Wat is en kost een 085 nummer?

voip toestel nummer

Ben jij een ondernemer die niet regionaal verbonden wil zijn aan een telefoonnummer? Misschien heb je meerdere vestigingen door het land of lever je producten en diensten buiten je gevestigde regio. Een 085-netnummer helpt je om regio-onafhankelijk te zijn en geeft jouw bedrijf een landelijke en professionele uitstraling. Maar wat houdt dit 085-nummer precies in en wat zijn de kosten? Lees dan verder want deze vragen beantwoord ik graag voor je in deze blog.

De historie van 085-(net)nummers

In juli 2006 heeft OPTA, Onafhankelijke Post Telecommunicatie Autoriteit, het 085 netnummer in het leven geroepen. Dit 10-cijferige telefoonnummer is niet gebonden aan vaste regio’s in Nederland. Anders dan lokale nummers zoals 010 in Rotterdam hebben 085-nummers geen vaste aansluiting in een vestigingsplaats. Voor ondernemers die graag landelijk te werk gaan, omdat zij producten en diensten buiten hun eigen regio verkopen, is het dus ideaal om regionaal onafhankelijk te zijn.

In 2013 vond er een fusie plaats tussen OPTA en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Zij kwamen samen tot de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en maken zich sterk voor goede markten voor mensen en bedrijven. Het ACM controleert de regels die betrekking hebben op de 085 nummers. ACM geeft duidelijkheid over het juiste gebruik van deze netnummers. 

De kenmerken van een 085-nummer

Het 085 telefoonnummer wordt steeds vaker ingezet door grote organisaties, maar ook zzp’ers gebruiken het nummer om aan te geven dat ze landelijk actief zijn. Het internet biedt mogelijkheden tot landelijke handel, zo bieden steeds meer organisaties hun producten en/of diensten via webshops aan. Het 085 netnummer geeft jouw organisatie een professionele uitstraling doordat je niet meer wordt gezien als een lokale organisatie. Op deze manier kan je jouw handelsgebied uitbreiden. Daarnaast heeft het 085 nummer een vast tarief. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Een ander kenmerk van het 085 nummer is dat dit nummer draait in de hosted VoIP centrale. Dit is ideaal voor bedrijven die bijvoorbeeld werken met een klantenservice. Het nummer biedt de mogelijkheid om met wachtrijen te werken en gesprekken op te nemen.

Vind je dit interessant? Bekijk hier dan ook de blog over het 088-netnummer en ontdek het verschil tussen de twee telefoonnummers.

Eigen 085 telefoonnummer aanvragen

Online bestellen en de volgende dag in de Cloud. Via verschillende providers kan je een 085 telefoonnummer aanvragen. Bij het aanvragen van je eigen 085 netnummer kan je kiezen uit telefoonnummers die de provider beschikbaar stelt. Ze zijn op voorraad leverbaar. Het fijne van dit aanvraagproces is dat je de ene dag het nummer bestelt en dat het de volgende werkdag actief is. Deze nummers hoeven overigens niet geregistreerd te worden bij het ACM.

Het aanvragen is simpel, maar hoeveel kost een 085 nummer eigenlijk? De kosten van een 085 nummer verschillen per provider. De een vraagt een paar euro, terwijl de ander er een paar tientjes voor vraagt. Hoe kan er verschil zitten in de kosten? Sommige providers kiezen ervoor om een totaalpakket te leveren bij normaal of gemiddeld gebruik, terwijl anderen ervoor kiezen om verkeers- en afleverkosten apart te rekenen. Deze kosten worden later in rekening gebracht. Bereken hier de kosten bij IT Synergy. 

Kosten voor bellen naar een 085-nummer

De kosten van het bellen naar een 085 nummer verschillen niet van de kosten die worden gemaakt als je een normaal nummer belt. Kortom, je betaalt het tarief dat normaliter betaald zou worden voor het bellen naar een lokaal nummer.

 

Ik hoop je zo goed mogelijk ingelicht te hebben over wat het 085-netnummer inhoudt en de kosten die eraan verbonden zijn. Als je toch nog vragen hebt of informatie zoekt over dit netnummer, neem dan vooral contact met mij op via het contactformulier. Neem ook eens een kijkje bij de andere blogs over verschillende onderwerpen rondom IT.

Veelgestelde vragen

  • Door de professionele en landelijke uitstraling creëer je een sterker imago. 
  • Door regionaal onafhankelijk te zijn ben je niet gebonden aan mogelijke grenzen die de mensen al dan niet bewust aannemen. Hierdoor zullen klanten ook buiten hun eigen woonregio bestellen.
  • Een groot bedrijf met meerdere vestigingen treedt als één organisatie naar buiten met een 085 telefoonnummer.

Vanuit het buitenland ben je goed bereikbaar en kan je bellen zoals je normaal gewend bent.

Bij verhuizing blijft het nummer gelijk, aangezien het niet regionaal gebonden is. dit is overigens ook het geval bij 010 of andere nummers.

Vraag het onze specialisten!
we nemen zo snel mogelijk contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Brent van Mastrigt
Brent van Mastrigt
Brent is één van de 40 experts bij IT Synergy. Het liefst helpt hij klanten online vindbaar te maken, door het schrijven van teksten en het creëren van video's.

Over IT Synergy

Your way to the cloud

Van IT beheer tot IT support en van het inrichten van duizenden werkplekken tot online telefonie. Wij regelen het. Altijd met een glimlach, altijd bereikbaar en zonder verrassingen.

Scroll naar boven
Voordat je gaat...

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel! Waarschijnlijk ben je met een vraag hier terecht gekomen, maar hoe handig is het nu als je al deze tips en tricks over Microsoft 365, gewoon in je mailbox krijgt? Zo voorkom je vragen en kan jij de blitz maken bij je collega’s!

Vul hier je e-mail adres in en blijf altijd op de hoogte van de laatste Microsoft tips en handige tricks!

Excuses, we ervaren storing

Microsoft
Op dit moment ervaart Microsoft een storing. Het kan voorkomen dat inloggen in de online omgeving daarom niet lukt. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Telefonie
Een storing op het telefonie platform zorgt ervoor dat wij geen inkomende telefoontjes aan kunnen nemen. Voor support kun je ons mailen op: support@itsynergy.nl