Cloud migratie & IT security voor HefGroep-KindeRdam

In deze klantcase lees je alles over één van onze grootste klanten: HefGroep-KindeRdam. Een Rotterdamse organisatie met hart voor kinderen tot 18 jaar, van peuteropvang tot plusopvang. Benieuwd hoe wij hen dagelijks ondersteunen? Download dan de gehele klantcase!

Vul hier je gegevens in

En ontvang de klantcase in een handige PDF

Over HefGroep-KindeRdam

HefGroep-KindeRdam biedt in de regio Rotterdam-Rijnmond kinderopvang, school maatschappelijk werk en jongerenwerk (t/m 23 jaar). KindeRdam biedt tevens plusopvang. Dit is bedoeld voor kinderen die door diverse redenen in hun ontwikkeling worden bedreigd, of waarvan de ouders moeilijkheden ondervinden bij de opvoeding. Met al hun services ondersteunt de groep kinderen en jongeren van 0 t/m 23 jaar bij het grijpen van kansen en het ontwikkelen van talent.

User hand opsteken emoji
1.268 FTE
Overhemd emoji
Kinderopvang
Handdruk emoji
De online werkplek
Partypopper emoji
Klant sinds 2020
Raket emoji
Project van 7 maanden
Wat we doen

“De samenwerking met IT Synergy is erg persoonlijk. Dit was voor ons één van de belangrijkste punten waarop het meteen goed klikte en waarom het zo fijn werkt.”

HefGroep-KindeRdam is een organisatie die bestaat uit 140 locaties en 1500 actieve IT gebruikers. Als ICT partner beheert IT Synergy de volledige ICT omgeving en alle digitale werkplekken van HefGroep-KindeRdam medewerkers.

Ook zorgt IT Synergy er als IT partner voor dat de transitie naar de cloud en moderne security volledig wordt afgerond, zonder dat de dagelijkse bedrijfsvoering hierdoor stil komt te liggen. Hiervoor wordt een duurzame ICT strategie aangehouden en zullen er doorlopend nieuwe strategische keuzes worden gemaakt. Zo werken we samen aan een mooie toekomst voor kinderen en jongeren in Rotterdam en omstreken.

HefGroep-KindeRdam klantcase
De ICT uitdaging

“HefGroep-KindeRdam heeft enorm veel medewerkers, verspreid over 140 locaties. Al deze collega’s moeten op dezelfde manier omgaan met gegevens en aan de slag kunnen volgens dezelfde werkwijze.”

Om te zorgen dat HefGroep-KindeRdam zich volledig kan focussen op al haar doelen, is het belangrijk dat er juist wordt omgegaan met gevoelige informatie en dat systemen altijd werken. De grootste uitdaging rondom de ICT omgeving is daarnaast dat alle organisaties binnen de groep dezelfde langetermijnstrategie volgen. Als vCIO zorgt Liesbeth ervoor dat de omgeving blijft meebewegen met deze strategie en met technische innovaties op de markt. 

Op dit moment ligt de focus van HefGroep-KindeRdam op de cloud, Microsoft 365 en Conditional Access. Alle gebruikers gaan werken met dezelfde applicaties en protocollen, zodat ze makkelijk en veilig informatie kunnen uitwisselen met elkaar. Medewerkers van HefGroep-KindeRdam doen dat met behulp van Microsoft 365. Op deze manier gebruikt iedereen dezelfde applicaties en wordt er op een veilige manier samengewerkt in de cloud. 

De oplossing

“Het is erg fijn dat al onze collega’s altijd terecht kunnen bij IT Synergy. Wanneer iets niet werkt, pakken zij gelijk een probleem op. Zo komen we zo min mogelijk stil te staan in onze dagelijkse werkzaamheden”

Zowel op bedrijfs- als gebruikersniveau is een nieuw beleid ontwikkeld, wat nu in stappen geïmplementeerd wordt. Voor de HefGroep bestond het grootste deel van het traject uit de overgang naar en adoptie van Microsoft 365 en de beveiliging hiervan. Voor KindeRdam was algehele cloud security het grootste aandachtspunt.

De eerste stap richting verbetering van cloud security is gezet door het gebruik van Conditional Access (CA) en Multi-Factor Authentication (MFA). Met Conditional Access wordt per situatie gekeken naar de gebruiker die inlogt en of hier een extra controle op moet worden gedaan. Wanneer dit het geval is, bijvoorbeeld doordat iemand niet op het bedrijfsnetwerk inlogt, wordt MFA toegepast. De gebruiker moet dan één of meerdere extra stappen nemen om in te loggen, wat bijdraagt aan beveiliging van systemen.

Daarnaast hebben we Identity and Access Management (IAM) software geïmplementeerd. Met IAM tooling worden gebruikersaccounts beheerd en gekoppeld aan de juiste licenties. Hiermee hebben we een extra slag geslagen in het automatisch toewijzen of afwijzen van rechten tot bepaalde data en systemen.

Meer weten?
We vertellen je graag meer!
Toekomstplannen

“Er worden mooie stappen gezet richting een overkoepeld beleid, automatisering en een cloud migratie.”

Wanneer de migratie naar de cloud is afgerond, gaan we nieuwe stappen zetten richting het ontzorgen van medewerkers. Door constante innovatie zorgen we dat de ICT omgeving de stille kracht van de organisatie blijft, zodat professionals zich kunnen focussen op het hart van de organisatie: kinderen en jongeren.

Naast grote projecten, leveren we dagelijks onze online werkplek. Lees hier beneden welke ICT diensten daaronder vallen.

Download de klantcase als PDF en ontvang 'm direct in je mailbox
Dit is de online werkplek van HefGroep-KindeRdam
Feest emoji

Support (onsite en offsite), beheer, strategie en consultancy

Tandwiel emoji

Microsoft 365, devices en cloud & Infra

Beveiliging emoji

24/7 monitoring, endpoint protectie en wachtwoord policy's

Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen