Hoe kun je een Outlook e-mail intrekken?

Outlook icon

Je kent het wel; je bent druk aan het werk en je vergeet per ongeluk de bijlage aan jouw mailtje toe te voegen. Of nog erger, je stuurt een e-mail naar de verkeerde persoon of ontdekt een vervelende spelfout. Gelukkig kun je in Microsoft Outlook in sommige gevallen een e-mail intrekken. In deze blog leggen wij je uit hoe je dit in een paar stappen kunt doen!

Meer weten over Microsoft Outlook? Lees hier!

Instructies voor het intrekken van een Outlook mail

Wanneer kun je een Outlook mail intrekken en wanneer niet?

Er zijn een aantal voorwaarden voor het terughalen van een Outlook mail: 

Het succesvol terughalen van een e-mail is van veel factoren afhankelijk en lukt vaak helaas niet. Als je echter binnen dezelfde organisatie werkt, beiden een Microsoft Office 365 e-mailaccount of Microsoft Exchange e-mailaccount hebt én als de ontvanger eerst het intrekkingsbericht opent, bestaat de kans dat jij jouw mailtje kunt intrekken. Als het lukt, wordt het oorspronkelijke bericht automatisch verwijderd uit het postvak van de ontvanger.

E-mail intrekken niet gelukt?

Dat de kans dat het intrekken van een mailtje lukt klein is, betekent natuurlijk niet dat het niet het proberen waard is. Lukt het écht niet om de e-mail terug te halen? Dan kun je het beste gewoon gelijk een nieuwe e-mail sturen. Jouw collega’s herkennen de situatie vast allemaal. En mocht het toch nog eens gebeuren, dan weet je in ieder geval dat de optie bestaat om een Outlook mail terug te halen. 

Veelgestelde vragen

Als je graag wilt weten of het terughalen van een e-mail is gelukt, kun je dit bij een van de stappen aanvinken. Kies hiervoor ‘Voor iedere geadresseerde laten weten of intrekken is gelukt of mislukt’. Je krijgt dan een notificatie per geadresseerde. 

De kans dat het terughalen van een e-mail lukt, is redelijk klein. Het is echter mogelijk als je de e-mail binnen je eigen organisatie intrekt, als jij en de ontvanger beiden een Office 365 e-mailaccount of een Microsoft Exchange e-mailaccount hebben én als de ontvanger eerst het intrekkingsbericht opent.

Dat kan door het aanvinken van de functie ‘Ongelezen kopieën verwijderen en vervangen door een nieuw bericht’. Je kunt dan de e-mail aanpassen en opnieuw verzenden, terwijl de oude mail wordt verwijderd.

Andere e-mailservices hebben ook een functie voor het terughalen van een e-mail. De voorwaarden hiervoor kunnen echter afwijken van die van Microsoft Outlook. 

Vraag het onze specialisten!
we nemen zo snel mogelijk contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Brent van Mastrigt
Brent van Mastrigt
Brent is één van de 40 experts bij IT Synergy. Het liefst helpt hij klanten online vindbaar te maken, door het schrijven van teksten en het creëren van video's.

Over IT Synergy

Your way to the cloud

Van IT beheer tot IT support en van het inrichten van duizenden werkplekken tot online telefonie. Wij regelen het. Altijd met een glimlach, altijd bereikbaar en zonder verrassingen.

Scroll naar boven
Voordat je gaat...

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel! Waarschijnlijk ben je met een vraag hier terecht gekomen, maar hoe handig is het nu als je al deze tips en tricks over Microsoft 365, gewoon in je mailbox krijgt? Zo voorkom je vragen en kan jij de blitz maken bij je collega’s!

Vul hier je e-mail adres in en blijf altijd op de hoogte van de laatste Microsoft tips en handige tricks!

Excuses, we ervaren storing

Microsoft
Op dit moment ervaart Microsoft een storing. Het kan voorkomen dat inloggen in de online omgeving daarom niet lukt. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Telefonie
Een storing op het telefonie platform zorgt ervoor dat wij geen inkomende telefoontjes aan kunnen nemen. Voor support kun je ons mailen op: support@itsynergy.nl