Je Outlook agenda openbaar maken

Outlook icon

Jouw Outlook agenda heeft een hoop functies voor jou persoonlijk. Daarnaast kun je je agenda ook met anderen delen en hen rechten geven voor wat ze wel en niet kunnen zien en/of aanpassen.

Je kunt jouw agenda openbaar maken en de volgende rechten zelf instellen:

Je Outlook agenda delen met anderen

Het delen van je agenda is superhandig en voor sommige functies ook nodig. Denk bijvoorbeeld aan een projectcoördinator die de agenda van het projectenteam beheert, of de directie assistent die afspraken van het managementteam inplant, verzet of aanpast.

Volg onderstaande stappen om je Outlook agenda te delen en de juiste rechten toe te wijzen:

Stap 1: Open je agendavenster binnen Outlook. Dit kun je links onderin in Outlook selecteren.

Outlook agenda selecteren

Stap 2: Selecteer binnen je Outlook agenda rechts bovenin ‘Agenda delen’.

Outlook agenda delen selecteren

Stap 3: Je ziet nu onderstaand venster. Hier kun je onder het tabje ‘Machtigingen’ via de knop ‘Toevoegen’ collega’s selecteren die jouw agenda mogen inzien/beheren.

Outlook agenda machtigen

Stap 4: Selecteer de persoon die je wilt toevoegen. Je kunt ook meerdere personen in één keer toevoegen. De geselecteerde personen worden onderin dit venster weergegeven.

Outlook agenda personen toevoegen

Stap 5: Wanneer je iedereen hebt toegevoegd, kun je ze 1 voor 1 rechten geven. Dit doe je door de namen in onderstaand venster aan te klikken en het bolletje aan te vinken dat bij de machtiging hoort die jij wilt toebedelen. Klik op ‘OK’. De juiste rechten staan nu achter de door jou geselecteerde personen.

Outlook agenda rechten toewijzen

Stap 6: De personen die uitgenodigd zijn ontvangen een e-mail met notificatie dat jij je agenda met hen wilt delen.

Outlook agenda uitnodiging

Privé afspraak Outlook maken

Wanneer meerdere collega’s toegang hebben tot jouw agenda, kunnen zij in principe ook privéafspraken zien. Dit is natuurlijk niet altijd even fijn, dus er is een optie om specifieke afspraken af te schermen. De door jouw geselecteerde collega’s behouden dezelfde beheerrechten van jouw agenda, maar kunnen je privé afspraak dan niet zien in Outlook. Volg onderstaande stappen om een privé afspraak in Outlook te maken.

Stap 1: Open je agenda en klik op de afspraak die je privé wilt houden. Wanneer je de afspraak nog moet maken, creëer je een nieuwe afspraak in Outlook en volg je ‘Stap 2’.

Outlook agenda afspraak selecteren

Stap 2: De afspraak opent in een groot venster. Klik hier op de drie bolletjes en vervolgens op ‘Persoonlijk’ onder ‘Codes’. Klik vervolgens op ‘Opslaan en sluiten’. Je afspraak is nu voor niemand zichtbaar, ook niet voor collega’s die wel toegang hebben tot alle andere info in jouw agenda.

Outlook agenda afspraak privé maken

Handig om te weten: Wanneer je een groter formaat scherm hebt, staat het slotje al bovenin de balk. Je hoeft dan niet op de drie bolletjes te klikken, maar alleen op het slotje en vervolgens op ‘Opslaan en sluiten’.

Bekijk ook

Afbeeldingen downloaden in e-mails

Zo open je in één keer alle afbeeldingen in een mail.

Automatische e-mailhandtekening in Outlook

Inclusief foto, contactgegevens en social media buttons.

Vraag het onze specialisten!
we nemen zo snel mogelijk contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jessy van Buren
Jessy van Buren

Over IT Synergy

Your way to the cloud

Van IT beheer tot IT support en van het inrichten van duizenden werkplekken tot online telefonie. Wij regelen het. Altijd met een glimlach, altijd bereikbaar en zonder verrassingen.

Scroll naar top
Voordat je gaat...

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel! Waarschijnlijk ben je met een vraag hier terecht gekomen, maar hoe handig is het nu als je al deze tips en tricks over Microsoft 365, gewoon in je mailbox krijgt? Zo voorkom je vragen en kan jij de blitz maken bij je collega’s!