Servicedesk

010 – 30 31 999
support@itsynergy.nl

Sales

010 – 30 31 930
sales@itsynergy.nl

Eigen Microsoft Teams achtergrond aanpassen en instellen

Wat is Microsoft Teams?
Joshua Bolk

Joshua Bolk

In dit artikel:
  Add a header to begin generating the table of contents
  Share on linkedin
  Delen op Linkedin
  Share on email
  Stuur naar een collega
  Share on whatsapp
  Stuur via whatsapp
  Thuiswerken is het nieuwe normaal. Om toch te kunnen overleggen met je collega’s of met klanten, is videobellen erg handig. Zo maken veel mensen gebruik van de videocall optie van Microsoft Teams. Heb je behoefte aan wat privacy? Bijvoorbeeld omdat je niet wilt dat iedereen je slordige achtergrond ziet of omdat er mensen op de achtergrond staan die je niet in beeld wilt hebben? Gelukkig is er voor jou een handige oplossing. Microsoft heeft namelijk een praktische tool waarmee je in no time jezelf voor een andere achtergrond plaatst in een videogesprek van Microsoft Teams. Je kan je achtergrond vervangen door een standaardachtergrond of een zelfgekozen achtergrond. Benieuwd hoe je je achtergrond in Microsoft Teams kan aanpassen? Ik leg het hieronder voor je uit.

  Microsoft Teams achtergrond veranderen

  Om je eigen achtergrond in een videocall te veranderen, klik je tijdens een gesprek op de knop met drie puntjes in de menubalk. Door vervolgens op ‘Achtergrondeffecten weergeven’ te klikken, verschijnt er een nieuw venster rechts in beeld. Hier kun je kiezen tussen verschillende effecten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om je achtergrond te vervagen, maar je kan ook kiezen voor de standaard achtergronden van Microsoft. Kies bijvoorbeeld voor een strak ingericht kantoor, een hoop ballonnen of een zonnige vakantiebestemming als achtergrond.

  Eigen achtergrond toevoegen

  Microsoft heeft het ook mogelijk gemaakt om je eigen Microsoft Teams achtergrond toe te voegen. In plaats van de standaard achtergronden kun je helemaal los gaan door zelf een achtergrond te kiezen. Om je eigen achtergrond in Microsoft Teams in te stellen klik je net als in de vorige uitleg op ‘Achtergrondeffecten weergeven’. Je ziet hier de standaard opties van Microsoft, maar daarboven staat ook ‘+ Nieuwe toevoegen’. 

  Door deze optie te gebruiken maakt Microsoft Teams het mogelijk om je eigen achtergrond in te stellen. Je kunt makkelijk navigeren naar de map waar je jouw gewenste afbeelding hebt opgeslagen en het is geregeld. 

  Heb je toch nog vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact met mij op zodat ik ook jou verder kan helpen.

  Veelgestelde vragen

  Is het mogelijk om een video als achtergrond te doen?

  Het is (nog) niet mogelijk om een video als achtergrond te kiezen. Je kunt dus kiezen uit een wazige achtergrond, een standaard achtergrond of een eigen gekozen achtergrond.

  Blijft mijn achtergrond behouden voor een volgende meeting?

  Kies je nu een achtergrond, dan zal deze achtergrond automatisch ook gekozen worden voor je volgende meetings. Ditzelfde geldt voor het blur-effect. Voordat je een vergadering in komt, zie je eerst een preview scherm waar je achtergrond wordt getoond. Zo weet je van tevoren altijd welke achtergrond zichtbaar is.

  Hoe kan ik mijn gekozen achtergrond weer uitschakelen?

  Om je gekozen achtergrond weer uit te schakelen, ga je opnieuw naar het menu ‘Achtergrond effecten’ weergeven. Hier kies je vervolgens voor de eerste grijze tegel, waardoor je virtuele achtergrond zal verdwijnen.

  Vragen aan onze specialist?

  Joshua Bolk

  Joshua Bolk

  Joshua is één van de 40 experts bij IT Synergy. Het liefst helpt hij klanten online vindbaar te maken, door het schrijven van teksten en ontwikkelen van websites. Zo nu en dan houdt hij er ook van om nieuwe applicaties op de proef te stellen.

  Bekijk ook:

  IT Synergy © All rights reserved 2020

  ICT Bedrijf beoordelingen en ervaringen

  itsynergy.nl 9.8 uit 10 gebaseerd op 16 reviews

  Scroll naar top