Online kerst vieren via Teams; zo doe je dat

Wat is Microsoft Teams?

Kerst vieren in 2020 loopt helaas anders dan dat we voor ogen hadden. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om toch in contact te zijn met je familie of vrienden, in dit artikel leggen we je simpel uit hoe je via verschillende programma’s een videocall in kunt plannen tijdens de kerstdagen. Zo voelt het toch een beetje alsof kerst samen gevierd kan worden!

Vier kerst online met Microsoft Teams

Om met je hele familie Kerst online te vieren via Microsoft Teams heeft slechts 1 iemand een Teams-account nodig. Bijvoorbeeld via zijn of haar werk. Vervolgens heb je alleen de e-mailadressen nodig van iedereen die mee wilt doen aan de meeting via Teams. Voor deelname heb je geen Microsoft account of Teams nodig, iedereen die je uitnodigt kan via de browser meedoen aan de meeting. 

Welke stappen moet je volgen om te kunnen videobellen met de hele familie via Teams?

Stap 1: Open Teams en maak een nieuwe meeting aan in de agenda
Stap 2: Geef de meeting een leuke titel en kies een datum en tijdstip
Stap 3: Voer in het deelnemersveld alle mailadressen in van de deelnemers
Stap 4: Klik vervolgens op verzenden en al jouw familieleden ontvangen een uitnodiging! 

Wanneer het zover is kan iedereen via de link in de uitnodiging deelnemen via de browser, zonder dat je een Teams-account nodig hebt. Meedoen via een tablet of Laptop is het meest aan te raden! 

teams nu vergaderen
teams kerst vergadering

Tip!

Maak de meeting gezellig met een kerstachtergrond (te downloaden op pixabay.com) of de Winter Wonderland Together Mode*! Bekijk hier de video en check hoe je dit makkelijk kunt doen.

*Om van deze feature gebruik te kunnen maken heb je de nieuwste versie nodig  

Online Kerst vieren met Whatsapp Video

Het is ook mogelijk om via Whatsapp met elkaar te videobellen, maar het nadeel is dat dit maar tot 8 personen kan, en op je telefoon is het scherm niet zo groot. Maar als je bijvoorbeeld geen Teams, Zoom of Skype hebt dan biedt Whatsapp Video uitkomst! Dit zet je makkelijk op via een groepschat! 

Welke stappen moet je volgen om te kunnen videobellen met maximaal 8 personen via Whatsapp?

Stap 1: Open Whatsapp op je telefoon en maak een nieuwe groep aan met maximaal 8 personen 
Stap 2: Wanneer het zover is om met elkaar te videobellen, klik dan op het video-icoon rechtsboven 
Stap 3: Iedereen in de chat wordt vervolgens gebeld via Whatsapp Video en je kunt online Kerst vieren! 

appgroep whatsapp

Tip!

Zet een leuke kerstmuts op of ga bij de kerstboom zitten voor extra sfeer in de meeting!

Online kerstdiner met de hele familie via Zoom

Net als met Microsoft Teams heeft maar 1 iemand een Zoom-account nodig. Met de gratis versie kun je tot 100 deelnemers een meeting van max 40 minuten opzetten. Daarna kun je overigens weer opnieuw een meeting opzetten via dezelfde link. Wil je onbeperkt videobellen dan kun je een abonnement nemen, maar voor eenmalig gebruik is de gratis versie aan te raden. 

Welke stappen moet je volgen om te kunnen videobellen met maximaal 8 personen via Whatsapp?

Stap 1: Open Zoom en klik op ‘Schedule’ 
Stap 2: Voer een titel in, kies een datum en tijd 
Stap 3: Kies de kalender waarmee je de uitnodiging wilt versturen en klik op ‘Save’ 
Stap 4: Hierna opent de gekozen meeting en kun je de link, meeting ID en passcode naar je familieleden doorsturen of nodig ze uit door te klikken op ‘Uitnodigen’ (outlook) of ‘Gasten toevoegen’ (gmail). 

Wanneer het zover is hoef je in Zoom alleen maar de meeting te starten en de personen in de wachtruimte toe te laten tot de meeting. Meedoen via tablet of laptop is aan te raden! 

zoom options
zoom-schedule

Tip!

Voeg een leuke achtergrond of effecten toe aan je video via Preferences – Background & Filters’ voor een gezellige Zoommeeting! 

3 tips om je online Kerst tot een succes te maken

Nu weet je precies hoe je een videomeeting kunt opzetten met je familie, vrienden en/of kennissen. En dan? Er zijn een heleboel mogelijkheden om met Kerst toch gezellige activiteiten te doen, ook al ben je niet allemaal bij elkaar. Hieronder hebben we de 3 leukste tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Kook samen dezelfde maaltijdbox met Kerst 
Ben je een goede planner? Dan kun je het kerstdiner zo plannen dat je tegelijk begint met het maken van het Kerstdiner. Bijvoorbeeld via de kerstboxen van AH of Hellofresh. Via de videomeeting kun je bij elkaar meekijken en op afstand genieten van een heerlijk kerstdiner! 

Tip 2: Organiseer een online pub quiz of kerstbingo 
Wat perfect via Teams of Zoom kan is het organiseren van een pub quiz of bingo. Je kunt dan namelijk makkelijk je scherm delen. Voor een heuse kerstquiz is Kahoot een leuk hulpmiddel. Daarin kun je niet alleen een eigen quiz maken, maar ook een populaire quiz overnemen! 

Tip 3: Kijk samen een film 
Ben je niet zo van de spelletjes maar kijk je liever met de hele familie een kerstfilm op de bank? Dat kan ook op afstand! Kies van te voren een film uit, bijvoorbeeld via Netflix, Videoland of op tv en start tegelijk met kijken. Merry Christmas! 

Veelgestelde vragen

Voor zowel teams als zoom is het mogelijk om de app te openen binnen de browser, het downloaden van het programma is dus niet nodig!

Het is (nog) niet mogelijk om een video als achtergrond te kiezen. Je kunt dus kiezen uit een wazige achtergrond, een standaard achtergrond of een eigen gekozen achtergrond.

Wanneer je een spel doet waarvoor je een powerpoint presentatie hebt gemaakt, is het heel simpel om deze met je familie te delen, hoe je dat doet lees je via deze handleiding

Vraag het onze specialisten!
we nemen zo snel mogelijk contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jessy van Buren
Jessy van Buren

Over IT Synergy

Your way to the cloud

Van IT beheer tot IT support en van het inrichten van duizenden werkplekken tot online telefonie. Wij regelen het. Altijd met een glimlach, altijd bereikbaar en zonder verrassingen.

Scroll naar boven
Voordat je gaat...

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel! Waarschijnlijk ben je met een vraag hier terecht gekomen, maar hoe handig is het nu als je al deze tips en tricks over Microsoft 365, gewoon in je mailbox krijgt? Zo voorkom je vragen en kan jij de blitz maken bij je collega’s!

Vul hier je e-mail adres in en blijf altijd op de hoogte van de laatste Microsoft tips en handige tricks!

Excuses, we ervaren storing

Microsoft
Op dit moment ervaart Microsoft een storing. Het kan voorkomen dat inloggen in de online omgeving daarom niet lukt. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Telefonie
Een storing op het telefonie platform zorgt ervoor dat wij geen inkomende telefoontjes aan kunnen nemen. Voor support kun je ons mailen op: support@itsynergy.nl