Servicedesk

010 – 30 31 999
support@itsynergy.nl

Sales

010 – 30 31 930
sales@itsynergy.nl

Scherm delen in Microsoft Teams

Wat is Microsoft Teams?
Joshua Bolk

Joshua Bolk

In dit artikel:
  Add a header to begin generating the table of contents
  Share on linkedin
  Delen op Linkedin
  Share on email
  Stuur naar een collega
  Share on whatsapp
  Stuur via whatsapp
  Je kent het misschien wel… vergaderen via Microsoft Teams. De tijden van hele dagen op het kantoor werken zijn veranderd en er wordt steeds meer vanuit huis gewerkt. Microsoft Teams geeft ons verschillende tools om het vergaderen zo praktisch mogelijk te maken. Zo maakt de tool ‘scherm delen via teams’ online vergaderen nog efficiënter. Hierdoor werk je gemakkelijk samen aan een project op afstand. Toch heb je verschillende opties bij het delen van je scherm. Welke opties dat zijn, wanneer je ze gebruikt en waarom het handig is, leg ik je graag uit!

  Scherm delen in Microsoft Teams opties

  De eerste stap is natuurlijk om een gesprek te beginnen. Wanneer jij er klaar voor
  bent, kan je doormiddel van de delen-knop je scherm delen. Deze knop ziet eruit als
  een beeldscherm met een pijltje erin. Wanneer je hierop klikt, verschijnen er
  verschillende opties. Maak je vergaderingen zo efficiënt mogelijk door middel van de
  volgende keuzes:

  • Bureaublad delen
  • Één venster delen
  • Presentatie delen
  • Browsen
  • Whiteboard delen

  Bureaublad delen

  Bij de eerste optie ‘bureaublad delen’ deel je je gehele scherm. Dit betekent dat de ander alles ziet wat jij op je computer doet. Dit is bijvoorbeeld handig als je veel verschillende schermen wilt laten zien. Je hoeft op deze manier niet constant te switchen tussen de verschillende opties van scherm delen in Teams. Let op, op het moment dat je een rood randje op je beeldscherm ziet, ben je aan het delen.

  Één venster delen

  Bij de optie ‘venster delen’ deel je alleen het venster dat je op dat moment open hebt staan. Onder de optie ‘venster’ zie je de verschillende tabbladen die jij op je computer hebt openstaan. Hiervan selecteer je er één. Alleen deze is zichtbaar voor de ander. Als je wilt switchen tussen bijvoorbeeld een Excelbestand en een Wordbestand, moet je dit aanpassen in Microsoft Teams ‘venster delen’.

  Presentatie delen

  Optie nummer drie ‘presentatie delen’ deel je een PowerPoint presentatie waar je onlangs aan hebt gewerkt. Staat je presentatie er niet tussen? Geen paniek, je kan de presentatie vinden via de optie browsen.

  Browsen

  Als je de optie ‘browsen delen’ kiest, zijn er twee opties. Je kan allereerst kiezen voor de bestanden die je eerder via Teams hebt gedeeld. Daarnaast kan je bestanden halen uit je OneDrive of uploaden vanaf je computer. Op deze manier kan je elk bestand vinden die je nodig hebt.

  Whiteboard delen

  De laatste optie is het delen van een whiteboard scherm. Dit is een wit scherm waar iedere deelnemer op kan tekenen en schrijven. Dit kan je goed gebruiken voor een creatieve brainstormsessie. En de bestanden zijn makkelijk te delen!

  Ben je nog niet helemaal thuis in Microsoft Teams en zou je er wat meer over willen leren? Bekijk dan ook de andere blogs over hoe je bijvoorbeeld een nieuw team kan aanmaken of een vergadering kan plannen en opstarten. Ik help je graag verder!

  Veelgestelde vragen

  Kan iedereen de PowerPoint besturen als jij hem laat zien?

  Nee, tenzij jij ze daar de toestemming voor geeft. Klik op de knop besturing overnemen of overgeven. Deze verschijnt in het midden boven in je beeldscherm.

  Werkt scherm delen via teams op elk apparaat hetzelfde?

  Ja, op een computer, laptop, iPad is het mogelijk om je scherm te delen via het icoontje dat lijkt op een beeldscherm met pijltje erin.

  Hoe stop je met je beeldscherm delen?

  Klik op ‘stoppen met delen’. Op dat moment zal het delen van je beeldscherm stoppen.

  Vragen aan onze specialist?

  Joshua Bolk

  Joshua Bolk

  Joshua is één van de 40 experts bij IT Synergy. Het liefst helpt hij klanten online vindbaar te maken, door het schrijven van teksten en ontwikkelen van websites. Zo nu en dan houdt hij er ook van om nieuwe applicaties op de proef te stellen.

  Bekijk ook:

  IT Synergy © All rights reserved 2020

  ICT Bedrijf beoordelingen en ervaringen

  itsynergy.nl 9.8 uit 10 gebaseerd op 16 reviews

  Scroll naar top