010 – 30 31 999

Outlook Handtekening

Add a header to begin generating the table of contents

Als je via Outlook een E-mail verzend, sluit je deze vaak af met een vriendelijke groet gevolgd door de afzender. Soms zet je zelfs je telefoonnummer, bedrijf en andere gegevens neer. Het is natuurlijk onnodig om dit iedere keer opnieuw te moeten uittypen. Om die reden kan je in Outlook één of meerdere handtekeningen instellen. Hoe dat werkt lees je in dit artikel.

Handtekening instellen

Een handtekening kan tekst, afbeeldingen, een logo of zelfs een afbeelding van uw handgeschreven handtekening bevatten. Je kunt Outlook zo instellen dat er bij elke uitgaande E-mail een handtekening wordt toegevoegd of dat je ze zelf toevoegt per bericht.

De stappen voor het maken van een handtekening gaan als volgt:

1. Open een nieuw E-mailbericht
    2. Selecteer in het tabblad ‘Bericht’ de optie handtekening > handtekeningen.
    3. Er opent nu een venster. Klik op ‘Nieuw’ en geef de handtekening een naam.
    4. Je kunt nu in het grote veld onderin het venster een standaard handtekening maken. Wanneer je dit hebt gedaan, klik op ‘Opslaan’.
    5. Rechtsboven in het venster kan je kiezen voor welk E-mail adres je deze handtekening wilt gebruiken. Hieronder kun je ook kiezen voor welk type berichten de handtekening automatisch toegevoegd moet worden.
    6. Klik op ‘OK’. Je handtekening is nu aangemaakt, gefeliciteerd! Deze wordt nu automatisch toegevoegd in de berichten die jij hebt ingesteld.
    Outlook handtekening
    Outlook handtekening

Handtekening handmatig toevoegen

Je kunt een gekozen handtekening ook zelf toevoegen aan individuele E-mails.

1. Om dit te doen, klik je op ‘nieuwe E-mail’.
    2. Klik vervolgens op het tabblad ‘Bericht’ op de optie handtekening > [handtekening naar keuze].
    3. De handtekening is nu toegevoegd aan je E-mail!

Afbeelding toevoegen aan handtekening

Als je een afbeelding wilt toe voegen aan je handtekening, volg dan de volgende instructies:

1. Open een nieuw E-mailbericht
    2. Selecteer in het tabblad ‘Bericht’ de optie handtekening > handtekeningen.
    3. Selecteer de handtekening waaraan je de afbeelding wilt toevoegen.
    4. Klik in de werkbalk ‘Handtekening bewerken’ op het icoontje rechts van ‘Visitekaartje’.
    5. Selecteer de afbeelding die je wilt toevoegen.
    6. De afbeelding is nu toegevoegd aan je handtekening!
    powered by Typeform
    Joshua Bolk

Joshua Bolk

Joshua is één van de 40 experts bij IT Synergy. Het liefst helpt hij klanten online vindbaar te maken, door het schrijven van teksten en ontwikkelen van websites. Zo nu en dan houdt hij er ook van om nieuwe applicaties op de proef te stellen.