Hoe stel je een out of office bericht in, in Microsoft Outlook?

Outlook icon

Je gaat op vakantie, gezellig met familie of vrienden een week weg. Om tijdens deze periode niet bezig te hoeven zijn met werk gerelateerde zaken, is het handig om een out of office bericht in te stellen. Een out of office bericht zorgt ervoor dat wanneer je een mail binnen krijgt, deze automatisch beantwoordt zal worden vanuit jouw naam. Je kunt zelf een automatisch bericht instellen, zodat inkomende mails altijd worden beantwoordt. Hier laten we je zien hoe je dit zo simpel mogelijk kan doen in Microsoft Outlook.

Stappenplan:

  • Open Outlook en klik linksboven op ‘Bestand’.

  • Klik op ‘Automatische antwoorden’.

  • Selecteer ‘Automatisch verzenden’.
  • Kies de periode waarin jij automatische berichten wilt versturen.
  • Kies of je verschillende berichten binnen en buiten je organisatie wilt versturen.

  • Stel een tijdelijke automatisch mail op.
  • Klik op ‘OK’ en het bericht staat klaar.

Ik ben weer terug, wat nu?

Wanneer je weer terug bent en het automatische antwoord loopt nog, kun je dit uitschakelen door op ‘Uitschakelen’ te drukken in het lint die is weergegeven in jouw mailbox. Je kunt ook van tevoren een tijd en datum instellen zodat dit automatisch gaat.

Veelgestelde vragen

Het is altijd mogelijk om het bericht aan te passen naar wens, dit doe je door de stappen gewoon nogmaals te volgen en het bericht te veranderen.

Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld naar mensen buiten jouw bedrijf een wat formeler bericht met andere informatie wilt sturen, en naar mensen binnen jouw organisatie een informeler bericht, bijvoorbeeld “ik ben op vakantie! Ik ben er maandag weer.”.

De Outlook interface kan per besturingssysteem verschillen, voor apple apparaten is het mogelijk de functie te vinden onder ‘extra -> niet aanwezig’.

Vraag het onze specialisten!
we nemen zo snel mogelijk contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jasper Luijten
Jasper Luijten
Jasper is 1e lijns IT engineer bij IT Synergy en daardoor verantwoordelijk voor het blussen van de kleine IT brandjes bij onze klanten. Wanneer je assistentie nodig hebt bij gebruik van het officepakket of het opnieuw instellen van een O365 profiel dan vraag je naar Jasper.

Over IT Synergy

Your way to the cloud

Van IT beheer tot IT support en van het inrichten van duizenden werkplekken tot online telefonie. Wij regelen het. Altijd met een glimlach, altijd bereikbaar en zonder verrassingen.

Scroll naar boven
Voordat je gaat...

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel! Waarschijnlijk ben je met een vraag hier terecht gekomen, maar hoe handig is het nu als je al deze tips en tricks over Microsoft 365, gewoon in je mailbox krijgt? Zo voorkom je vragen en kan jij de blitz maken bij je collega’s!

Vul hier je e-mail adres in en blijf altijd op de hoogte van de laatste Microsoft tips en handige tricks!

Excuses, we ervaren storing

Microsoft
Op dit moment ervaart Microsoft een storing. Het kan voorkomen dat inloggen in de online omgeving daarom niet lukt. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Telefonie
Een storing op het telefonie platform zorgt ervoor dat wij geen inkomende telefoontjes aan kunnen nemen. Voor support kun je ons mailen op: support@itsynergy.nl