• Home
  • Blog
  • Wat is Business intelligence en waarom is het belangrijk?

Wat is Business intelligence en waarom is het belangrijk?

Business intelligence is een van de belangrijkste tools om te zorgen dat jouw bedrijf kan groeien. Business intelligence, ook wel BI, staat voor het gebruik van data mining, bedrijfsanalyses en data tools om bewuste beslissingen te nemen binnen een bedrijf. Het is een overkoepelende term voor verschillende processen en handige tools. Zo kun je met BI duidelijke data-overzichten maken, zodat je snel en efficiënt problemen kunt identificeren. Ook kun je met behulp van Business intelligence software zorgen dat je op tijd inspeelt op veranderende markten. Het is onmisbaar voor groei, verandering en de algehele efficiëntie van jouw (MKB) bedrijf. 

Meer weten over groeien d.m.v. cloud oplossingen? Lees hier!

Hoe werkt Business intelligence?

Business intelligence bestaat o.a. uit dataverzameling, data mining, data-analyses en het gebruik van modellen om bedrijfsprocessen te verbeteren. Het is een belangrijke tool om beslissingen te maken over bedrijfsvoering. Met BI tools breng je data over jouw bedrijf overzichtelijk in kaart, zodat je in één oogopslag kunt zien waar eventuele knelpunten zitten en hoe je deze kunt oplossen. Door middel van data mining wordt er naar verbanden gezocht, zodat analisten toekomstige verbanden en patronen kunnen voorspellen. In combinatie met andere Business intelligence tools kun je zo jouw bedrijfsprocessen optimaliseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het optimaliseren van klanttevredenheid, interne processen, dienstverlening en winstgevendheid. 

Inzicht in data met Business intelligence platforms

Het verzamelen en gebruiken van data klinkt redelijk abstract. Want hoe kun je met BI al die data overzichtelijk in kaart brengen, om het ook echt te gebruiken? De oplossing hiervoor is het gebruik van Business intelligence platforms. Via BI platforms kun je al jouw data inladen, van verschillende databases tot video’s. Op het platform kun je vervolgens persoonlijke BI dashboards creëren. Deze dashboards kun je volledig op maat maken voor de data en informatie die jij wilt analyseren. Kortom, met BI software kun jij: 

Waarom is BI belangrijk voor jouw (MKB) bedrijf?

Het in kaart brengen van data met Business intelligence tools zorgt ervoor dat je bedrijfsprocessen kunt beoordelen en verbeteren. BI oplossingen en data-analyses zijn zowel belangrijk voor grote bedrijven als jouw MKB bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het analyseren van campagnes, het in kaart brengen van voorraad, het visualiseren van verkoopcijfers en verkooptrends en het creëren en automatiseren van rapportages. Op basis hiervan kun je gerichte keuzes maken om jouw bedrijf te verbeteren, van HR tot financiële processen. Ook kun je met BI software andere software, zoals cloud oplossingen, integreren. Zo heb je al jouw data op een plek. 

BI software en BI dashboards zijn interactief en realtime. De rapportages die volgen uit data-analyses zijn hierdoor direct inzetbaar voor het optimaliseren van huidige processen. Dit maakt het gebruik van Business intelligence zo effectief. 

IT Synergy en BI tools

Bij IT Synergy werken we met de BI software BrightGauge. Met deze tool maken we BI dashboards op maat. Zo monitoren we met verschillende dashboards hoe het ervoor staat met onze werkzaamheden voor onze klantrelaties. We kunnen o.a. zien hoe het met de afhandeling van tickets gaat, hoe we ervoor staan op gebied van klanttevredenheid, of we aan onze service tijden voldoen en welke acties openstaan voor ons support team.

Het gebruik van BI software en data-inzichten zorgt ervoor dat we vooruit kunnen lopen op eventuele problemen. Ook kunnen we met inzichten van de data persoonlijke adviezen geven om te innoveren, zodat jij kunt doorgroeien. 

Veelgestelde vragen

Business intelligence (BI) staat voor het verzamelen en analyseren van data om beslissingen te kunnen maken over bedrijfsvoering. Zo kun jij efficiënte keuzes maken om te groeien. 

Met Business intelligence kun je inzichtelijk maken waar potentiële knelpunten zitten. Je kunt jouw bedrijfsprocessen optimaliseren op basis van data, veranderingen in de markt in kaart brengen en hierop anticiperen. 

Je kunt data in kaart brengen met Business intelligence platforms. Op deze platforms kun je al jouw data inladen. Ook kun je d.m.v. verschillende dashboards de juiste data visualiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verloop van marketing campagnes of het optimaliseren jouw voorraadbeheer.

Business intelligence specialisten analyseren en visualiseren data en voorspellen trends. Zo kunnen ze een gericht advies geven om jouw bedrijfsvoering te optimaliseren.

Lees meer over

it beheer BIJ IT SYNERGY

Een werkplek die online benaderbaar is. Super flexibel en ideaal voor samenwerken.

De Online Werkplek

Super flexibel en ideaal voor snel en simpel samenwerken.

Serverbeheer

Onze gespecialiseerde IT engineers zorgen voor een 99,9% uptime van jouw eigen server.

Vraag het onze specialisten!
we nemen zo snel mogelijk contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ralph Rouwen
Ralph Rouwen
Ralph is één van de 40 experts bij IT Synergy. Hij is developer en Growth Hacker. Hij houdt zich het liefst bezig met het bouwen van applicaties en het optimaliseren van websites of webshops.

Over IT Synergy

Your way to the cloud

Van IT beheer tot IT support en van het inrichten van duizenden werkplekken tot online telefonie. Wij regelen het. Altijd met een glimlach, altijd bereikbaar en zonder verrassingen.

Scroll naar boven
Voordat je gaat...

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel! Waarschijnlijk ben je met een vraag hier terecht gekomen, maar hoe handig is het nu als je al deze tips en tricks over Microsoft 365, gewoon in je mailbox krijgt? Zo voorkom je vragen en kan jij de blitz maken bij je collega’s!

Vul hier je e-mail adres in en blijf altijd op de hoogte van de laatste Microsoft tips en handige tricks!

Excuses, we ervaren storing

Microsoft
Op dit moment ervaart Microsoft een storing. Het kan voorkomen dat inloggen in de online omgeving daarom niet lukt. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Telefonie
Een storing op het telefonie platform zorgt ervoor dat wij geen inkomende telefoontjes aan kunnen nemen. Voor support kun je ons mailen op: support@itsynergy.nl