KLANTCASE

API & WEBAPP VOOR KRAAKMAN B.V.

Voor Kraakman B.V. ontwikkelden we een API koppeling en een webapp voor het uitlezen en visualiseren van teeltregistratie. Benieuwd hoe we dat hebben aangepakt? Lees dan onze uitgebreide klantcase! 

KRAAKMAN & JOHN DEERE

in de agrarische- en groensector

Kraakman B.V. is één van de grootste John Deere dealers in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg, Noord-Brabant en een stuk van Gelderland. Het bedrijf heeft op dit moment 16 vestigingen en 260 medewerkers. Naast het John Deere dealerschap, leveren ze een breed pallet aan A-merken in de agrarische- en groensector. Kraakman levert aan agrarische bedrijven, loonbedrijven en aannemers in grond-, weg- en waterbouw (GWW) & Infra en diverse waterschappen, gemeentes, groenvoorzieningen en particulieren.

De focus van Kraakman ligt op de veranderende wensen van hun klanten en fabrikanten. Deze wensen en behoeften worden herkend en vertaald in producten en diensten. Duurzaam ondernemen is een belangrijke pijler binnen de organisatie. Mede om deze reden was er behoefte aan een nauwkeurige tool om de teelt van gewassen nauwkeurig uit te lezen, zodat er zo duurzaam mogelijk verbouwd kan worden.

PROJECT-BESCHRIJVING

DE DEVELOPMENT OPDRACHT

Eén van de afdelingen binnen Kraakman is FarmSight. Kraakman FarmSight geeft inzicht in agronomische informatie om processen efficiënter in te richten. Denk hierbij aan bewaking van machines op afstand, waardoor preventief onderhoud en optimalisatie van brandstofverbruik en prestaties kan worden gerealiseerd. Om hierop uit te breiden, was FarmSight op zoek naar een moderne en gebruiksvriendelijke webapplicatie voor nauwkeurige teeltregistratie.

Teeltregistratie wordt uitgevoerd d.m.v. een uiterst precieze GPS navigatie, welke is uitgerust op een landbouwmachine (tractor of zaaimachine). Het doel was om deze registraties automatisch uit te lezen met een API koppeling en deze gelijk simpel visueel zichtbaar te maken. Ook moesten de registraties achteraf te bewerken zijn, om automatische rapportages uit te draaien. De bedoeling is dat klanten van Kraakman B.V. op deze manier alle velden die in beheer zijn, in één oogopslag kunnen bekijken.

UITDAGINGEN

De grootste uitdaging voor dit project was de hoeveelheid data waarmee gewerkt moet worden. Een ruwe dataset van een GPS registratie is al gauw een paar honderdduizend database records. De te gebruiken GPS coördinaten moeten bovendien omgezet worden naar duidelijke lijnen of vlakken (polygons). De tweede uitdaging was om de correcte software te kiezen voor het visueel tonen van de data. Aangezien de rendering (de uiteindelijke visualisatie van ruwe data) gelijk zichtbaar is voor de klant, moest een efficiënte software gekozen worden.

ONTWIKKELPROCES
De teeltregistraties bevatten ingewikkelde datasets, waar wij in eerste instantie nog niet bekend mee waren. We hebben daardoor een intensief en persoonlijk traject doorlopen, door elke week veel contact te houden om alles zo goed mogelijk door te spreken. Gelukkig waren er ook veel voorbeelden beschikbaar van andere teeltregistratie apps en webapps, waardoor we snel een goed beeld kregen van wat er precies nodig was.

SLIMME DEVELOPMENT OPLOSSINGEN

van it synergy

De oplossing voor afdeling FarmSight lag in de ontwikkeling van een webapp, die benaderbaar is via de browser. Hierin moest een API koppeling worden verwerkt om data rechtstreeks visueel te maken in de webapp. Hiervoor hebben we een koppeling gecreëerd met een bestaande John Deere API.

Front-end
van de WEBapp

We hebben de front-end van de webapplicatie opgebouwd in ReactJS en TypeScript. Daarbij hebben we gekozen voor Mapbox om de teeltregistratie visueel te tonen. De gehele front-end is vanaf 0 opgebouwd, zonder gebruik van een thema. Dit hebben we zelf ontworpen.

Back-end
van de Webapp

Voor de back-end hebben we gekozen voor het Symfony PHP framework. Voor het synchroniseren van de data hebben we een API koppeling gebouwd met de al bestaande John Deere API. Door het koppelen met de al bestaande John Deere API, is het mogelijk om ruwe data meteen om te zetten in visuele informatie en dit beschikbaar te maken in de webapp.

RUWE GPS DATA

Doordat we werkten met ruwe GPS data, hebben we diverse GPS berekeningen ingebouwd. Hiermee kan nu:

Hierdoor is het voor gebruikers mogelijk om:

HET EINDRESULTAAT

De teeltregistratie webapp is in oktober 2021 live gegaan. Ondertussen maken diverse klanten van Kraakman al gebruik van het platform. Rapportages uitdraaien gaat nu een stuk sneller (enkele seconden i.p.v. enkele uren). De klanten zijn tevens zeer te spreken over de visuele weergave van de bedden/rijen.

Daarnaast hebben wij gezorgd voor een “open” data uitwisseling. Dit betekent dat klanten hun kaarten direct in kunnen laden in Google Earth of zelfs de ruwe data direct kunnen downloaden om hiermee aan de slag te gaan.

TOEKOMSTPLANNEN

De ontwikkeling van de teeltregistratie staat nooit stil. Zo zijn we nu al bezig met het bouwen van hoogtekaarten en vele extra rapportages. In de toekomst zullen ook kaarten gemaakt worden voor brandstofverbruik en rijsnelheid. Zo blijven we continu het eindproduct verbeteren!

TOE AAN ADVIES VAN EEN EXPERT?
PLAN DAN VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK IN

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om een webapp, API koppeling of andere softwareoplossing te laten maken? We adviseren je graag over de mogelijkheden! 

OF LAAT HIER DIRECT EEN BERICHT ACHTER!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven

Excuses, we ervaren storing

Microsoft
Op dit moment ervaart Microsoft een storing. Het kan voorkomen dat inloggen in de online omgeving daarom niet lukt. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Telefonie
Een storing op het telefonie platform zorgt ervoor dat wij geen inkomende telefoontjes aan kunnen nemen. Voor support kun je ons mailen op: support@itsynergy.nl