Scherm delen in Microsoft Teams

Wat is Microsoft Teams?
Je kent het misschien wel… vergaderen via Microsoft Teams. De tijden van hele dagen op het kantoor werken zijn veranderd en er wordt steeds meer vanuit huis gewerkt. Microsoft Teams geeft ons verschillende tools om het vergaderen zo praktisch mogelijk te maken. Zo maakt de tool ‘scherm delen via teams’ online vergaderen nog efficiënter. Hierdoor werk je gemakkelijk samen aan een project op afstand. Toch heb je verschillende opties bij het delen van je scherm. Welke opties dat zijn, wanneer je ze gebruikt en waarom het handig is, leg ik je graag uit!

Scherm delen in Microsoft Teams opties

De eerste stap is natuurlijk om een gesprek te beginnen. Wanneer jij er klaar voor
bent, kan je doormiddel van de delen-knop je scherm delen. Deze knop ziet eruit als
een beeldscherm met een pijltje erin. Wanneer je hierop klikt, verschijnen er
verschillende opties. Maak je vergaderingen zo efficiënt mogelijk door middel van de
volgende keuzes:

• Bureaublad delen
  • Één venster delen
  • Presentatie delen
  • Browsen
  • Whiteboard delen

Bureaublad delen

Bij de eerste optie ‘bureaublad delen’ deel je je gehele scherm. Dit betekent dat de ander alles ziet wat jij op je computer doet. Dit is bijvoorbeeld handig als je veel verschillende schermen wilt laten zien. Je hoeft op deze manier niet constant te switchen tussen de verschillende opties van scherm delen in Teams. Let op, op het moment dat je een rood randje op je beeldscherm ziet, ben je aan het delen.

Één venster delen

Bij de optie ‘venster delen’ deel je alleen het venster dat je op dat moment open hebt staan. Onder de optie ‘venster’ zie je de verschillende tabbladen die jij op je computer hebt openstaan. Hiervan selecteer je er één. Alleen deze is zichtbaar voor de ander. Als je wilt switchen tussen bijvoorbeeld een Excelbestand en een Wordbestand, moet je dit aanpassen in Microsoft Teams ‘venster delen’.

Presentatie delen

Optie nummer drie ‘presentatie delen’ deel je een PowerPoint presentatie waar je onlangs aan hebt gewerkt. Staat je presentatie er niet tussen? Geen paniek, je kan de presentatie vinden via de optie browsen.

Browsen

Als je de optie ‘browsen delen’ kiest, zijn er twee opties. Je kan allereerst kiezen voor de bestanden die je eerder via Teams hebt gedeeld. Daarnaast kan je bestanden halen uit je OneDrive of uploaden vanaf je computer. Op deze manier kan je elk bestand vinden die je nodig hebt.

Whiteboard delen

De laatste optie is het delen van een whiteboard scherm. Dit is een wit scherm waar iedere deelnemer op kan tekenen en schrijven. Dit kan je goed gebruiken voor een creatieve brainstormsessie. En de bestanden zijn makkelijk te delen!

Ben je nog niet helemaal thuis in Microsoft Teams en zou je er wat meer over willen leren? Bekijk dan ook de andere blogs over hoe je bijvoorbeeld een nieuw team kan aanmaken of een vergadering kan plannen en opstarten. Ik help je graag verder!

Veelgestelde vragen

Nee, tenzij jij ze daar de toestemming voor geeft. Klik op de knop besturing overnemen of overgeven. Deze verschijnt in het midden boven in je beeldscherm.

Ja, op een computer, laptop, iPad is het mogelijk om je scherm te delen via het icoontje dat lijkt op een beeldscherm met pijltje erin.

Klik op ‘stoppen met delen’. Op dat moment zal het delen van je beeldscherm stoppen.

Vraag het onze specialisten!
we nemen zo snel mogelijk contact op

• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jessy van Buren
Jessy van Buren

Over IT Synergy

Your way to the cloud

Van IT beheer tot IT support en van het inrichten van duizenden werkplekken tot online telefonie. Wij regelen het. Altijd met een glimlach, altijd bereikbaar en zonder verrassingen.

Scroll naar boven
Voordat je gaat...

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel! Waarschijnlijk ben je met een vraag hier terecht gekomen, maar hoe handig is het nu als je al deze tips en tricks over Microsoft 365, gewoon in je mailbox krijgt? Zo voorkom je vragen en kan jij de blitz maken bij je collega’s!

Vul hier je e-mail adres in en blijf altijd op de hoogte van de laatste Microsoft tips en handige tricks!

Excuses, we ervaren storing

Microsoft
Op dit moment ervaart Microsoft een storing. Het kan voorkomen dat inloggen in de online omgeving daarom niet lukt. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Telefonie
Een storing op het telefonie platform zorgt ervoor dat wij geen inkomende telefoontjes aan kunnen nemen. Voor support kun je ons mailen op: support@itsynergy.nl