• Home
  • Blog
  • De 5 beste cloud oplossingen voor jouw (MKB) bedrijf

De 5 beste cloud oplossingen voor jouw (MKB) bedrijf

Werken in de cloud is tegenwoordig onmisbaar voor (MKB) bedrijven. Maar wat houdt de cloud nu eigenlijk precies in? De cloud, ook wel cloud computing, is een enorm netwerk van servers, dat overal ter wereld aan elkaar gekoppeld is. Het is eigenlijk een wolk van computers, data en software dat samenwerkt.  

Werken in de cloud houdt in dat je waar ook ter wereld kunt inloggen in jouw werkomgeving. IT Synergy biedt verscheidene cloud oplossingen om samenwerken via de cloud zo makkelijk en veilig mogelijk te maken, zoals Cloud hosting, Office 365 en VoIP bellen.  

Meer weten over de cloud? Lees hier!

IT Synergy is dé cloud specialist om jouICT omgeving volledig in te richten in de cloudCloud diensten van IT Synergy zijn opgebouwd uit de volgende elementen: 

Met PaaS, IaaS en/of SaaS creëren we een zorgeloze ervaring rondom netwerkcapaciteit, opslag, hardware en gebruikers. 

Cloud Hosting

Cloud hosting is de allesomvattende term voor verschillende cloud diensten, zoals PaaS, SaaS en IaaS. Cloud hosting maakt het mogelijk voor werknemers van (MKB) bedrijven om overal toegang te krijgen tot hun werkplek en bijbehorende software. Deze software staat op cloud servers die beheerd en geüpdatet worden. Zo heb jij alles wat je nodig hebt tot je beschikking. Het voordeel van cloud hosting is dat de online cloud opslag altijd kan worden uitgebreid. Ook ben je niet langer afhankelijk van hardware. Het nadeel is dat alles valt of staat met een goede netwerkverbinding.

Online Werkplek in de Cloud

Eén van de meest genoemde voordelen van werken in de Cloud is natuurlijk de bereikbaarheid. Je kan werken wanneer en waar je wil, zolang je een internetverbinding hebt. Dit is zelfs niet gelimiteerd tot welk apparaat je gebruikt. Het is makkelijk om even je collega’s te laten kijken naar een specifiek document, omdat ze er allemaal bij kunnen. Deze eenvoudige manier van het delen van data zorgt voor een meer dynamische werkplek, waar er sneller overlegd kan worden binnen jouw onderneming.

Office 365 in de cloud

Office 365 is een totaalpakket van Microsoft, waar iedereen binnen de organisatie toegang tot heeft. Zo kan iedereen in dezelfde bestanden van Excel, Word en PowerPoint. Bovendien worden bestanden altijd opgeslagen en beheerd in OneDriveIT Synergy richt de Office 365 omgeving persoonlijk in, zodat de juiste mensen toegang krijgen tot de voor hen bestemde documenten.

Office 365 is beschikbaar in verschillende pakketten. Het is daarom een geschikte cloud oplossing voor zowel grote als MKB bedrijven.  

Cloud Security

Het nadeel van werken in de cloud is dat er een goede beveiliging moet zijn om alle data en software te beschermen. Verbindingen met de cloud zijn immers niet het eigendom van de gebruiker. Met Cloud security van IT Synergy wordt al jouw data in de cloud daarom extra goed beveiligd. Gebruikers zijn zo optimaal beschermd tegen virussen en datalekken, zodat al jouw bedrijfsgegevens veilig zijn.  

VoIP bellen in de cloud

VoIP is dé cloud oplossing voor zakelijk bellen. Er is geen vaste lijn meer nodig, enkel een Wifi verbinding. Via een telefonieplatform in de cloud ben je zakelijk bereikbaar op een nummer. Bellen via het internet zorgt hierdoor voor optimale bereikbaarheid. Overal ter wereld.  

Cloud oplossingen bij IT Synergy

Benieuwd naar wat IT Synergy op cloud gebied voor jou kan betekenen? Neem dan snel een kijkje bij onze cloud totaaloplossingen!

Veelgestelde vragen

De cloud maakt digitaal samenwerken en het delen van bestanden efficiënter dan ooit. Daarnaast beschikt de cloud over veel innovatieve platformen. Denk bijvoorbeeld aan applicaties voor app- en softwareontwikkeling.
De meest belangrijke eis is dat er een goede netwerkverbinding is met voldoende bandbreedte. Als de netwerkverbinding stabiel en snel is, werkt de cloud oplossing automatisch beter.
Clouddiensten zijn veiliger dan IT on-premises. Met moderne datacenters en geavanceerde securityvoorzieningen, zorgen aanbieders van cloud services ervoor dat data beter beschermd is dan individuele organisaties dit kunnen. Daarnaast zijn clouddiensten beter beschermd tegen risico’s als brand, natuurrampen en diefstal.
Dit is niet het geval. Een aanbieder van cloud services ontzorgt jou compleet op het gebied van cloud migratie. Jouw IT’ers kunnen zich dan juist focussen op andere zaken.
Vraag het onze specialisten!
we nemen zo snel mogelijk contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jessy van Buren
Jessy van Buren

Over IT Synergy

Your way to the cloud

Van IT beheer tot IT support en van het inrichten van duizenden werkplekken tot online telefonie. Wij regelen het. Altijd met een glimlach, altijd bereikbaar en zonder verrassingen.

Scroll naar boven
Voordat je gaat...

We hopen dat je wat hebt gehad aan dit artikel! Waarschijnlijk ben je met een vraag hier terecht gekomen, maar hoe handig is het nu als je al deze tips en tricks over Microsoft 365, gewoon in je mailbox krijgt? Zo voorkom je vragen en kan jij de blitz maken bij je collega’s!

Vul hier je e-mail adres in en blijf altijd op de hoogte van de laatste Microsoft tips en handige tricks!

Excuses, we ervaren storing

Microsoft
Op dit moment ervaart Microsoft een storing. Het kan voorkomen dat inloggen in de online omgeving daarom niet lukt. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Telefonie
Een storing op het telefonie platform zorgt ervoor dat wij geen inkomende telefoontjes aan kunnen nemen. Voor support kun je ons mailen op: support@itsynergy.nl