2FA DUO Security instellen – Constructif

Constructif ICT DUO

Wat is 2FA?

De afkorting 2FA staat voor ‘twee-factor-authenticatie’, dit is een beveiligingssysteem. 2FA vraagt naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook om een extra actie, met 2FA is er dus sprake van een tweede beveiligende laag om de identiteit te controleren van de persoon die toegang probeert te verkrijgen. Als de gebruiker alleen beschikt over de eerste factor, in dit geval een wachtwoord, krijgt de gebruiker geen toegang tot het betreffende systeem. Zo is jouw (bedrijfs)informatie extra goed beveiligd!

DUO 2FA instellen bij Constructif

In deze handleiding laat ik zien hoe je DUO Security download en instelt zodat jij veilig aan de slag kunt gaan. DUO Security is een 2FA app die om een bevestiging vraag elke keer als je inlogt. Zo kunnen onbevoegden niet met jouw naam en wachtwoord in jouw account komen.

Open het bericht dat naar jouw telefoon is verzonden en klik op de link in het bericht. Je wordt vervolgens naar een pagina van DUO gestuurd met daarin een activatie knop.

Heb je dit bericht niet ontvangen? Neem contact op met onze servicedesk, wij zijn te bereiken op: 010 30 31 999.

Klik vervolgens, wanneer de pagina geladen is, op “Activate Duo Mobile”.

Vervolgens zal de app de Google Play Store of Apple Store openen. Download vervolgens deze app.

Open de app nadat deze gedownload is en accepteer de voorwaarden.

Vervolgens staat er onder ‘accounts’ de bedrijfsnaam. Dit betekend dat je klaar bent met de activatie. Jouw DUO Mobile is klaar voor gebruik.

Vraag het onze specialisten!
we nemen zo snel mogelijk contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jasper Luijten
Jasper Luijten
Jasper is 1e lijns IT engineer bij IT Synergy en daardoor verantwoordelijk voor het blussen van de kleine IT brandjes bij onze klanten. Wanneer je assistentie nodig hebt bij gebruik van het officepakket of het opnieuw instellen van een O365 profiel dan vraag je naar Jasper.

Over IT Synergy

Your way to the cloud

Van IT beheer tot IT support en van het inrichten van duizenden werkplekken tot online telefonie. Wij regelen het. Altijd met een glimlach, altijd bereikbaar en zonder verrassingen.

Scroll naar boven
Voordat je gaat...

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel! Waarschijnlijk ben je met een vraag hier terecht gekomen, maar hoe handig is het nu als je al deze tips en tricks over Microsoft 365, gewoon in je mailbox krijgt? Zo voorkom je vragen en kan jij de blitz maken bij je collega’s!

Vul hier je e-mail adres in en blijf altijd op de hoogte van de laatste Microsoft tips en handige tricks!

Excuses, we ervaren storing

Microsoft
Op dit moment ervaart Microsoft een storing. Het kan voorkomen dat inloggen in de online omgeving daarom niet lukt. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Telefonie
Een storing op het telefonie platform zorgt ervoor dat wij geen inkomende telefoontjes aan kunnen nemen. Voor support kun je ons mailen op: support@itsynergy.nl