Werken en leren in de ICT met Muki

Werken in de ICT

In de serie ‘Werken in de ICT’ lees je alles over hoe het er bij IT Synergy aan toe gaat. Van praktische zaken tot persoonlijke verhalen, je ontdekt alle ins & outs over werken bij een jong en groeiend ICT bedrijf.

In deze blog vertellen we je meer over één van onze ICT toppers: Muki Lukuna. Hij werkt nu 2 jaar bij IT Synergy en volgt een mooi ontwikkelpad. Benieuwd naar de stappen die hij heeft gezet binnen ICT? Lees dan gauw verder!

ICT opleiding en eerste stappen

Muki heeft een ICT opleiding (MBO 4) gevolgd aan het IT College in Zoetermeer. Toen hij klaar was, is hij via een detacheringsbureau bij verschillende bedrijven aan de slag gegaan. Hij heeft ervaring opgedaan als Servicedesk Medewerker 1e lijn, waar hij startte met het oplossen van ICT problemen. Daarnaast verzorgde hij werkplekbeheer voor gebruikers en hielp hij mee bij cloud migraties.

Bij IT Synergy startte Muki als Servicedesk Engineer 1e lijn, waar hij met zijn ervaring veel diverse problemen telefonisch oploste. Hij verbreedde zijn kennis van ICT op allerlei gebieden, van servers en netwerken tot cloud security en Office 365. Al snel groeide hij door naar System Engineer 1e lijn. In deze rol ging hij actief bij klanten langs om ICT problemen op te lossen en installaties en updates op locatie uit te voeren.

IT security van ICT omgevingen

Muki heeft altijd passie gehad voor IT security/cloud security. Hij merkte dat hij graag aan één groot project of vraagstuk werkt rondom ICT beveiliging en netwerken. Door de juiste certificaten te behalen, is hij dan ook doorgegroeid als Automation Engineer binnen het Centralized Services team. In deze rol werkt hij aan de inrichting van het ICT beheersysteem van al onze klanten. Hij installeert belangrijke (security) applicaties, monitort ICT omgevingen, voert patchmanagement uit en overziet netwerken. In het kort is Muki eindbaas voor de beveiliging van alle ICT omgevingen die we beheren én onze eigen omgeving. Daarnaast werkt hij aan verschillende projecten. Zo is hij o.a. bezig met de automatisering van het gebruikersproces m.b.t. het veilig resetten van wachtwoorden.  

HBO opleiding technische informatica & Microsoft certificaten

Muki heeft de ambitie om (cloud) Security Specialist te worden. Om dit te bereiken, volgt hij op het moment een HBO opleiding Technische Informatica. Binnen deze studie leert hij meer over de back-end, inrichting en beveiliging van allerlei geavanceerde (security) programma’s. Op deze manier kan hij nog gerichter werken aan de beveiliging van ICT omgevingen en netwerken. Hij wil daarnaast verschillende Microsoft certificaten halen, zodat hij op diverse gebieden dé security kenner binnen de organisatie is. 

Muki’s certificaten:
Microsoft Azure Administrator Associate
Cisco Certified Cyberops

Doorgroeien in ICT bij IT Synergy

Bij IT Synergy vinden we het heel belangrijk dat je jezelf kunt ontwikkelen. We geven je daarom de mogelijkheid om certificaten te halen, opleidingen te volgen en eventueel om te scholen. We bieden hiervoor een budget of studieovereenkomst en vooral ook de tijd om dit succesvol af te ronde. Het gaat erom dat jij professioneel en persoonlijk kunt groeien, in welke vorm dan ook 📈

Muki's carrière in de ICT

Hieronder zie je de stappen die Muki heeft gezet bij IT Synergy. Op het moment is hij Automation Engineer en werkt hij toe naar de functie Security Specialist. Benieuwd naar alle groeimogelijkheden in de ICT? Klik dan op de switch button!

Of wil jij net als Muki ook mooie stappen zetten in jouw ICT carriére? Bekijk dan al onze openstaande vacatures hier.

Muki-IT-Synergy
Muki
ICT groeipaden IT Synergy

Groeipad Muki

Lees meer over

DE IT SYNERGY CULTUUR

Lees alles over onze cultuur, van uitjes tot persoonlijke doorgroeimogelijkheden.

IT TRAINEESHIP BIJ IT SYNERGY

Omscholen naar de ICT? Bekijk de mogelijkheden met een IT traineeship!

Bekijk al onze vacatures!

De uitdaging aan als ICT ster, marketing creatieveling of inkoop genie?

Vraag het onze specialisten!
we nemen zo snel mogelijk contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jessy van Buren
Jessy van Buren

Over IT Synergy

Your way to the cloud

Van IT beheer tot IT support en van het inrichten van duizenden werkplekken tot online telefonie. Wij regelen het. Altijd met een glimlach, altijd bereikbaar en zonder verrassingen.

Scroll naar boven
Voordat je gaat...

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel! Waarschijnlijk ben je met een vraag hier terecht gekomen, maar hoe handig is het nu als je al deze tips en tricks over Microsoft 365, gewoon in je mailbox krijgt? Zo voorkom je vragen en kan jij de blitz maken bij je collega’s!

Vul hier je e-mail adres in en blijf altijd op de hoogte van de laatste Microsoft tips en handige tricks!