• Home
  • Blog
  • Vergelijking clouddiensten: Dropbox vs. OneDrive vs. Google Drive

Vergelijking clouddiensten: Dropbox vs. OneDrive vs. Google Drive

Werken met verschillende cloud oplossingen is tegenwoordig niet meer weg te denken bij (MKB) bedrijven en voor persoonlijk gebruik. Werken in de cloud is namelijk veilig, snel en efficiënt. Zolang je internet hebt, kun je via een zogeheten drive altijd bij jouw eigen documenten en eventueel die van je collega’s. Je kunt in sommige gevallen zelfs op hetzelfde moment aan een document werken. Hierdoor ben je niet langer gebonden aan een vaste werkplek. Om te zorgen dat jij een goede keuze kunt maken voor een passende cloud oplossing, vergelijken we hieronder OneDrive, Dropbox en Google Drive.  Meer weten over veilig werken in de cloud? Lees hier!

Dropbox

Dropbox is een cloud provider van cloud opslagruimtes voor particulieren en grote bedrijven. Het verzamelt al jouw bestanden op een plek, zodat je overal toegang hebt tot jouw bestanden. 

Voordelen Dropbox

Nadelen Dropbox

OneDrive

De cloud oplossing voor het online opslaan en delen van documenten van Microsoft Office 365 is OneDrive. Hierdoor kun je veilig en makkelijk al jouw documenten, foto’s en video’s uploaden en eventueel delen met collega’s. Zo kun je makkelijk (samen)werken vanaf een online werkplek.

Voordelen OneDrive

Nadelen OneDrive

Google Drive

Google Drive is de cloud opslagdienst van Google en de tegenhanger van OneDrive. Via Google Drive kun je gemakkelijk online in bestanden samenwerken en bestanden delen. Het is gekoppeld aan Gmail, de e-mailservice van Google. 

Voordelen Google Drive

Nadelen Google Drive

Dropbox VS OneDrive VS Google Drive

IT Synergy's favoriet

Als we alle voor- en nadelen bekijken, kun je in alle opslagdiensten jouw bestanden veilig opslaan en delen. OneDrive en Google Drive zijn echter het meest geschikt om ook tegelijk samen te werken in bestanden. Bovendien werkt OneDrive overkoepelend voor al jouw Microsoft Office 365 apps, wat schakelen tussen verschillende apps en documenten makkelijk maakt. En voor persoonlijk gebruik biedt Google Drive veruit de meeste gratis ruimte. Voor iedere situatie is er een passende cloud opslagdienst beschikbaar.

Veelgestelde vragen

Onderling verschilt de beveiliging van deze drives nauwelijks. Wanneer je losse bestanden met anderen deelt, heeft OneDrive iets meer beveiligingsopties dan Google Drive. Het is echter geen reden om de een boven de ander te verkiezen. 

Voor in de cloud opgeslagen documenten, presentaties en spreadsheets, kun je offline toegang inschakelen. Bij OneDrive wordt dit automatisch gedaan, bij Google Drive en Dropbox moet je dit handmatig inschakelen.

Synchronisatie gebruikt in de meeste gevallen niet veel bandbreedte. Bovendien kun je in de instellingen het gebruik hiervan nog iets verminderen. Dit kan bij Google Drive, OneDrive en Dropbox.

Alle cloud oplossingen bieden een gratis start geheugen aan. Daarna moet je voor opslag betalen. Alle diensten hebben zowel zakelijke als privé pakketten. 

Lees meer over

it beheer BIJ IT SYNERGY

Een werkplek die online benaderbaar is. Super flexibel en ideaal voor samenwerken.

De Online Werkplek

Super flexibel en ideaal voor snel en simpel samenwerken.

Serverbeheer

Onze gespecialiseerde IT engineers zorgen voor een 99,9% uptime van jouw eigen server.

Vraag het onze specialisten!
we nemen zo snel mogelijk contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jasper Luijten
Jasper Luijten
Jasper is 1e lijns IT engineer bij IT Synergy en daardoor verantwoordelijk voor het blussen van de kleine IT brandjes bij onze klanten. Wanneer je assistentie nodig hebt bij gebruik van het officepakket of het opnieuw instellen van een O365 profiel dan vraag je naar Jasper.

Over IT Synergy

Your way to the cloud

Van IT beheer tot IT support en van het inrichten van duizenden werkplekken tot online telefonie. Wij regelen het. Altijd met een glimlach, altijd bereikbaar en zonder verrassingen.

Scroll naar boven
Voordat je gaat...

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel! Waarschijnlijk ben je met een vraag hier terecht gekomen, maar hoe handig is het nu als je al deze tips en tricks over Microsoft 365, gewoon in je mailbox krijgt? Zo voorkom je vragen en kan jij de blitz maken bij je collega’s!

Vul hier je e-mail adres in en blijf altijd op de hoogte van de laatste Microsoft tips en handige tricks!

Excuses, we ervaren storing

Microsoft
Op dit moment ervaart Microsoft een storing. Het kan voorkomen dat inloggen in de online omgeving daarom niet lukt. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Telefonie
Een storing op het telefonie platform zorgt ervoor dat wij geen inkomende telefoontjes aan kunnen nemen. Voor support kun je ons mailen op: support@itsynergy.nl