Nieuwe teams en privékanalen aanmaken in Microsoft Teams 

Marnix de Ruiter
Marnix de Ruiter

14 april 2023

Kiki Voip en Teams

Teams heeft de optie voor privékanalen, die alleen toegankelijk zijn voor geselecteerde teamleden. Dit is handig als je vertrouwelijke informatie wil delen of wil samenwerken aan een project met slechts een paar teamleden.   

Stappenplan nieuw team aanmaken in Microsoft Teams

Om een privékanaal te maken, moet je eerst een nieuw team aanmaken. Dit doe je door het volgende stappenplan te volgen.

Om te beginnen, ga je naar de Microsoft Teams app. Hier zie je de linkerzijbalk, waar je verschillende opties hebt, zoals chats, teams, gesprekken en meer. 

Om een nieuw team aan te maken, klik je op het plus-icoontje onder “Teams” in de linkerzijbalk. Hier zie je de optie “Maak een team”. Als je hierop klikt, krijg je twee opties: “Maak een team vanaf scratch” of “Maak een team met bestaande groep”. Als je een team wilt maken met een bestaande groep, kies je de optie “Maak een team met bestaande groep”. 

Hoe maak je een nieuw team aan in Microsoft Teams

Nu kun je de groep selecteren die je wil gebruiken voor jouw team en klik je op “Volgende”. Hier kun je vervolgens jouw team een naam geven en een beschrijving toevoegen. Je kunt ook leden uitnodigen voor jouw team. 

Als je de juiste instellingen hebt gekozen en de juiste leden hebt uitgenodigd, klik je op “Maak team”. Jouw team is nu aangemaakt en je kunt gebruikmaken van de verschillende functies van Microsoft Teams. Je kan nu chatten met je teamleden, videoconferenties houden, bestanden delen en nog veel meer. Als eigenaar van het team, heb je ook de rechten om teamleden toe te voegen of te verwijderen en de groepsinstellingen te configureren.

Privékanaal aanmaken in Microsoft Teams

Als je een geschikte plek zoekt om vertrouwelijke informatie te bespreken en delen met je collega’s, is een privékanaal een handige oplossing voor je team. In dit team kunnen, logischerwijs, alleen mensen die jij toegang hebt gegeven, deelnemen. Een privékanaal maak je gemakkelijk aan met behulp van dit stappenplan. 

  1. Kies een team dat je al hebt aangemaakt, waar je een privékanaal in wil aanmaken. 
  2. Kies een naam en beschrijving voor het kanaal. 
  3. Selecteer bij “Privacy” aan de rechterkant het pijltje omlaag en klik vervolgens op “Privé – specifieke teamleden toevoegen”.  
  4. Selecteer “Maken” en je privékanaal is aangemaakt. 
  5. Kies naast het kanaal voor de 3 puntjes en klik op “Leden toevoegen”. 
  6. Kies hier de teamleden die je wil toevoegen of verwijderen. Dit kan tot een maximum van 250 leden. 
  7. Wanneer je iedereen geselecteerd hebt die in het privékanaal mag, klik je op “Gereed”. Iedereen die jij toestemming hebt gegeven, kan nu deelnemen in het kanaal en hier bestanden bekijken, berichten posten en vergaderingen bijwonen. 
Een nieuw kanaal aanmaken binnen een team in Microsoft Teams
Hoe voeg je een lid toe aan een privékanaaal in Microsoft Teams
📑 Inhoudsopgave
Dit is misschien ook wat voor jou!
Handige blogs en trainingen
Academy emoji

Bekijk de volledige academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Gasttoegang voor bellen met externen in Microsoft Teams 
Handige Microsoft Teams functies
Meet IT Synergy
Direct een afspraak
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter
We beantwoorden al je vragen!