Servicedesk

010 – 30 31 999
support@itsynergy.nl

Sales

010 – 30 31 930
sales@itsynergy.nl

Wat is werkplekbeheer?

hardware birdview
Ralph Rouwen

Ralph Rouwen

In dit artikel:
  Add a header to begin generating the table of contents
  Share on linkedin
  Delen op Linkedin
  Share on email
  Stuur naar een collega
  Share on twitter
  Deel op twitter
  Share on whatsapp
  Stuur via whatsapp
  Share on facebook
  Deel op facebook

  Werkplekbeheer, een term die je wellicht wel eens hebt gehoord binnen jouw bedrijf. Het juiste werkplekbeheer is een belangrijke eigenschap van een vitaal bedrijf. Maar wat is werkplekbeheer eigenlijk? Wat komt er allemaal bij kijken en waarom is het belangrijk om als bedrijf anno 2020 je werkplek op orde te hebben? In deze blog leggen wij je uit waar je terecht kunt voor werkplekbeheer en wie er verantwoordelijk is voor het beheren van de werkplekken. Als jij van plan bent om meer uit je werkplek te halen of gewoon meer hierover wilt weten, lees dan vooral verder.

  Wat is werkplekbeheer?

  Werkplek beheer is letterlijk het beheren van de werkplek. Let wel; werkplekken kunnen alles en overal zijn: op het kantoor, in de bouw of in de klas. Overal waar je kunt werken is er een werkplek, en dus ook werkplekbeheer.

  Bij de indeling van een of meerdere werkplekken heb je verschillende benodigdheden nodig zoals computers, laptops, tablets en printers. Het is natuurlijk belangrijk dat de werknemers de spullen, die zij nodig hebben, bij de hand hebben om hun werkzaamheden te kunnen volbrengen. Daarom is werkplekbeheer in het leven geroepen. Tegenwoordig wordt dit gedaan door specialisten bij moderne IT bedrijven. Met werkplekbeheer wordt ervoor gezorgd dat de hardware en software aanwezig is en het doet. Denkt hierbij aan het aansluiten van de juiste monitoren, installeren van het bureau en het wegwerken van elektrische kabels.

  Werkplekbeheer voor (mkb) bedrijven

  Het is belangrijk dat de werkplekken op orde zijn. Het uitbesteden van jouw werkplekbeheer kan daarom efficiënt werken. maar waar doe je dat? IT bedrijven kun je vinden door heel het land. Het is belangrijk dat deze partner naast werkplekbeheer ook systeembeheer en netwerkbeheer aanbiedt. Bij mkb-bedrijven kan het werkplekbeheer in een keer worden toegepast. In de meeste gevallen komt er een team van werkplekbeheerders (afhankelijk van het aantal werkplekken) langs op locatie om de werkplekken in orde te maken.

  Flexibiliteit is voor werkplekbeheer een belangrijk aspect. Wanneer de werkplek is ingericht kunnen werknemers 24/7 aan de slag waar zij zich dan ook bevinden. Een voorwaarde voor remote werken is dat de werkplek gekoppeld moet zijn aan de Cloud. Wanneer er storingen voorkomen, dan worden deze vaak binnen 48 uur opgelost door de IT partner.

  Wat zijn de kosten voor werkplekbeheer?

  De reguliere kosten voor werkplekbeheer verschillen afhankelijk van de aanbieder die jouw bedrijf gekozen heeft. Daarnaast bieden veel IT bedrijven een compleet pakket van werkplekbeheer, in combinatie met systeembeheer en netwerkbeheer, aan. Dit wordt een ‘online werkplek’ of ‘moderne werkplek’ genoemd. Een online werkplek is een flexibele werkplek waarin werknemers altijd en overal ter wereld bij kunnen. Dit is mogelijk dankzij de Cloud. De online werkplek kost vaak tussen de €75,- en €100,- per werkplek.

  Meer informatie over werkplekbeheer?

  Heb je nog vragen of wil je nog meer weten over werkplekbeheer? Wij hakken de knoop graag voor je door. Neem contact met ons op via het contactformulier.

  Vragen aan onze specialist?

  Ralph Rouwen

  Ralph Rouwen

  Ralph is één van de 40 experts bij IT Synergy. Hij is developer en Growth Hacker. Hij houdt zich het liefst bezig met het bouwen van applicaties en het optimaliseren van websites of webshops.

  Bekijk ook:

  IT Synergy © All rights reserved 2020

  ICT Bedrijf beoordelingen en ervaringen

  itsynergy.nl 9.8 uit 10 gebaseerd op 16 reviews

  Scroll naar top

  DOE DE ICT CHECK

  En kom er direct achter waar jouw onderneming nog stappen kan maken!

  Stap 1 van 11

  • Voer een getal tussen 0 en 25 in.