Serverbeheer

In veel gevallen is de (virtuele)server de slagader van een organisatie. Wanneer deze uitvalt of een storing ervaart kan dat zeer vergaande gevolgen hebben voor een onderneming. Een server ontvangt namelijk alle e-mails op een centraal punt maar slaat ook alle bedrijfsdata op en zorgt er voor dat verscheidene bedrijfsapplicaties operationeel zijn. Continuïteit, veiligheid en onderhoud zijn dan ook de sleutelwoorden wanneer we praten over het beheren van een server.

Wil jij ook een server met de juiste capaciteit?

Uitbesteden serverbeheer

Ons serverbeheer is een totale oplossing voor servers. Goed serverbeheer is een van de meest complexe taken binnen de ICT. Daarom hebben wij alleen de beste server experts in dienst. Een server pakt namelijk alle digitale taken op binnen een onderneming. Het is de basis voor elke functionerende werkomgeving.

 

Van de inrichting tot de monitoring en het onderhoud. Onze collega’s zijn gecertificeerd en hebben de nodige ervaring om deze ingewikkelde werkzaamheden uit te voeren.

 

We beseffen ons dat elke onderneming anders en dat er geen standaard server oplossing bestaat. Daarom gaan we graag in gesprek over het gebruik en de wensen voordat we een serverpark opnemen in ons ecosysteem.

 

Wellicht is er al direct voordeel te behalen in het volledig integreren van

de cloud. Servers staan tegenwoordig steeds minder op locatie en steeds meer in de cloud. Dat betekent dat de server ‘ergens op het internet’ rondhangt. In veel van die gevallen is ‘ergens’ een datacenter. Een server in de cloud is uitermate geschikt wanneer je als onderneming veel gebruik maakt van standaard applicaties zoals Exchange. Of wanneer er flex- en thuiswerkers in dienst zijn. Servers in de cloud zorgen er namelijk voor dat bestanden en applicaties makkelijk benaderbaar zijn via verschillende mobile devices. Een vaste kantoorplek is niet meer nodig. Door onze goede contacten met datacentra door het hele land is het altijd eenvoudig up- of down-scalen van gebruik. Capaciteit te kort is dus verledentijd!

 

Vanzelfsprekend is onze server monitoring proactief en draait deze 24/7 met

behulp van verschillende beveiligingstools. Daarmee verzekeren wij organisaties van de beste veiligheidsprotocollen, nieuwste software op applicaties en minimale downtime bij calamiteiten.

serverbeheerder Fabian

Vast tarief

Een vast bedrag per maand voor server gebruik.

24/7

We monitoren constant de omgeving op gevaren, updates en gebruik.

Up- en downscalen

Zeer gemakkelijk up- en downscalen naar behoefte

Cloud hosting op een beveiligde server voor jouw (MKB) bedrijf

Cloud hosting biedt een virtuele server aan, waar jij volledige controle over hebt. Net zoals bij een dedicated server ontvang je toegewezen resources die je met niemand hoeft te delen. Met de resources van een server bedoelen we bijvoorbeeld een dedicated IP-adres, RAM, CPU en SSD. De verstrekte middelen zijn dus volledig toegewijd aan jouw onderneming.

 

Als je bijvoorbeeld een snelgroeiende website hebt, zal er een tijd komen dat shared hosting niet voldoende is. Dit kan bijvoorbeeld omdat je te veel bezoekers naar je website trekt of te veel e-mails verstuurt. Met deze case in gedachten biedt een cloud server de ideale oplossing.

 

Zoals aangegeven werkt cloud hosting via meerdere servers. Maar wat is hier nou veiliger of beter aan? En welke opties heeft mijn onderneming? Ook een cloud server voor jouw bedrijf? De voordelen van cloud hosting bij IT Synergy; je server zit simpelweg nooit vol en er is altijd plek voor uitbreiding!

 

Cloud Hosting versus VPS

Om het verschil duidelijk uit te leggen tussen Cloud Hosting en een VPS server is het allereerst belangrijk om te begrijpen wat men onder een VPS server verstaat. VPS servers staan ook bekend als Virtual Private Servers. Deze stijl van hosting is eigenlijk een fysieke server, die vervolgens wordt opgedeeld in meerdere kleinere virtuele servers. Elk van deze virtuele servers fungeert vervolgens als eigen dedicated server omgeving.

 

Omdat elke VPS over een eigen dedicated gedeelte van de server beschikt, kan de server zo worden ingesteld dat alle resources naar wens worden toegevoegd. De servers kunnen dus precies op de gewenste manier aangepast en geconfigureerd worden. Tot slot is er geen uitwisseling van gegevens of bestandstoegang tussen de accounts op de VPS server. Een nadeel is echter dat een VPS server minder betrouwbaar is, omdat elke VPS die gebruik maakt van dezelfde server, uitvalt als deze fysieke server uitvalt.


Cloud servers zijn vergelijkbaar met een VPS hosting omgeving. Het belangrijkste verschil is dat in plaats van een enkele server die dedicated is voor je site (zoals het geval is bij VPS), de middelen zijn verspreidt over een aantal verschillende fysieke servers. Met al deze virtuele machines aan elkaar verbonden, creëer je in principe een enorme VPS. Met een cloud hosting platform profiteer je van het gebruik van meerdere servers, zodat je meer beschikbare resources tot je beschikking hebt. Je kunt de kracht van de server verhogen wanneer je bijvoorbeeld merkt dat meer bezoekers je website of software gebruiken.

Tarieven serverbeheer

Serverbeheer is een onderdeel van onze dienst all-in systeembeheer. Om een idee te geven van de kosten voor serverbeheer,  kiezen wij bewust voor een uitwerking van de verschillende scenario’s. Dit doen wij omdat de prijzen simpelweg niet voor iedere organisatie hetzelfde zijn. De prijs varieert namelijk vooral op variabelen als het aantal medewerkers en eventuele extra diensten of wensen. Onderstaande voorbeelden geven een beeld van de mogelijkheden. Uiteraard kunnen onze serverspecialisten een berekening maken die speciaal op jouw organisatie toegespitst is.

Serverbeheer

thuiswerken ebook

DOWNLOAD NU HET E-BOOK OVER THUISWERKEN!

Thuiswerken, een begrip dat in 2019 een uitzondering was, wordt tegenwoordig gezien als ‘het nieuwe werken’. Maar hoe werk je nu goed thuis? En hoe richt je je (thuis)werkplek in? Ons E-book geeft werkgevers en werknemers tips over deze nieuwe situatie. Natuurlijk met een extra frisse blik op de technologische ontwikkelingen. Download nu jouw exemplaar via de link!
     Bekijk de voor- en nadelen van thuiswerken
     Ontdek handige apps die het thuiswerken makkelijker maken
    5 tips die jij kunt doen om focus te behouden
     De beste hardware opties voor jouw thuiswerkplek

VRAGEN OVER SERVERBEHEER?

Onze specialisten staan direct voor je klaar. We zijn altijd te bereiken via 010 30 31 930 of stuur een berichtje naar sales@itsynergy.nl

Weet je al waar je naar opzoek bent? Via een offerteaanvraag kun je ons je IT-behoefte laten weten. Wij nemen snel contact op met een passend aanbod.

Ben je er nog niet helemaal over uit? Plan dan direct een brainstormsessie in met een van onze specialisten. Zij praten over niets liever dan IT. 

Het Serverbeheer Team

Het Serverbeheer Team

Scroll naar top
50%
Je bent er bijna!
Vind een aantal tips om het thuiswerken beter te organiseren.
thuiswerken book

🔒 Je gegevens zijn 100% veilig

Neem vrijblijvend contact op

Of neem direct contact op met 010 30 31 999