Wat is Outlook?

Add a header to begin generating the table of contents

Gebruik je Outlook of overweeg je het te gebruiken, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat het nou eigenlijk is of hoe het werkt? Blijf dan vooral doorlezen. In dit artikel zullen we je uitleggen wat Outlook is en wat de functionaliteiten zijn.

Microsoft Outlook

Velen kennen Outlook als E-mail provider, maar Outlook is veel meer dan dat. Microsoft Outlook is een PIM, een ingewikkelde afkorting die eigenlijk gewoon staat voor persoonlijke informatie manager. Outlook wordt voornamelijk gebruikt vanwege de e-mail functionaliteit, maar de applicatie beschikt ook over een kalender, taakbeheer, contactbeheer, notitieblok en bijvoorbeeld een logboek.

Outlook kan je gebruiken als een op zich zelf staande applicatie of in samenwerking met een Microsoft Exchange Server voor het delen van mailboxen en agenda’s.

Hoe werkt het?

Outlook bestaat uit verschillende applicaties, die je linksonder kunt zien in de navigatiebalk. De navigatiebalk dient om te navigeren binnen de Outlook applicatie. Zo staan de onderstaande vier iconen voor (op volgorde) ‘E-mail’, ‘Kalender’, ‘Contactbeheer’ en tenslotte ‘Taakbeheer’. Onder de drie stippen staan de overige functionaliteiten van Outlook: ‘Notities’, ‘Mappen’ en ‘Snelkoppelingen’.

Om te navigeren tussen deze applicaties kun je simpelweg op het icoon klikken van de sectie waar je naar toe wilt.

Elk onderdeel van Outlook heeft zijn eigen werkbalk. Een werkbalk is de balk met knoppen aan de bovenkant van het venster. De werkbalk ziet er als volgt uit:

Email verzenden

Om een simpele mail te verzenden in Outlook moet je zorgen dat je in de e-mail applicatie van Outlook zit. Deze zie je door te navigeren in de navigatiebalk linksonder in het scherm.

Wanneer je in de e-mail applicatie zit, klik dan op ‘Start’ in de werkbalk. Klik vervolgens op ‘Nieuwe e-mail’. Outlook zal vervolgens een nieuw venster openen waarin je een e-mail kunt opstellen.

Heb je jouw e-mail hebt uitgeschreven? klik dan op het icoon verzenden. Gefeliciteerd, je hebt zojuist je eerste e-mail verzonden in Microsoft Outlook!

Vragen aan onze specialist?

Brent van Mastrigt

Brent van Mastrigt

Brent is één van de 40 experts bij IT Synergy. Het liefst helpt hij klanten online vindbaar te maken, door het schrijven van teksten en het creëren van video's.