Deze servers worden dan door ons geplaatst, gemonitord en onderhouden.

Fabian en Wytse bij serverrack in het datacentrum
Steven bewerkt powerpoint op kantoor

ICT Infrastructuur als basis voor het bedrijfsnetwerk

De cloud is ook fysiek!

Naast een goede inrichting van jouw zakelijke cloudomgeving, is het ook belangrijk dat je fysieke bedrijfsnetwerk goed is aangesloten. In dit geval zijn het namelijk de kleine dingen die het verschil maken. En dat regelen we gewoon voor je.

  • Geen kabels die onder de bureaus bungelen door ons kabelmanagement
  • Wifi die het doet in de ontvangstruimte, kantine en bij de werkplekken
  • Een gasten wifinetwerk via managed wifi beheer.
  • Genoeg switches om elk device te kunnen voorzien van bedraad internet
  • Fijne bluetooth toetsenborden, muizen en andere IT accessoires
Wij zijn dol op feedback
Deze gebruikers houden al van IT

Onze servicedesk staat iedere dag voor je klaar om je te helpen wanneer je ergens tegenaan loopt. We denken met je mee en zorgen dat je met een glimlach de telefoon ophangt. Bekijk hieronder de ervaring van onze gebruikers.

Veelgestelde vragen

Voor veel mensen is ICT abracadabra, dus wij maken het zo makkelijk mogelijk. Staat je vraag of antwoord er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

De cloud is een ander woord voor de plek waar data online opgeslagen staat. Middels een internetverbinding maak je contact met de cloud en krijg je toegang tot deze data. De cloud maakt het mogelijk om overal ter wereld te werken, data op te slaan en op te vragen, mits je een internetverbinding hebt.

Azure is de naam van de Microsoft cloud. Het staat voor alle software, applicaties en beheer services die hierbij horen.

Leuk feitje: De naam Azure is gegeven, omdat de cloud zich bevindt in de ‘azuurblauwe lucht’.

Azure Virtual Desktop is het antwoord op legacy applicaties. Voorheen was het niet mogelijk om zware en/of verouderde applicaties onder te brengen in de cloud. Deze moesten lokaal draaien op een server. Met AVD kan dit nu wel.

Niks moet, maar om met technologische ontwikkelingen mee te gaan, raden wij overstappen naar de cloud 100% aan. De cloud maakt niet alleen samenwerken makkelijker en efficiënter. Bedrijfsgegevens zijn ook veiliger, omdat je niet gebonden bent aan één vaste locatie waar jouw servers staan. 

Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen