Verbinden met serveromgeving en wachtwoord wijzigen

Picture of Brent van Mastrigt
Brent van Mastrigt

23 juli 2020

Inhoudsopgave

Je gaat in de nieuwe ICT omgeving werken op een Terminal Server. Dit betekent dat jouw bureaublad niet op de werkplek staat geïnstalleerd waar jij op werkt, maar centraal vanuit het datacenter aan jou wordt gepresenteerd. Het voordeel van deze manier van werken is dat je op iedere werkplek kunt werken, met vrijwel elk soort verbinding. Jouw werkplek reist dus eigenlijk met jou mee. Het enige wat over een verbinding gaat zijn jouw toetsenbord aanslagen en jouw muisklikken. Jouw scherm wordt geprojecteerd op het apparaat waarmee je werkt. Dit kan dus bijvoorbeeld ook een iPad of een Android tablet zijn.

Lokaal opslaan van bestanden

Wij adviseren om lokaal (op jouw werkplek zelf) zo min mogelijk bestanden op te slaan, maar bestanden zoveel mogelijk op te slaan op de server. Bestanden die lokaal worden opgeslagen worden namelijk niet in de, back-up meegenomen en zijn ook niet vanuit een andere locatie (bijvoorbeeld thuis) op te vragen. Werken met de online omgeving betekent dat je overal vandaan kunt werken met jouw programma’s en bestanden.

Werken op kantoor of een vaste werkplek

Op het moment dat jij op kantoor op een vaste desktop werkt of op jouw vaste laptop, dan is daar voor jou de online omgeving reeds op geïnstalleerd. Er is al een veilige verbinding (zogeheten VPN verbinding) opgezet tussen het kantoor en het datacenter waar de servers staan. Kortom, je kunt vanaf deze werkplekken direct inloggen en jouw persoonlijke bureaublad of apps laden.

Wachtwoord wijzigen voor Terminal Server gebruikers

Wij verzoeken jou om regelmatig, eens in de drie maanden, jouw wachtwoord aan te passen in de online omgeving. IT Synergy werkt met single sign on, dat betekent dat, indien je in de online omgeving uw wachtwoord aanpast, dit ook wordt aangepast voor Office (Teams, Outlook etc.).

Een extern bureaublad toevoegen

Surf via jouw internet browser (bijvoorbeeld Internet Explorer of Google Chrome) naar https://kantoor.uwdomein.nl/RDWeb/ 
Let op de S achter https.

Log in door jouw domeinnaam in te typen gevolgd door een ‘\‘ en daarna jouw ‘gebruikersnaam‘. Voorbeeld: jouwdomein\gebruikersnaam Typ vervolgens jouw wachtwoord bij ‘Password’.

RDS icoon op het bureaublad met rode omlijning

Klik vervolgens op “Online werkplek”. Er wordt een RDP-icoontje gedownload (bij sommige browsers moet je op opslaan klikken), sla deze bijvoorbeeld op jouw bureaublad op. In het vervolg kun je deze stappen overslaan.

Inlogscherm om inloggegevens in te voeren in RDWeb

Klik op het icoontje wat je hebt gedownload.

Je krijgt het volgende scherm te zien (het kan er anders uitzien als je bijvoorbeeld een oudere versie van Windows gebruikt). Klik op ‘Don’t ask me for remote connections from this publisher again‘ en druk vervolgens op verbinden.

 
RDS scherm met uitleg voor niet nog een keer naar remote connecties vragen

Typ nogmaals jouw gebruikersnaam inclusief jouw domein\gebruikersnaam met jouw wachtwoord, als dit is gelukt drukt u op ‘OK’.

Je kunt nu gebruik maken van de remote omgeving van het bedrijf.

Inlogscherm voor RDS omgeving

Zelf je wachtwoord wijzigen van je externe bureaublad

Je kunt zelf je wachtwoord aanpassen op dezelfde website waar je, eerder in de handleiding, ook je RDP icoon hebt gedownload. Zie:https://kantoor.uwdomein.nl/RDWeb/.

Klik vervolgens op “change password”.

RDS inlogscherm met rode omlijning om de woorden change password

Vul hier je gegevens in, domein\naam en het oude wachtwoord en hierna twee keer het nieuwe wachtwoord.

Let op! Het nieuwe wachtwoord moet een hoofdletter, kleine letter, speciaal teken en een getal bevatten.

Zodra je op ‘Submit’ klikt past het wachtwoord zich automatisch aan.

Dit is misschien ook wat voor jou!
Academy emoji
Bekijk alles in onze academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Een versleutelde e-mail versturen via Microsoft Outlook
De Outlook agenda van iemand anders inzien
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen
Klantcase
Hoe HefGroep-KindeRdam
naar de cloud ging