E-mail handtekening instellen in Microsoft Outlook

Outlook icon

Als je via Outlook een e-mail verzendt, sluit je deze vaak af met een groet, gevolgd door jouw naam. Als je bij een bedrijf werkt en mails vanuit jouw organisatie stuurt, is het daarnaast ook gebruikelijk om je telefoonnummer, bedrijfsnaam en andere belangrijke gegevens neer te zetten. Als je dit iedere keer opnieuw moet doen, is dit natuurlijk onbegonnen werk. Gelukkig kun je in Outlook één of meerdere handtekeningen instellen. Zo kun je altijd een gepaste handtekening toevoegen onder jouw mails!

Meer weten over een e-mail intrekken in Microsoft Outlook? Lees hier!

Handtekening instellen

Een Outlook handtekening kan tekst, een logo of een afbeelding bevatten. Je kunt Outlook zo instellen, dat er bij elke uitgaande e-mail automatisch een handtekening wordt toegevoegd. Ook kun je een handtekening handmatig toevoegen aan jouw mailtje. Zo kun je makkelijk switchen tussen verschillende handtekeningen.

Lees hieronder de stappen voor het instellen van jouw handtekening:

Outlook handtekening
Outlook handtekening

Handtekening handmatig toevoegen

Je kunt een gekozen handtekening zelf toevoegen aan individuele e-mails. Lees hieronder hoe je dit kunt doen:

Afbeelding toevoegen aan handtekening

Je kunt een afbeelding toevoegen aan je handtekening. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een afbeelding of logo van het bedrijf waar je werkt. Lees hieronder hoe je dit kunt doen:

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een handtekening in Outlook?

1. Klik op Bestand > Opties > E-mail > Handtekeningen. 2. Klik op de handtekening die u wilt bewerken en breng de wijzigingen aan in het vak Handtekening bewerken. 3. Selecteer Opslaan > OK wanneer u klaar bent.

Kan ik meerdere handtekeningen maken en kiezen?

In Outlook kun je meerdere handtekeningen aanmaken. Je kunt per e-mail handmatig kiezen welke je wilt.

Staat mijn handtekening standaard onder alle mails?

Je kunt instellen dat jouw handtekening standaard onder al jouw mails komt. Je kunt ook selecteren bij wat voor type mails standaard een handtekening moet komen.

Kan ik een afbeelding toevoegen aan mijn handtekening?

Je kunt een afbeelding toevoegen aan jouw handtekening. Je kunt dit doen via ‘Handtekening bewerken’ > ‘Visitekaartje’.

Vraag het onze specialisten!
we nemen zo snel mogelijk contact op
Joshua Bolk
Joshua Bolk
Joshua is één van de 40 experts bij IT Synergy. Het liefst helpt hij klanten online vindbaar te maken, door het schrijven van teksten en ontwikkelen van websites. Zo nu en dan houdt hij er ook van om nieuwe applicaties op de proef te stellen.

Over IT Synergy

Your way to the cloud

Van IT beheer tot IT support en van het inrichten van duizenden werkplekken tot online telefonie. Wij regelen het. Altijd met een glimlach, altijd bereikbaar en zonder verrassingen.

Scroll naar top
Voordat je gaat...

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel! Waarschijnlijk ben je met een vraag hier terecht gekomen, maar hoe handig is het nu als je al deze tips en tricks over Microsoft 365, gewoon in je mailbox krijgt? Zo voorkom je vragen en kan jij de blitz maken bij je collega’s!