Wat is Microsoft Teams?

Hoe je Microsoft Teams kunt installeren

Add a header to begin generating the table of contents
    Thuiswerken doen we inmiddels allemaal. Voor sommigen is het de beste uitvinding sinds het internet, anderen willen niets liever dan gewoon weer een kopje filterkoffie op het kantoor drinken. Het thuiswerken is soms nog wel moeilijk te regelen. Hoe werk je samen op afstand? Gelukkig zijn daar een aantal programma’s voor te vinden, zoals: Microsoft Teams. De online team tool van Microsoft. Met dit programma kun je chatten, videobellen en samenwerken in documenten. Dit kun je zowel op kantoor gebruiken, maar natuurlijk ook thuis. Installeer Microsoft Teams aan de hand van onze video, of de handleiding eronder:

Installeer MS Teams op je Mac osx en Windows computer

Als je teams wilt gaan gebruiken, moet je eerst kijken of je het al hebt. Op een
    Windows computer staat het vaak automatisch. Wel is het handig om even te kijken
    of je de meest nieuwe versie hebt.
    Als je een apparaat met MacOs of Windows hebt, kun je de app gewoon
    downloaden. Dit kun je vrij simpel doen door de onderstaande checklist.

• Klik op deze link.
    • Klik op de knop ‘download voor desktop’ of ‘download teams’
    • Hierna zal de app vragen voor een aantal beveiligingsopties. Als je Ms Teams het meest efficiënt wilt gebruiken, is het handig om het te accepteren.
    • Start de App en login. Hier kun je je email voor gebruiken.
    • Wanneer je de app voor de eerste keer gebruikt komen er waarschijnlijk nog een aantal veiligheidsmeldingen. Accepteer deze weer.
    • Nu is je Microsoft Teams app klaar voor gebruik!

Installeer de MS Teams app voor IOS en Android

De teams app kun je ook installeren op je telefoon. Hiervoor kun je gewoon de app
    store openen. Daar kun je de app gratis downloaden.

Veelgestelde vragen

Kan ik bellen naar normale nummers met Microsoft Teams?

Met Microsoft Teams kun je gratis bellen naar Skype gebruikers en Teams
    gebruikers. Voor het bellen naar normale nummers, moet je een
    oproepabonnement aanschaffen.

Is videobellen via Teams volgens de AVG-regels?

Met het bellen via Teams deel je geen gevoelige informatie. Wel moet je
    opletten of de belafspraak wordt opgenomen. Die opname kan door de
    deelnemers wel openbaar gemaakt worden.

Kan iedereen in mijn organisatie de bestanden zien in mijn team als er maar 3 mensen lid van dat team zijn?

Nee, pas als je mensen lid maakt van je team, hebben zij toegang tot je
    bestanden. Daarnaast kun je binnen je team ook nog aangeven wie toegang
    hebben tot welke bestanden.

Vragen aan onze specialist?

Joshua Bolk

Joshua Bolk

Joshua is één van de 40 experts bij IT Synergy. Het liefst helpt hij klanten online vindbaar te maken, door het schrijven van teksten en ontwikkelen van websites. Zo nu en dan houdt hij er ook van om nieuwe applicaties op de proef te stellen.