Support

010 – 30 31 999 support@itsynergy.nl

Sales

010 – 30 31 930 sales@itsynergy.nl

ICT Waarborg gecertificeerd

Grootste ICT community partner

Jasper Luijten

Jasper Luijten

Hoe stel je een out of office bericht in, in Microsoft Outlook?

In dit artikel:
  Add a header to begin generating the table of contents

  Je gaat op vakantie, gezellig met familie of vrienden een week weg. Om tijdens deze periode niet bezig te hoeven zijn met werk gerelateerde zaken, is het handig om een out of office bericht in te stellen. Een out of office bericht zorgt ervoor dat wanneer je een mail binnen krijgt, deze automatisch beantwoordt zal worden vanuit jouw naam. Je kunt zelf een automatisch bericht instellen, zodat inkomende mails altijd worden beantwoordt. Hier laten we je zien hoe je dit zo simpel mogelijk kan doen in Microsoft Outlook.

  Stappenplan:

  • Open Outlook en klik linksboven op ‘Bestand’.

  • Klik op ‘Automatische antwoorden’.

  • Selecteer ‘Automatisch verzenden’.
  • Kies de periode waarin jij automatische berichten wilt versturen.
  • Kies of je verschillende berichten binnen en buiten je organisatie wilt versturen.

  • Stel een tijdelijke automatisch mail op.
  • Klik op ‘OK’ en het bericht staat klaar.

  Ik ben weer terug, wat nu?

  Wanneer je weer terug bent en het automatische antwoord loopt nog, kun je dit uitschakelen door op ‘Uitschakelen’ te drukken in het lint die is weergegeven in jouw mailbox. Je kunt ook van tevoren een tijd en datum instellen zodat dit automatisch gaat.

  Veelgestelde vragen

  Het is altijd mogelijk om het bericht aan te passen naar wens, dit doe je door de stappen gewoon nogmaals te volgen en het bericht te veranderen.

  Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld naar mensen buiten jouw bedrijf een wat formeler bericht met andere informatie wilt sturen, en naar mensen binnen jouw organisatie een informeler bericht, bijvoorbeeld “ik ben op vakantie! Ik ben er maandag weer.”.

  De Outlook interface kan per besturingssysteem verschillen, voor apple apparaten is het mogelijk de functie te vinden onder ‘extra -> niet aanwezig’.

  Vragen aan onze specialist?

  Jasper Luijten

  Jasper Luijten

  Jasper is 1e lijns IT-engineer bij IT Synergy en daardoor verantwoordelijk voor het blussen van de kleine IT-brandjes bij onze klanten. Wanneer je assistentie nodig hebt bij gebruik van het officepakket of het opnieuw instellen van een O365 profiel dan vraag je naar Jasper.

  Andere bekeken ook

  IT Synergy © All rights reserved 2020

  ICT Bedrijf beoordelingen en ervaringen

  itsynergy.nl 9.8 uit 10 gebaseerd op 15 reviews