Een Microsoft Teams vergadering plannen en starten

Wat is Microsoft Teams?

Online vergaderen is dé uitkomst als je vanuit huis werkt of internationale banden hebt met organisaties in het buitenland. In een handomdraai zijn meetings gepland zonder elkaar fysiek te ontmoeten. Microsoft Teams helpt je hierbij. Teams is een handige app die snapt waar jij als ondernemer of werknemer behoefte aan hebt. Zo is Teams bijvoorbeeld gekoppeld aan je Outlook agenda. Elke vergadering die je plant in Teams, wordt automatisch omgezet in een online vergadering. Bekijk hieronder hoe je een Teams meeting inplant!

Meer weten over Microsoft Teams? Lees hier!

Een Microsoft Teams vergadering plannen

Lees hier hoe je Microsoft Teams kunt installeren. 

Als je deelnemers kiest voor de vergadering, kun je collega’s binnen jouw organisatie makkelijk toevoegen door hun naam te typen en toe te voegen. Voor deelnemers die niet binnen jouw organisatie werken, kun je hun e-mailadres toevoegen. Als de deelnemers de uitnodiging accepteren, komt deze automatisch in hun agenda.

Je kunt ook via Microsoft Outlook een vergadering inplannen in Teams. Via de agendafunctie kun je bovenin de button ‘Nieuwe Teams vergadering inplannen’. Genodigden krijgen dan een link toegestuurd naar de Teams vergadering. 

Een Microsoft Teams vergadering starten

Als je via Teams of Outlook een Teams vergadering hebt gepland, krijgen alle deelnemers vlak van tevoren een herinnering. Met een klik op de link of de herinnering komt iedereen in de online omgeving van de meeting. Voordat je de vergadering ingaat, krijg je in deze omgeving de mogelijkheid om camera- en microfooninstellingen te wijzigen. Als je met veel mensen vergadert, is het bijvoorbeeld handig dat alleen degene die aan het woord is de microfoon activeert. Zo voorkom je ruis en houd je de meeting effectief.

Deelnemen aan een Microsoft Teams vergadering zonder app

Heb jij een uitnodiging gekregen voor een Teams vergadering, maar heb je zelf geen Microsoft Teams? Dit is geen probleem! Ook zonder de Teams app, kun je makkelijk deelnemen aan een Teams vergadering. Je kunt de link in de uitnodiging aanklikken en via het internet deelnemen aan de vergadering. Je komt dan in dezelfde online omgeving met dezelfde opties die je kunt instellen voor je camera en microfoon.

Functies tijdens de Microsoft Teams vergadering

Tijdens de Microsoft Teams vergadering heb je de keuze uit verschillende weergaven. Zo kun je degene die aan het woord is ‘Pinnen’, zodat hij of zij altijd in beeld blijft. Je kunt ook de chat openen, zodat je tijdens de vergadering met iedereen kan communiceren. Zo kun je bijvoorbeeld interessante linkjes sturen of vragen stellen, zonder de spreker te onderbreken. Ook kunnen hier documenten gedeeld worden met de deelnemers. Wil je graag een document bespreken? Dan kun je deze in de chat delen.

Veelgestelde vragen

Iedereen met een zakelijk of persoonlijk e-mailadres via Microsoft 365 kan zich registreren voor Teams. Mensen die nog geen betaald abonnement hebben, hebben toegang tot de gratis versie van Teams. Deze heeft echter wel gelimiteerde functies. 

Zonder Teams app kun je makkelijk deelnemen aan een Teams meeting. De organisator heeft enkel je volledige e-mailadres nodig. Je ontvangt een linkje naar de vergadering en neemt deel via internet in plaats van via de app.

Voordat je deelneemt aan de vergadering, krijg je de mogelijkheid om je camera- en microfooninstellingen aan te passen. Ook tijdens de vergadering kan je dit op elk gewenst moment wijzigen. Dit doe je eenvoudig door op het microfoontje of op het cameraatje te klikken.

Je kunt makkelijk een Teams meeting bijwonen via je smartphone of tablet, zolang je de Teams app download of een internetverbinding hebt. Lekker makkelijk als je onderweg bent en niet op tijd achter je laptop kan zitten. 

Vraag het onze specialisten!
we nemen zo snel mogelijk contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Brent van Mastrigt
Brent van Mastrigt
Brent is één van de 40 experts bij IT Synergy. Het liefst helpt hij klanten online vindbaar te maken, door het schrijven van teksten en het creëren van video's.

Over IT Synergy

Your way to the cloud

Van IT beheer tot IT support en van het inrichten van duizenden werkplekken tot online telefonie. Wij regelen het. Altijd met een glimlach, altijd bereikbaar en zonder verrassingen.

Scroll naar boven
Voordat je gaat...

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel! Waarschijnlijk ben je met een vraag hier terecht gekomen, maar hoe handig is het nu als je al deze tips en tricks over Microsoft 365, gewoon in je mailbox krijgt? Zo voorkom je vragen en kan jij de blitz maken bij je collega’s!

Vul hier je e-mail adres in en blijf altijd op de hoogte van de laatste Microsoft tips en handige tricks!

Excuses, we ervaren storing

Microsoft
Op dit moment ervaart Microsoft een storing. Het kan voorkomen dat inloggen in de online omgeving daarom niet lukt. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Telefonie
Een storing op het telefonie platform zorgt ervoor dat wij geen inkomende telefoontjes aan kunnen nemen. Voor support kun je ons mailen op: support@itsynergy.nl