SERVERBEHEER

JOUW SERVER ALTIJD ONLINE

In veel gevallen is de (virtuele)server de slagader van een organisatie. Wanneer deze uitvalt of een storing ervaart kan dat zeer vergaande gevolgen hebben voor een onderneming. Een server ontvangt namelijk alle e-mails op een centraal punt maar slaat ook alle bedrijfsdata op en zorgt er voor dat verscheidene bedrijfsapplicaties operationeel zijn. Continuïteit, veiligheid en onderhoud zijn dan ook de sleutelwoorden wanneer we praten over het beheren van een server.

Uitbesteden serverbeheer
en onderhoud

Ons serverbeheer is een totale oplossing voor servers. Goed serverbeheer is een van de meest complexe taken binnen de ICT. Daarom hebben wij alleen de beste server experts in dienst. Een server pakt namelijk alle digitale taken op binnen een onderneming. Het is de basis voor elke functionerende werkomgeving.

Van de inrichting tot de monitoring en het onderhoud. Onze collega’s zijn gecertificeerd en hebben de nodige ervaring om deze ingewikkelde werkzaamheden uit te voeren.

EEN SERVERPARK IN DE CLOUD

We beseffen dat elke onderneming anders is en dat er geen standaard server oplossing bestaat. Daarom gaan we graag in gesprek over het gebruik en de wensen voordat we een serverpark opnemen in ons ecosysteem.

Wellicht is er al direct voordeel te behalen in het volledig integreren van de cloud. Servers staan tegenwoordig steeds minder op locatie en steeds meer in de cloud. Dat betekent dat de server ‘ergens op het internet’ rondhangt. In veel van die gevallen is ‘ergens’ een datacenter. Een server in de cloud is uitermate geschikt wanneer je als onderneming veel gebruik maakt van standaard applicaties zoals Exchange. Of wanneer er flex- en thuiswerkers in dienst zijn. Servers in de cloud zorgen er namelijk voor dat bestanden en applicaties makkelijk benaderbaar zijn via verschillende mobile devices. Een vaste kantoorplek is niet meer nodig. Door onze goede contacten met datacentra door het hele land is het altijd eenvoudig up- of down-scalen van gebruik. Capaciteit tekort is dus verleden tijd!

ITS print ruimte
serverbeheer 1
WIJ BELLEN JOU
DAT IS PROACTIEVE DIENSTVERLENING

Vanzelfsprekend is onze server monitoring proactief en draait deze 24/7 met behulp van verschillende beveiligingstools. Daarmee verzekeren wij organisaties van de beste veiligheidsprotocollen, nieuwste software op applicaties en minimale downtime bij calamiteiten.

VOORDELEN VAN
SERVERBEHEER BIJ IT SYNERGY

Een server is in veel gevallen essentieel voor de bedrijfsvoering. Wij laten het onderhoud van deze servers dan ook alleen verrichten door onze experts. Zo waarborgen we de continuïteit van al onze klanten.

Wij maken gebruik van verschillende datacenters door heel Nederland. Dit geeft ons de mogelijkheid om een redundant serveroplossing aan te bieden. 

Een server vraagt regelmatig onderhoud. Denk aan het bijwerken van software of patchen. In ons serverpark gebeuren deze zaken allemaal pro-actief. Wij monitoren en onderhouden de werkomgevingen van al onze klanten. Jij hebt hier geen omkijken naar.

Cloud hosting op een beveiligde server voor jouw (MKB) bedrijf

Cloud hosting biedt een virtuele server aan, waar jij volledige controle over hebt. Net zoals bij een dedicated server ontvang je toegewezen resources die je met niemand hoeft te delen. Met de resources van een server bedoelen we bijvoorbeeld een dedicated IP-adres, RAM, CPU en SSD. De verstrekte middelen zijn dus volledig toegewijd aan jouw onderneming.

Als je bijvoorbeeld een snelgroeiende website hebt, zal er een tijd komen dat shared hosting niet voldoende is. Dit kan bijvoorbeeld omdat je te veel bezoekers naar je website trekt of te veel e-mails verstuurt. Met deze case in gedachten biedt een cloud server de ideale oplossing.

ITS-vergader-glas

CLOUD HOSTING VS. VPS

WAT WERKT VOOR JOUW BEDRIJF?

Om het verschil duidelijk uit te leggen tussen cloud osting en een VPS server is het allereerst belangrijk om te begrijpen wat men onder een VPS server verstaat. VPS servers staan ook bekend als Virtual Private Servers. Deze stijl van hosting is eigenlijk een fysieke server, die vervolgens wordt opgedeeld in meerdere kleinere virtuele servers. Elk van deze virtuele servers fungeert vervolgens als eigen dedicated server omgeving.

Omdat elke VPS over een eigen dedicated gedeelte van de server beschikt, kan de server zo worden ingesteld dat alle resources naar wens worden toegevoegd. De servers kunnen dus precies op de gewenste manier aangepast en geconfigureerd worden. Tot slot is er geen uitwisseling van gegevens of bestandstoegang tussen de accounts op de VPS server. Een nadeel is echter dat een VPS server minder betrouwbaar is, omdat elke VPS die gebruik maakt van dezelfde server, uitvalt als deze fysieke server uitvalt.

Cloud servers zijn vergelijkbaar met een VPS hosting omgeving. Het belangrijkste verschil is dat in plaats van een enkele server die dedicated is voor je site (zoals het geval is bij VPS), de middelen zijn verspreidt over een aantal verschillende fysieke servers. Met al deze virtuele machines aan elkaar verbonden, creëer je in principe een enorme VPS. Met een cloud hosting platform profiteer je van het gebruik van meerdere servers, zodat je meer beschikbare resources tot je beschikking hebt. Je kunt de kracht van de server verhogen wanneer je bijvoorbeeld merkt dat meer bezoekers je website of software gebruiken.

SERVERBEHEER IS ONDERDEEL VAN ONS IT BEHEER,
WEL ZO MAKKELIJK!

MEEST GEKOZEN DOOR ONZE KLANTEN

MICROSOFT 365 WERKPLEK
serverkast schijf
voor de stap naar de cloud
serverkast-port
DE IT SYNERGY
WERKPLEK
serverkast schijfruimte
voor bedrijven met legacy software
serverkast porten
DE IT SYNERGY
WERKPLEK + VOIP
serverkast schijfruimte
IT en telefonie onder één dak
serverkast ethernet port

ALLES OVER IT BEHEER

wel zo duidelijk

Securitybeheer bij IT Synergy is onderdeel van IT beheer. IT beheer is opgebouwd uit verschillende elementen die samen een zorgeloze IT ervaring creëren. Wij hebben voor elke IT omgeving een passend IT service aanbod. Bekijk de verschillende onderdelen binnen ons IT beheer hier:

terug naar it beheer

Een werkplek die online benaderbaar is. Super flexibel en ideaal voor snel en simpel samenwerken.

ONLINE WERKPLEK

Een werkplek die online benaderbaar is. Super flexibel en ideaal voor snel en simpel samenwerken.

SYSTEEMBEHEER

Alle systemen die jouw bedrijf ‘up-and-running’ houden zijn verzekerd van de beste zorg en monitoring.

NETWERKBEHEER

Een goed ingericht en bedrijfsnetwerk maakt werken makkelijker en sneller. Wij bouwen gehele IT-infrastructuren.

SECURITYBEHEER

Jouw data en gegevens beveiligd volgens de nieuwste methodes en technieken. Aangevuld met een persoonlijke security protocol.

BACK-UP BEHEER

Geen zorgen over dataverlies. Geautomatiseerde back-ups draaien geruisloos en op de achtergrond.

MICROSOFT 365

Dit is de licentievorm voor de gehele Microsoft suite. Het geeft toegang tot alle applicaties en mogelijkheden van het platform.

MICROSOFT 365 MIGRATIE

Jouw bestaande omgeving overgezet naar Microsoft 365. Compleet met mail en bestanden structuur.

HARDWARE

Wij adviseren over en leveren hardware aan onze klanten. Profiteer van onze kennis en goede contacten met leveranciers.

TOE AAN ADVIES VAN EEN EXPERT?
MAAK DAN VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK
VEELGESTELDE VRAGEN

Een server is een centrale computer die alle andere computers in een netwerk beheert en aanstuurt. Deze server heeft vaak meerdere servers onder zich, zoals een dataserver, printerserver of emailserver.

Een VPS is een virtual private server. Bij deze manier van hosting wordt één fysieke server opgedeeld in meerdere virtuele servers.

Met een VPS kun je alle resources toevoegen die jij wilt. Ze kunnen naar wens worden aangepast en geconfigureerd, wat het gebruik ervan flexibel en makkelijk maakt.

Een server staat in een datacenter. Deze datacenters staan vol met duizenden servers en zijn extra goed beveiligd. Zo kunnen de servers niet gehackt of gestolen worden.

Fabian smile

OF LAAT HIER DIRECT EEN BERICHT ACHTER!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven