Nieuwe Microsoft Teams functie: thuis werken of op kantoor?

Picture of Jessy van Buren
Jessy van Buren

22 juni 2023

Inhoudsopgave

Microsoft kwam deze maand wederom met een nieuwe toevoeging in de Teams app. Voor sommigen is het nog even de vraag hoe effectief de functie zal zijn, maar wij gaan er zeker mee experimenteren.

Voor collega’s van bedrijven die zowel op kantoor als thuis kunnen werken zal de volgende vraag bekent voorkomen: “Weet jij waar … is?” of “Is … aanwezig vandaag?”. Het antwoord zal in veel gevallen zijn dat deze collega thuis werkt, maar dit bijvoorbeeld alleen aan een leidinggevende of de eigen afdeling heeft doorgegeven.

Met de nieuwe functie in teams is het nu mogelijk om met een klik aan al je collega’s te laten weten of je op kantoor of op afstand werkt. Dit kan handig zijn voor collega’s die je nodig hebben, maar ook collega’s die een meeting met je hebben en zo kunnen zien of ze je fysiek of online kunnen verwachten. Zij kunnen dit zien in de planningsassistent in Outlook of op de Teams profielkaart.

Door de integratie met Outlook wordt het nog mooier. In Outlook kun je binnenkort ook vooruit invullen welke dagen je op kantoor of op afstand werkt. Nog handiger voor collega’s die een vergadering voor wat voor reden dan ook liever fysiek of juist online organiseren. Zij kunnen dan eenvoudig zien op welke dagen je waar beschikbaar bent.

Dit is misschien ook wat voor jou!
Academy emoji
Bekijk alles in onze academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Een versleutelde e-mail versturen via Microsoft Outlook
De Outlook agenda van iemand anders inzien
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen
Klantcase
Hoe HefGroep-KindeRdam
naar de cloud ging