Servicedesk

010 – 30 31 999
support@itsynergy.nl

Sales

010 – 30 31 930
sales@itsynergy.nl

Support

010 – 30 31 999
support@itsynergy.nl

Sales

010 – 30 31 930
sales@itsynergy.nl

Cloud hosting

Cloud hosting biedt een virtuele server aan, waar jij volledige controle over hebt. Net zoals bij een dedicated server ontvang je toegewezen resources die je met niemand hoeft te delen. Met de resources van een server bedoelen we bijvoorbeeld een dedicated IP-adres, RAM, CPU en SSD. De verstrekte middelen zijn dus volledig toegewijd aan jou en niemand anders!

Als je bijvoorbeeld een snelgroeiende website hebt, zal er een tijd komen dat shared hosting niet voldoende is. Dit kan bijvoorbeeld omdat je te veel bezoekers naar je website trekt of te veel e-mails verstuurt. Met deze case in gedachten biedt een cloud server de ideale oplossing.

Wil jij ook snel kunnen opschalen?

Cloud hosting op een beveiligde server voor jouw (MKB) bedrijf

Zoals aangegeven werkt cloud hosting via meerdere servers. Maar wat is hier nou veiliger of beter aan? En welke opties heeft mijn onderneming?
Ook een cloud server voor jouw bedrijf? De voordelen van cloud hosting bij IT Synergy; je server zit simpelweg nooit vol en er is altijd plek voor uitbreiding! 

Vast tarief

De kosten zijn een stuk lager dan bij de aanschaf van een eigen dedicated server. Daarnaast betaal je specifiek voor het deel dat je gebruikt. Een vast bedrag per maand voor een vooraf vastgestelde schrijfruimte.

Schaalbaar

De omgeving is beter schaalbaar. Heb je een webshop die seizoensgebonden is? Snel capaciteit upscalen tijdens de piekmaanden is zo gebeurt.

Redundant

Omdat de omgeving draait op meerdere systemen betekent uitval geen stilval. Wanneer één server crashed of kapot gaat, nemen de anderen het tijdelijk over.

Cloud Hosting versus VPS

Om het verschil duidelijk uit te leggen tussen Cloud Hosting en een VPS server is het allereerst belangrijk om te begrijpen wat men onder een VPS server verstaat.  VPS servers staan ook bekend als Virtual Private Servers. Deze stijl van hosting is eigenlijk een fysieke server, die vervolgens wordt opgedeeld in meerdere kleinere virtuele servers. Elk van deze virtuele servers fungeert vervolgens als eigen dedicated server omgeving.

Omdat elke VPS over een eigen dedicated gedeelte van de server beschikt, kan de server zo worden ingesteld dat alle resources naar wens worden toegevoegd. De servers kunnen dus precies op de gewenste manier aangepast en geconfigureerd worden. Tot slot is er geen uitwisseling van gegevens of bestandstoegang tussen de accounts op de VPS server. Een nadeel is echter dat een VPS server minder betrouwbaar is, omdat elke VPS die gebruik maakt van dezelfde server, uitvalt als deze fysieke server uitvalt. 

Cloud servers zijn vergelijkbaar met een VPS hosting omgeving. Het belangrijkste verschil is dat in plaats van een enkele server die dedicated is voor je site (zoals het geval is bij VPS), de middelen zijn verspreidt over een aantal verschillende fysieke servers. Met al deze virtuele machines aan elkaar verbonden, creëer je in principe een enorme VPS. Met een cloud hosting platform profiteer je van het gebruik van meerdere servers, zodat je meer beschikbare resources tot je beschikking hebt. Je kunt de kracht van de server verhogen wanneer je bijvoorbeeld merkt dat meer bezoekers je website of software gebruiken.

Use cases voor het gebruik van je eigen VPS:

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een VPS? We geven hieronder een aantal use cases:

  1. Het runnen van een webserver is de meest populaire software om op een VPS te draaien. De mogelijkheden zijn eindeloos en er zijn tal van scripts die het hele installatieproces automatiseren. Installeer bijvoorbeeld IIS op windows of Apache op een ubuntu server. 
  2. Er zijn een scale van self-hosted softwaretoepassingen die gemakkelijk kunnen worden gehost op je VPS. De software heeft vaak dezelfde functionaliteiten als de cloud omgeving, maar is volledig gratis
  3. Als je bedrijf applicaties ontwikkelt op desktop-, web- of mobiele platforms, kan een VPS een goede virtuele werkruimte zijn. Alle tools die nodig zijn bij het ontwikkelen, testen en deployen kunnen worden geïnstalleerd op een eigen server. Dit kan het ontwikkelen van dergelijke applicaties op afstand veel gemakkelijker en sneller maken. Bovendien moet een applicatie, voordat deze wordt gelanceerd in een live omgeving vaak nog getest worden. Met een test server kan het team snel en gemakkelijk bugs identificeren en verwijderen voordat het project live wordt gezet. 

In plaats van grote bedragen te moeten investeren in het opzetten van een eigen server- en netwerkstructuur voor het testen of andere oplossingen, kun je gewoon eenvoudig een VPS of cloud server gebruiken.

Tarieven Cloud Hosting

Om een idee te geven van de kosten voor Cloud Hosting is bewust gekozen om een uitwerking te maken van de verschillende scenario’s. Dit omdat de prijzen simpelweg niet voor iedere organisatie hetzelfde zijn. De prijs varieert namelijk vooral op variabelen als aantal medewerkers en eventuele extra diensten en wensen. Onderstaande voorbeelden geven een beeld van de mogelijkheden. Uiteraard kunnen onze systeembeheer specialisten een berekening maken die speciaal op jouw organisatie toegespitst is.

Cloud Hosting

Gratis E-book over de Cloud

Meer weten over de CLOUD? Je kent na het lezen de volgende begrippen:

🔒 Je gegevens zijn 100% veilig

VRAGEN OVER CLOUD HOSTING?

Onze specialisten staan direct voor je klaar. We zijn altijd te bereiken via 010 30 31 930 of stuur een berichtje naar sales@itsynergy.nl

Weet je al waar je naar op zoek bent? Via een offerteaanvraag kun je ons je IT behoefte laten weten. Wij nemen snel contact op met een passend aanbod.

Ben je er nog niet helemaal over uit? Plan dan direct een brainstormsessie in met een van onze specialisten. Zij praten over niets liever dan IT. 

Het Cloud Hosting Team

Het Cloud Hosting Team

Scroll naar top
50%
Je bent er bijna!
Begrijp de cloud in 10 stappen.

🔒 Je gegevens zijn 100% veilig

Neem vrijblijvend contact op

Of neem direct contact op met 010 30 31 999