Je Outlook agenda openbaar maken

Picture of Jessy van Buren
Jessy van Buren

6 juli 2022

Inhoudsopgave

Jouw Outlook agenda heeft een hoop functies voor jou persoonlijk. Daarnaast kun je je agenda ook met anderen delen en hen rechten geven voor wat ze wel en niet kunnen zien en/of aanpassen.

Je kunt jouw agenda openbaar maken en de volgende rechten zelf instellen:

Je Outlook agenda delen met anderen

Het delen van je agenda is superhandig en voor sommige functies ook nodig. Denk bijvoorbeeld aan een projectcoördinator die de agenda van het projectenteam beheert, of de directie assistent die afspraken van het managementteam inplant, verzet of aanpast. 

Volg onderstaande stappen om je Outlook agenda te delen en de juiste rechten toe te wijzen:

Stap 1: Open je agendavenster binnen Outlook. Dit kun je links onderin in Outlook selecteren.

icoon om outlook agenda te selecteren binnen outlook

Stap 2: Selecteer binnen je Outlook agenda rechts bovenin ‘Agenda delen’.

outlook agenda delen icoon selecteren

Stap 3: Je ziet nu onderstaand venster. Hier kun je onder het tabje ‘Machtigingen’ via de knop ‘Toevoegen’ collega’s selecteren die jouw agenda mogen inzien/beheren.

outlook agenda toevoegen om iemand te machtigen

Stap 4: Selecteer de persoon die je wilt toevoegen. Je kunt ook meerdere personen in één keer toevoegen. De geselecteerde personen worden onderin dit venster weergegeven.

personen toevoegen aan een outlook agenda om te machtigen

Stap 5: Wanneer je iedereen hebt toegevoegd, kun je ze 1 voor 1 rechten geven. Dit doe je door de namen in onderstaand venster aan te klikken en het bolletje aan te vinken dat bij de machtiging hoort die jij wilt toebedelen. Klik op ‘OK’. De juiste rechten staan nu achter de door jou geselecteerde personen.

rechten toewijzen in een outlook agenda

Stap 6: De personen die uitgenodigd zijn ontvangen een e-mail met notificatie dat jij je agenda met hen wilt delen.

melding van een uitnodiging voor een outlook agenda

Privé afspraak Outlook maken

Wanneer meerdere collega’s toegang hebben tot jouw agenda, kunnen zij in principe ook privéafspraken zien. Dit is natuurlijk niet altijd even fijn, dus er is een optie om specifieke afspraken af te schermen. De door jouw geselecteerde collega’s behouden dezelfde beheerrechten van jouw agenda, maar kunnen je privé afspraak dan niet zien in Outlook. Volg onderstaande stappen om een privé afspraak in Outlook te maken.  

Stap 1: Open je agenda en klik op de afspraak die je privé wilt houden. Wanneer je de afspraak nog moet maken, creëer je een nieuwe afspraak in Outlook en volg je ‘Stap 2’. 

Een privé doktersafspraak weergave in Outlook

Stap 2: De afspraak opent in een groot venster. Klik hier op de drie bolletjes en vervolgens op ‘Persoonlijk’ onder ‘Codes’. Klik vervolgens op ‘Opslaan en sluiten’. Je afspraak is nu voor niemand zichtbaar, ook niet voor collega’s die wel toegang hebben tot alle andere info in jouw agenda.

Uitleg om een Outlook agenda afspraak privé te maken via button

Handig om te weten: wanneer je een groter formaat scherm hebt, staat het slotje al bovenin de balk. Je hoeft dan niet op de drie bolletjes te klikken, maar alleen op het slotje en vervolgens op ‘Opslaan en sluiten’.

Dit is misschien ook wat voor jou!
Academy emoji
Bekijk alles in onze academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Een versleutelde e-mail versturen via Microsoft Outlook
De Outlook agenda van iemand anders inzien
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen
Klantcase
Hoe HefGroep-KindeRdam
naar de cloud ging