Automatisch downloaden van e-mail afbeeldingen in Outlook

Het is soms erg vervelend wanneer afbeeldingen van inkomende mails niet meteen bij het openen zichtbaar zijn. Gelukkig is het mogelijk om aan te geven dat afbeeldingen wél meteen zichtbaar mogen zijn. Je kunt er voor kiezen om dit per mail goed te keuren, maar het is ook mogelijk om deze instelling één keer voor al jouw inkomende e-mails te deblokkeren. Hieronder leggen we je precies uit hoe je dit fikst!

Afbeeldingen goedkeuren voor één enkele inkomende e-mail

Op het moment dat je een mail opent, kan het voorkomen dat alle meegestuurde afbeeldingen nog niet zichtbaar zijn. Een snelle oplossing hiervoor is om simpelweg rechts bovenaan de mail op “Afbeeldingen downloaden” te klikken. Dit zorgt ervoor dat alleen de afbeeldingen van deze mail te zien zijn. Voor andere mails moet dit dus telkens opnieuw worden goedgekeurd. 

Afbeeldingen direct downloaden bij alle inkomende e-mails

Windows
Mac

Om vanaf nu bij al jouw inkomende e-mails alle afbeeldingen te zien op jouw Windows computer, volg je deze stappen:

1. Kies bij het tabblad Bestand voor Opties en klik vervolgens op Vertrouwenscentrum.

2. Kijk bij het kopje Vertrouwenscentrum van Microsoft Outlook en klik op Instellingen voor het Vertrouwenscentrum.

3. Op dit moment is Afbeeldingen in e-mailberichten met HTML-opmaak en in RSS-berichten niet automatisch downloaden geselecteerd. Om bij alle e-mails meteen de afbeeldingen te zien, schakel je deze uit.

Je weet nu hoe je alle afbeeldingen van inkomende mails direct zichtbaar maakt in Microsoft Outlook. Per dag bespaar je hier waarschijnlijk toch wat minuten mee!

Lees meer over

Microsoft Outlook

Lees verschillende vlogs over functies binnen Microsoft Outlook

De Online Werkplek

Super flexibel en ideaal voor snel en simpel samenwerken.

Vraag het onze specialisten!
we nemen zo snel mogelijk contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Brent van Mastrigt
Brent van Mastrigt
Brent is één van de 40 experts bij IT Synergy. Het liefst helpt hij klanten online vindbaar te maken, door het schrijven van teksten en het creëren van video's.

Over IT Synergy

Your way to the cloud

Van IT beheer tot IT support en van het inrichten van duizenden werkplekken tot online telefonie. Wij regelen het. Altijd met een glimlach, altijd bereikbaar en zonder verrassingen.

Scroll naar boven
Voordat je gaat...

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel! Waarschijnlijk ben je met een vraag hier terecht gekomen, maar hoe handig is het nu als je al deze tips en tricks over Microsoft 365, gewoon in je mailbox krijgt? Zo voorkom je vragen en kan jij de blitz maken bij je collega’s!

Vul hier je e-mail adres in en blijf altijd op de hoogte van de laatste Microsoft tips en handige tricks!

Excuses, we ervaren storing

Microsoft
Op dit moment ervaart Microsoft een storing. Het kan voorkomen dat inloggen in de online omgeving daarom niet lukt. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Telefonie
Een storing op het telefonie platform zorgt ervoor dat wij geen inkomende telefoontjes aan kunnen nemen. Voor support kun je ons mailen op: support@itsynergy.nl