KLANTCASE

Naar de cloud met HefGroep-KindeRdam

HefGroep-KindeRdam is een organisatie die bestaat uit 140 locaties en 1500 actieve IT gebruikers. Als ICT partner beheert IT Synergy de volledige ICT omgeving en alle digitale werkplekken van HefGroep-KindeRdam medewerkers. Maar wat maakt de samenwerking zo uniek? We gingen in gesprek met Mariette Houtsma, Directeur Bedrijfsvoering binnen KindeRdam.

Een kansrijke toekomst

Voor ieder kind

HefGroep-KindeRdam biedt in de regio Rotterdam-Rijnmond peuteropvang (2-4 jaar), kinderdagopvang (0-4 jaar), buitenschoolse opvang (4-12 jaar), school maatschappelijk werk en jongerenwerk (t/m 23 jaar). KindeRdam biedt hiernaast ook tussenschoolse opvang en tevens plusopvang. Dit is bedoeld voor kinderen die door diverse redenen in hun ontwikkeling worden bedreigd, of waarvan de ouders moeilijkheden ondervinden bij de opvoeding. Met al hun services ondersteunt de groep kinderen en jongeren van 0 t/m 23 jaar bij het grijpen van kansen en het ontwikkelen van talent.

“Door de bestuurlijke fusie met Stichting HefGroep, hebben we als missie om samen te bouwen aan een kansrijke toekomst voor kinderen en jongeren”

Samen doorgroeien

met een duurzame ICT strategie

Het grootste doel van HefGroep-KindeRdam is zorgen dat ieder kind en iedere jongere zich op eigen tempo kan ontwikkelen en hiermee een kansrijke toekomst tegemoet gaat. De organisatie hoopt hierin haar sterke positie uit te breiden met de focus op een veilige omgeving, inclusiviteit, talentontwikkeling en duurzaamheid. Met uitgebreide pedagogische programma’s en professionals die werken vanuit het hart.

IT Synergy zorgt er als IT partner voor dat de transitie naar de cloud en moderne security volledig wordt afgerond, zonder dat de dagelijkse bedrijfsvoering hierdoor stil komt te liggen. Hiervoor wordt een duurzame ICT strategie aangehouden en zullen er doorlopend nieuwe strategische keuzes worden gemaakt. Zo werken we samen aan een mooie toekomst voor kinderen en jongeren in Rotterdam en omstreken. 

“De samenwerking met IT Synergy is erg persoonlijk. Dit was voor ons één van de belangrijkste punten waarop het meteen goed klikte en waarom het zo fijn werkt. Het idee dat we het écht samen doen sluit helemaal aan bij waar wij voor staan”

Ontwikkeling van
kinderen en jongvolwassenen

Het idee is dat kinderen en jongeren gedurende hun hele ontwikkeling bij de organisaties van HefGroep-KindeRdam kunnen blijven. Professionals kunnen hierdoor onderling snel schakelen, zeker als er grote veranderingen plaatsvinden. Denk hierbij aan de overstap van peuterspeelgroep naar het kinderdagverblijf of de basisschool. Een duidelijke ICT strategie is hierbij essentieel, zodat gegevens voor alle betrokkenen snel en veilig te benaderen zijn om de juiste ondersteuning te bieden.

“Iedereen verdient gelijke kansen en een mooi toekomstperspectief. Bij HefGroep-KindeRdam weten we zeker dat ieder kind en elke jongere het beste uit zichzelf kan halen. Aan ons de taak om kinderen de vrijheid te geven zichzelf te ontwikkelen en hier de juiste ondersteuning bij te bieden”

De ontwikkeling van kinderen en jongeren staat centraal in de strategie van HefGroep-KindeRdam. Gelijke kansen en het stimuleren van talent vormen hierin de belangrijkste speerpunten. Door een innige samenwerking van gedreven professionals, ouders, kinderen en jongeren en het bieden van een veilige omgeving, worden kinderen écht gezien en gehoord.

“Al onze medewerkers werken vanuit hun hart met jongeren. Door de samenwerking met IT Synergy kunnen wij onze passie uitvoeren. We kunnen investeren in ieder kind, zonder ons druk te hoeven maken over ICT zaken”

ICT uitdagingen bij hefgroep-kinderdam

Security in de cloud

Wendy de Groot is virtual Chief Information Officer (vCIO) en werkt op projectbasis als ICT manager bij HefGroep-KindeRdam. Ze werkt aan een duurzame ICT strategie, die essentieel is voor het behalen van de organisatiedoelstellingen van de groep.

Om te zorgen dat HefGroep-KindeRdam zich volledig kan focussen op al haar doelen, is het belangrijk dat er juist wordt omgegaan met gevoelige informatie en dat systemen altijd werken. De grootste uitdaging rondom de ICT omgeving is daarnaast dat alle organisaties binnen de groep dezelfde langetermijnstrategie volgen. Als vCIO zorgt Wendy ervoor dat de omgeving blijft meebewegen met deze strategie en met technische innovaties op de markt.

Op dit moment ligt de focus op de cloud, Microsoft 365 en Conditional Acces. Alle gebruikers gaan werken met dezelfde applicaties en protocollen, zodat ze makkelijk en veilig informatie kunnen uitwisselen met elkaar. Medewerkers van HefGroep-KindeRdam doen dat met behulp van Microsoft 365. Op deze manier gebruikt iedereen dezelfde applicaties en wordt er op een veilige manier samengewerkt in de cloud.

“HefGroep-KindeRdam heeft enorm veel medewerkers, verspreid over verschillende locaties. Al deze collega’s moeten op dezelfde manier omgaan met gegevens en aan de slag kunnen volgens dezelfde werkwijze. Van overal met één account kunnen printen tot het veilig uploaden van foto’s van kinderen”

Verloop van

Het ICT project

Er worden mooie stappen gezet richting een overkoepeld beleid, automatisering en een cloud migratie. Het grootste doel hiervan is het verbeteren van gebruikersgemak. ICT moet altijd werken en ondersteunen, zodat HefGroep-KindeRdam medewerkers zich zorgeloos kunnen focussen op hun dagelijkse taken en doelen.

Zowel op bedrijfs- als gebruikersniveau is een nieuw beleid ontwikkeld, wat nu in stappen geïmplementeerd wordt. Voor de HefGroep bestond het grootste deel van het traject uit de overgang naar en adoptie van Microsoft 365 en de beveiliging hiervan. Voor KindeRdam was algehele cloud security het grootste aandachtspunt.

“Het is erg fijn dat al onze collega’s altijd terecht kunnen bij IT Synergy. Wanneer iets niet werkt, pakken zij gelijk een probleem op. Zo komen we zo min mogelijk stil te staan in onze dagelijkse werkzaamheden”

 De eerste stap richting verbetering van cloud security is gezet door het gebruik van Conditional Access (CA) en Multi-Factor Authentication (MFA). Met Conditional Access wordt per situatie gekeken naar de gebruiker die inlogt en of hier een extra controle op moet worden gedaan. Wanneer dit het geval is, bijvoorbeeld doordat iemand niet op het bedrijfsnetwerk inlogt, wordt MFA toegepast. De gebruiker moet dan één of meerdere extra stappen nemen om in te loggen, wat bijdraagt aan beveiliging van systemen.  

Daarnaast hebben we Identity and Access Management (IAM) software geïmplementeerd. Met IAM tooling worden gebruikersaccounts beheerd en gekoppeld aan de juiste licenties. Hiermee hebben we een extra slag geslagen in het automatisch toewijzen of afwijzen van rechten tot bepaalde data en systemen.

“De eerste stap naar een goede beveiliging van data, is ervoor zorgen dat op basis van rollen alleen de data die voor die rol beschikbaar mag zijn, toegankelijk is (rolgebaseerde toegang). Daarnaast is het belangrijk dat alleen door het systeem toegestane devices toegang tot de data hebben, vanuit landen die wij als betrouwbaar hebben opgenomen. Dit is noodzakelijk conform de AVG norm, waarmee de gegevens van kinderen, jongeren en gezinnen beschermd worden”

TOEKOMST

Plannen

Wanneer de migratie naar de cloud is afgerond, gaan we nieuwe stappen zetten richting het ontzorgen van medewerkers. Door constante innovatie zorgen we dat de ICT omgeving de stille kracht van de organisatie blijft, zodat professionals zich kunnen focussen op het hart van de organisatie: kinderen en jongeren.

Over

Hefgroep-Kinderdam

Stichting HefGroep-KindeRdam bestaat uit Stichting HefGroep (met als werkmaatschappijen Peuter & Co, School Maatschappelijk Werk Rijnmond (SMWR), Stichting JOZ en Stichting Service Bureau Rijnmond) en Stichting KindeRdam Groep (met als belangrijkste werkmaatschappijen KindeRdam Kinderopvang en KindeRdam Service Bureau).

Benieuwd naar jouw ICT kansen?

PLAN DAN VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK IN

Ben je benieuwd naar wat we voor jouw ICT omgeving kunnen betekenen? We maken graag kennis om jouw kansen te bespreken of gewoon gezellig voor een kopje koffie!

OF LAAT HIER DIRECT EEN BERICHT ACHTER!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven

Excuses, we ervaren storing

Microsoft
Op dit moment ervaart Microsoft een storing. Het kan voorkomen dat inloggen in de online omgeving daarom niet lukt. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Telefonie
Een storing op het telefonie platform zorgt ervoor dat wij geen inkomende telefoontjes aan kunnen nemen. Voor support kun je ons mailen op: support@itsynergy.nl