Eigen Microsoft Teams achtergrond aanpassen en instellen

Wat is Microsoft Teams?

Thuiswerken is nu al lange tijd het nieuwe normaal. Hierdoor moet iedereen massaal online communiceren, zowel met collega’s als relaties. Videobellen is hiervoor dé uitkomst. IT Synergy werkt met het Microsoft Office 365 pakket. Via Microsoft Teams kun je dan makkelijk een video call opzetten. Onderling of met meerdere mensen tegelijk. Het nadeel hiervan is dat iedereen waar je een meeting mee hebt, mee kan kijken in jouw (zelfgemaakte) thuiswerkplek. 

Gelukkig is hier een makkelijke oplossing voor! Met een klik op de knop installeer je in no time een andere achtergrond voor jouw Microsoft Teams videogesprek. Je kunt hiervoor een standaard achtergrond of een zelfgekozen achtergrond kiezen. Benieuwd hoe je jouw achtergrond in Microsoft Teams kunt aanpassen? We leggen het je graag uit!

Meer weten over Microsoft Office 365? Lees hier!

Microsoft Teams achtergrond veranderen

Wil jij graag jouw achtergrond in Microsoft Teams veranderen? Volg dan de stappen hieronder: 

Jouw eigen achtergrond toevoegen

Je kunt jouw video call in Microsoft Teams lekker persoonlijk maken. In plaats van een standaard achtergrond kun je namelijk ook een zelfgekozen achtergrond instellen. Om je eigen achtergrond in Microsoft Teams in te stellen, klik je net als in de uitleg hierboven op ‘Achtergrondeffecten weergeven’. Je ziet hier de standaard opties van Microsoft. Daarboven staat ook ‘+ Nieuwe toevoegen’. Door deze optie te gebruiken, kun je makkelijk jouw eigen achtergrond instellen in Microsoft Teams. Zo is jouw video call met een klik lekker gepersonaliseerd. Wel zo gezellig!

Veelgestelde vragen

Het is (nog) niet mogelijk om een video als achtergrond te kiezen. Je kunt dus kiezen uit een wazige achtergrond, een standaard achtergrond of een eigen gekozen achtergrond.

Jouw gekozen achtergrond wordt automatisch ingesteld voor je volgende meetings. Ditzelfde geldt voor het blur-effect. Voordat je een meeting ingaat, zie je eerst een preview van welke achtergrond er wordt getoond. Zo weet je van tevoren altijd welke achtergrond zichtbaar is.

Om je gekozen achtergrond uit te schakelen, ga je opnieuw naar het menu ‘Achtergrond effecten weergeven’. Hier kies je vervolgens voor de eerste grijze tegel, waardoor je virtuele achtergrond zal verdwijnen.

Dit kan! Als je een meeting ingaat via de mobiele app, kun je via de functie ‘Achtergrondeffecten’ bovenin het scherm ook jouw eigen achtergrond instellen. 

Vraag het onze specialisten!
we nemen zo snel mogelijk contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Steven Hakkesteegt
Steven Hakkesteegt

Over IT Synergy

Your way to the cloud

Van IT beheer tot IT support en van het inrichten van duizenden werkplekken tot online telefonie. Wij regelen het. Altijd met een glimlach, altijd bereikbaar en zonder verrassingen.

Scroll naar boven
Voordat je gaat...

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel! Waarschijnlijk ben je met een vraag hier terecht gekomen, maar hoe handig is het nu als je al deze tips en tricks over Microsoft 365, gewoon in je mailbox krijgt? Zo voorkom je vragen en kan jij de blitz maken bij je collega’s!

Vul hier je e-mail adres in en blijf altijd op de hoogte van de laatste Microsoft tips en handige tricks!

Excuses, we ervaren storing

Microsoft
Op dit moment ervaart Microsoft een storing. Het kan voorkomen dat inloggen in de online omgeving daarom niet lukt. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Telefonie
Een storing op het telefonie platform zorgt ervoor dat wij geen inkomende telefoontjes aan kunnen nemen. Voor support kun je ons mailen op: support@itsynergy.nl