Servicedesk

010 – 30 31 999
support@itsynergy.nl

Sales

010 – 30 31 930
sales@itsynergy.nl

 • Home
 • Blog
 • Vergelijking clouddiensten: Dropbox vs. OneDrive vs. Google Drive

Vergelijking clouddiensten: Dropbox vs. OneDrive vs. Google Drive

Jasper Luijten

Jasper Luijten

In dit artikel:
  Add a header to begin generating the table of contents
  Share on linkedin
  Delen op Linkedin
  Share on email
  Stuur naar een collega
  Share on whatsapp
  Stuur via whatsapp

  Tegenwoordig is iedereen in de wolken van Clouddiensten. In plaats van je data op te slaan op een computer is er nu de Cloud. Zolang je internet hebt, kun je altijd bij al je documenten. Welke drive past nu het beste bij jou? Ik vergelijk voor jou de drie grootste providers: Dropbox, OneDrive en Google Drive.

  Dropbox

  Dropbox is een opslag provider sinds 2007. Zij regelen zowel Cloud opslagruimtes voor particulieren als grote bedrijven en zijn actief bezig met het creëren van gebruikersvriendelijkheid. Door het verbinden van apps wordt het ook wel een slimme werkplek genoemd.

  Voordelen Dropbox

  • Dropbox is bezig met gebruiksvriendelijkheid. Het heeft een eenvoudige interface en je hoeft niet telkens in te loggen.
  • Dropbox bezit ook een snelle synchronisatie. Dit is vooral te merken bij de lichtere bestanden.
  • Bij de gebruiksvriendelijkheid van Dropbox hoort app ondersteuning. Hoewel dat vroeger nog tegenviel, ondersteunt Dropbox nu veel bestanden op de app.
  • De opslagruimte van je Dropbox Cloud is makkelijk uit te breiden door verschillende functies. Bijvoorbeeld een ‘referral’ functie, waarbij jij en de persoon waar je de Dropbox link naar stuurt allebei 500 MB ontvangen.

  Nadelen Dropbox

  • Als je samen in hetzelfde bestand werkt, worden er twee verschillende bestanden opgeslagen. Samenvoegen is mogelijk, maar kost wel wat werk.
  • Bij Dropbox begin je met 2 GB aan opslag. Dit kun je wel uitbreiden. Het goedkoopste abonnement is 9,99 euro per maand, wat vrij veel is. Je krijgt er 1000 GB (1 TB) voor, maar het is voor een persoonlijke Dropbox prijzig.

  OneDrive

  Microsoft heeft ook een eigen Cloud app. Dit is OneDrive, de app voor Microsoft 365. Een beveiligde omgeving waar je alles in kan bewaren, in het welbekende ‘Microsoft jasje’.

  Voordelen OneDrive

  • OneDrive past perfect in je Office pakket. Het is met al je Office apps geïntegreerd en daardoor makkelijk te gebruiken.
  • OneDrive heeft een snelle synchronisatie, zelfs sneller dan Google Drive. Perfect om samen aan bestanden te werken.
  • Als Office app heeft OneDrive ook voordelen in het gebruik van andere Office apps. Bij OneDrive krijg je 60 belminuten gratis om te bellen via Skype en worden alle bestanden meteen opgeslagen in je OneDrive.

  Nadelen OneDrive

  • Qua klantenondersteuning staat OneDrive helaas op de laatste plek. Problemen zijn slecht op te lossen binnen de app.
  • Net zoals bij Dropbox, biedt OneDrive een kleine hoeveelheid start GB aan, het maximum is 5 GB. Het goedkoopste abonnement is 2 euro per maand, daar ontvang je 50 GB voor.

  Google Drive

  Als Microsoft ergens een app voor heeft, zal Google daar ook een app voor hebben. Zo is Google Drive officieel uitgekomen in 2012. In 2017 werd vastgesteld dat er in totaal twee triljoen bestanden op Google Drive stonden.

  Voordelen Google Drive

  • Google Drive wint de GB wedstrijd. Je begint gratis met 15 GB als startpunt. Het goedkoopste abonnement is 1,99 euro per maand, waar je 100 GB voor krijgt.
  • Google Drive werkt perfect met andere Google apps, zoals Gmail en Google Docs. Je kan makkelijk samen in een Google Docs bestand werken op de Google Drive.
  • De app ondersteunt ook grote bestanden met snelle uploads.

  Nadelen Google Drive

  • Veel mensen werken offline met Office Producten. Deze worden op de drive automatisch omgezet naar Google Docs bestanden. Dit verandert de indeling en opmaak.

  Dropbox vs. OneDrive vs. Google Drive

  Nu je een goed overzicht hebt van de diensten, kun je kijken wat het beste bij jou past. Wij van IT Synergy adviseren altijd OneDrive. Dit komt mede doordat:

  • Wij bij alle klanten met Microsoft licenties werken, waardoor je gratis 1TB opslag krijgt bij elke gebruiker.
  • Je gemakkelijk bestanden kunt delen met collega’s.
  • Je gemakkelijk kunt samenwerken met collega’s.

  Veelgestelde vrageCgraop

  Onderling verschilt de beveiliging van deze drives nauwelijks. De keuze tussen de verschillende clouddiensten Dropbox, OneDrive en Google Drive hoef je niet af te laten hangen van de beveiliging.

  Voor Cloud gebaseerde documenten, presentaties, formulieren en spreadsheats kun je offline toegang inschakelen. Bij OneDrive wordt dit automatisch gedaan, bij Google Drive en Dropbox moet je dit inschakelen.

  Synchronisatie gebruikt in de meeste gevallen niet te veel bandbreedte. Je kunt bij de instellingen deze beperken om het gebruik te verminderen. Dit kan bij Google Drive, OneDrive en Dropbox.

  Vragen aan onze specialist?

  Jasper Luijten

  Jasper Luijten

  Jasper is 1e lijns IT engineer bij IT Synergy en daardoor verantwoordelijk voor het blussen van de kleine IT brandjes bij onze klanten. Wanneer je assistentie nodig hebt bij gebruik van het officepakket of het opnieuw instellen van een O365 profiel dan vraag je naar Jasper.

  Bekijk ook:

  IT Synergy © All rights reserved 2020

  ICT Bedrijf beoordelingen en ervaringen

  itsynergy.nl 9.8 uit 10 gebaseerd op 16 reviews

  Scroll naar top