• Home
  • Blog
  • Software ontwikkeling: aan de slag met scrum

Software ontwikkeling: aan de slag met scrum

Het ontwikkelen van software is een creatief en dynamisch proces. Een development team bekijkt eerst samen met jou alle mogelijkheden om een unieke tool neer te zetten. Vervolgens gaan ze aan de slag om jouw idee tot leven te wekken. Een software ontwikkelmethode met veel feedbackmomenten voor opdrachtgevers is de scrum methode. Benieuwd hoe dit werkt? Lees dan gauw verder!

Een duidelijke ontwikkelstrategie

Ieder development team heeft een eigen manier van werken, maar komt vaak op een hoop vlakken overeen. Zo komt het vaak neer op het bepalen van een duidelijke strategie en het inbouwen van genoeg test- en feedbackmomenten.

Een development project bij IT Synergy bestaat uit vijf stappen. Deze hebben we uitgewerkt in onderstaande afbeelding:

Tijdens het volledige proces staat communicatie met jou voorop. Door middel van feedbackmomenten tussen en tijdens alle stappen, zorgen we dat we écht ontwikkelen wat jij voor ogen hebt.

 

Scrum voor software ontwikkeling

Voor de fases ‘ontwikkelen’ en ‘testen’ wordt de scrum methode gebruikt. Scrum is een agile ontwikkelmethode en een populair framework voor software development. Het wordt voornamelijk gebruikt door zelfsturende teams en wanneer er tijdens een project veel veranderingen kunnen plaatsvinden. Dit is bij software development vaak het geval om een tool volledig naar wens in te richten.  

Scrummen werkt op basis van sprints. Dit zijn perioden van 1-4 weken, waarin een development team aan een deel van een project werkt. Deze weken vormen één interactief proces, waar aan het eind van de periode een testversie wordt opgeleverd. Door op deze manier te ontwikkelen, is er veel ruimte voor opdrachtgevers om zelf te testen en feedback te geven. Developers kunnen dit gelijk meenemen tijdens de volgende sprint. Nauw contact en ruimte voor feedback speelt bij deze ontwikkelmethode dus een erg grote rol. 

Binnen een sprint zijn er vier belangrijke terugkerende meetings:

Gedurende het project wordt gewerkt met twee belangrijke scrumlijsten:

Software laten ontwikkelen door IT Synergy

Het ontwikkelen van software lijkt erg ingewikkeld, maar bestaat eigenlijk uit een aantal duidelijke stappen. Zoals je hebt kunnen lezen, werken we bij IT Synergy graag écht samen en volgens een duidelijk plan. Houd jij van korte lijnen en een nauwe samenwerking? En ben je op zoek naar een development team dat samen met jou de software uitdaging aangaat? Laat het ons weten! We bespreken graag alle mogelijkheden om jouw idee tot leven te brengen. 

Veelgestelde vragen

Er bestaan verschillende overkoepelende software ontwikkelmethodes. Zo zijn er o.a. lineaire, iteratieve en agile methodes. Scrum is één van de populairdere agile methodes voor software ontwikkeling. 

De mate waarin jij invloed hebt tijdens het ontwikkelproces, hangt af van met wie jij samenwerkt voor jouw software tool. Over het algemeen is het gebruikelijk dat er veel test- en feedbackmomenten zijn, zodat je gedurende het hele project controle houdt over wat er gaat worden opgeleverd. 

Lees meer over

Webapplicatie laten maken

Laat een webapp ontwikkelen voor optimaal gebruikersgemak.

API koppeling laten maken

Creëer een custom API koppeling om jouw systemen moeiteloos te laten communiceren.

App laten maken

Op zoek naar een applicatie voor jouw bedrijf? Wij maken een design op maat!

Vraag het onze specialisten!
we nemen zo snel mogelijk contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jessy van Buren
Jessy van Buren

Over IT Synergy

Your way to the cloud

Van IT beheer tot IT support en van het inrichten van duizenden werkplekken tot online telefonie. Wij regelen het. Altijd met een glimlach, altijd bereikbaar en zonder verrassingen.

Scroll naar boven
Voordat je gaat...

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel! Waarschijnlijk ben je met een vraag hier terecht gekomen, maar hoe handig is het nu als je al deze tips en tricks over Microsoft 365, gewoon in je mailbox krijgt? Zo voorkom je vragen en kan jij de blitz maken bij je collega’s!

Vul hier je e-mail adres in en blijf altijd op de hoogte van de laatste Microsoft tips en handige tricks!

Excuses, we ervaren storing

Microsoft
Op dit moment ervaart Microsoft een storing. Het kan voorkomen dat inloggen in de online omgeving daarom niet lukt. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Telefonie
Een storing op het telefonie platform zorgt ervoor dat wij geen inkomende telefoontjes aan kunnen nemen. Voor support kun je ons mailen op: support@itsynergy.nl