Microsoft Teams downloaden en installeren

Wat is Microsoft Teams?

Inmiddels werken we met z’n allen steeds vaker thuis. De afgelopen jaren zijn we massaal handige online tools gaan gebruiken om online samen te werken met collega’s en relaties. Bij IT Synergy werken we met Microsoft Teams. Met deze applicatie van Microsoft 365 kun je meetings inplannen, met elkaar chatten en bestanden delen en bewerken. Zowel voor interne als externe meetings is dit enorm handig. Zo blijf je online toch verbonden met elkaar. En werk je toch met de ene helft op kantoor, terwijl de andere helft van de collega’s thuis zit? Ook dan is het handig dat iedereen met een klik kan inbellen om met elkaar te vergaderen. 

Meer weten over Microsoft Teams vergaderingen? Lees hier!

Installeer Teams op je Windows of Mac computer

Als je Microsoft Teams wilt gebruiken, kun je eerst kijken of je het al hebt. Op een Windows computer staat de app vaak automatisch. Wel is het handig om even te kijken of je de meest nieuwe versie hebt. Heb je de app nog niet? Dan kun je op een Windows of Mac computer de app makkelijk downloaden via je webbrowser. Klik op deze link en volg daarna het stappenplan:

Installeer de Microsoft Teams app voor IOS en Android

Je kunt de Teams app ook installeren via je telefoon.  Hiervoor open je simpelweg de App Store of Google Play Store. Ook dan kun je inloggen met je persoonlijke of zakelijke e-mailadres. 

Veelgestelde vragen

Afhankelijk van het type abonnement dat jij hebt, heb je automatisch Microsoft Teams. In zakelijke abonnementen is Teams standaard opgenomen. 

Met Microsoft Teams kun je gratis bellen naar Skype gebruikers en Teams gebruikers. Voor het bellen naar normale nummers, moet je een oproep abonnement aanschaffen.

Met het bellen via Teams deel je geen gevoelige informatie. Wel moet je opletten of de belafspraak door iemand wordt opgenomen. Die opname kan door deelnemers wel openbaar gemaakt worden.

Pas als je iemand lid maakt van jouw team, heeft diegene toegang tot je bestanden. Daarnaast kun je binnen je team ook nog aangeven wie toegang heeft tot welke bestanden.

Vraag het onze specialisten!
we nemen zo snel mogelijk contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jessy van Buren
Jessy van Buren

Over IT Synergy

Your way to the cloud

Van IT beheer tot IT support en van het inrichten van duizenden werkplekken tot online telefonie. Wij regelen het. Altijd met een glimlach, altijd bereikbaar en zonder verrassingen.

Scroll naar boven
Voordat je gaat...

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel! Waarschijnlijk ben je met een vraag hier terecht gekomen, maar hoe handig is het nu als je al deze tips en tricks over Microsoft 365, gewoon in je mailbox krijgt? Zo voorkom je vragen en kan jij de blitz maken bij je collega’s!

Vul hier je e-mail adres in en blijf altijd op de hoogte van de laatste Microsoft tips en handige tricks!

Excuses, we ervaren storing

Microsoft
Op dit moment ervaart Microsoft een storing. Het kan voorkomen dat inloggen in de online omgeving daarom niet lukt. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Telefonie
Een storing op het telefonie platform zorgt ervoor dat wij geen inkomende telefoontjes aan kunnen nemen. Voor support kun je ons mailen op: support@itsynergy.nl