Handige Microsoft Teams functies

Picture of Brent van Mastrigt
Brent van Mastrigt

12 april 2023

Inhoudsopgave

Microsoft Teams is een van de bekendste communicatie- en samenwerkingsplatforms van de afgelopen jaren. Met meer dan 270 miljoen actieve gebruikers, kun je wel stellen dat het wereldwijd een populaire app is voor (zakelijke) communicatie. Dit betekent wel dat Microsoft moet blijven vernieuwen om aan wensen van gebruikers te blijven voldoen. Gelukkig staat de ontwikkeling van Teams zelden stil. Ook in 2023 zijn er alweer genoeg nieuwe snufjes bijgekomen in de app. Benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? In deze blog lees je over een aantal handige functies van Microsoft Teams. 

Shifts maken en delen in Teams

Teams biedt “Shifts”, een tool voor personeelsplanning waarmee je roosters kunt maken, shift-wijzigingen kunt beheren en mededelingen kunt sturen naar teamleden. Dit is handig voor teams die werken in ploegendiensten of met variabele werktijden, zoals een helpdesk.

Opgeslagen berichten

Teams biedt de mogelijkheid om berichten op te slaan voor later gebruik. Dit is handig als je belangrijke informatie wil bewaren of als je later terug wil komen op een discussie. Gebruik deze functie om jezelf georganiseerd te houden en belangrijke informatie gemakkelijk terug te vinden. 

Live ondertiteling

Teams biedt live ondertiteling in vergaderingen en live evenementen. Dit is superfijn voor doven en slechthorenden of als je vergaderingen in een rumoerige omgeving bijwoont. 

Screenshot ter verduidelijking om de Microsoft Teams functie live-ondertiteling in te schakelen.

Together mode in Teams

Teams heeft nu een Together Mode, waarbij alle deelnemers aan een vergadering worden weergegeven alsof ze zich in dezelfde ruimte bevinden. Dit helpt om een gevoel van samenwerking en betrokkenheid te creëren. 

Teams zoekfunctie

Teams heeft een krachtige zoekfunctie waarmee je door gesprekken, bestanden en andere inhoud kunt zoeken. Door deze functie te gebruiken, kun je snel de informatie vinden die je nodig hebt en voorkom je dat je tijd verspilt met het zoeken naar informatie. Tips van ons: probeer een /bestanden of /opgeslagen, zo ben je nooit meer dat ene bestand kwijt waar je altijd naar zoekt. 

Hard mute functie

Om rust in vergaderingen te behouden, heeft Teams nu de optie gemaakt om deelnemers verplicht te muten. De optie “deelnemers toestaan het dempen op te heffen”, kun je dus uitschakelen om zo iedereen gedempt te houden. Tijdens het starten van een nieuwe meeting, kun je rechtsboven klikken op “machtigingen beheren”. Er opent zich dan een nieuw venster, waar je kunt kiezen of je gebruikers wil toestaan om zichzelf te unmuten.

Let op: deze functie is alleen mogelijk als jij de presentator van een vergadering bent. 

Muziekmodus high fidelity

Deze instelling maakt het mogelijk om een betere geluidservaring te creëren, wanneer je muziek afspeelt tijdens een Teams vergadering. Deze functie is bijvoorbeeld handig voor online muzieklessen of het afspelen van video’s met geluid. 

Niet storen functie

Soms heb je wat rust nodig om aan de slag te gaan en werk af te maken. Daar komt de “Niet storen” functie binnen Teams goed bij van pas! Wanneer je rechts bovenin Teams op je profielfoto klikt, kun je je beschikbaarheid instellen. Wanneer je “Niet storen” aanklikt, ontvang je geen meldingen meer van belletjes of chats.

Let op: vergeet niet jezelf weer naar beschikbaar te zetten als je wel weer meldingen wil ontvangen, anders kunnen je collega’s je niet bereiken.

Screenshot ter verduidelijking van de Microsoft Teams functie niet storen.
Dit is misschien ook wat voor jou!
Academy emoji
Bekijk alles in onze academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Een versleutelde e-mail versturen via Microsoft Outlook
De Outlook agenda van iemand anders inzien
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen
Klantcase
Hoe HefGroep-KindeRdam
naar de cloud ging