Support

010 – 30 31 999 support@itsynergy.nl

Sales

010 – 30 31 930 sales@itsynergy.nl

ICT Waarborg gecertificeerd

Grootste ICT community partner

Ralph Rouwen

Ralph Rouwen

Wat is Office365?

In dit artikel:
  Add a header to begin generating the table of contents

  Alles wat je moet weten over Office365

  Je hebt er gegarandeerd al vaker mee gewerkt; de applicaties van Office365. Het is één van de meest populaire software suites in de wereld en Microsoft distribueert het pakket naar wel 1,5 miljard mensen wereldwijd. Bijna iedereen die in de afgelopen 40 jaar een computer heeft aangeraakt, is in aanraking gekomen met Office365 (of je dat nu wilde of niet!). Het schrijven van een document in Word, het opmaken van een businessanalyse in Excel of een belangrijke mail verzonden via Outlook. Miljoenen bedrijven wereldwijd zijn afhankelijk van deze software, om te kunnen communiceren en creëren. Maar Microsoft Office heeft ons veel meer te bieden dan wij allemaal denken en al helemaal na de release van Office365. Als jij van plan bent om alles uit je Office pakket te halen of gewoon wat meer wilt weten over Office365 en de werking van de applicaties daarbinnen, blijf dan doorlezen.

  Gelanceerd in 2001, Office365 is een Cloud-based, abonnement versie van Microsofts populaire suite Microsoft Office. Office365 beschikt over dezelfde applicaties als de traditionelere versies van Office, inclusief Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote. Daarnaast, afhankelijk van het afgenomen pakket, ook applicaties als Publisher, Planner, Onedrive, Exchange, SharePoint, Acces, Skype, Yammer en Microsoft Teams.

  Er zijn een aantal verschillende pakketten beschikbaar bij het afsluiten van een Office365 pakket. Zowel pakketten voor individueel gebruik, gezinspakketen, studenten, bedrijven, stichtingen en scholen. Er zijn ook online en mobiele versies beschikbaar van Office, die gebruikers gratis kunnen gebruiken met de beperkte mogelijkheden van de originele Office applicaties.

  Werken met Office365?

  Werken met Office365 biedt voor vele bedrijven de ideale oplossing als het gaat om samenwerken. Omdat Office365 een cloud-based applicatie is, kan er gemakkelijk door meerdere personen in hetzelfde bestand worden gewerkt. Denk bijvoorbeeld aan de afdeling financieren van een midden klein bedrijf. Zij kunnen aan de hand van Office365 gemakkelijk in dezelfde Microsoft Excel spreadsheat werken en zien wat de ander veranderd.

  Waarom is office365 interessant voor jouw (mkb) bedrijf?

  Office365 biedt ook interessante mogelijkheden voor jouw bedrijf, ongeacht of je nu met 3 medewerkers werkt of 300. Office365 is namelijk geschikt voor bedrijven van alle soorten en maten, dit komt door het brede scala aan pakketten dat zij aanbieden. Aan de hand van een service level agreement, ook bekend als SLA, is het aantal gebruikers per maand gemakkelijk en snel op te schalen of juist af te schalen.

  De juiste applicaties helpen medewerkers binnen een organisatie om efficiënter te werken, beter te communiceren en meer werkzaamheden af te krijgen. De Office365 Suite maakt essentiële taken als het verkrijgen van informatie, delen van kennis, communiceren met collega’s, verwerken van data en plannen en organiseren van meetings eenvoudiger en effectiever. Dit gebeurt door het reduceren van tijd doorgebracht met het uitvoeren van administratieve taken en bedrijven achter te laten met meer tijd voor het creëren en innoveren. Naast de genoemde voordelen biedt het ook tal van mogelijkheden voor het beveiligen van de data.

  Office365 kan vandaag de dag makkelijk geïnstalleerd worden door de IT partner die jij kiest. Heb je al een suite, bijvoorbeeld die van Google, dan kan een Office365 migratie uitkomst bieden.

  Als je jouw documenten wilt migreren naar Office365 van een andere suite, kan dit nog wel eens problemen opleveren, zoals verloren of deels verloren data. IT partners bieden om deze reden vaak hun dienst aan bij het migreren naar Office365. De meeste bedrijven doen dit bij het minimale aantal van 10 werkplekken. Interesse in Office365 of in de migratie hiervan? Bekijk dan onze diensten pagina’s.

  Vragen aan onze specialist?

  Ralph Rouwen

  Ralph Rouwen

  Ralph is één van de 40 experts bij IT Synergy. Hij is developer en Growth Hacker. Hij houdt zich het liefst bezig met het bouwen van applicaties en het optimaliseren van websites of webshops.

  Andere bekeken ook

  IT Synergy © All rights reserved 2020

  ICT Bedrijf beoordelingen en ervaringen

  itsynergy.nl 9.8 uit 10 gebaseerd op 15 reviews