Je Microsoft wachtwoord wijzigen

Ruby van Iwaarden
Ruby van Iwaarden

9 april 2024

Inhoudsopgave

Heb je een makkelijk te kraken wachtwoord gekregen of ben je ‘m vergeten? Bekijk onderstaande video of volg het stappenplan om je wachtwoord eenvoudig te wijzigen! 

Je wachtwoord wijzigen via je toetsenbord

Stap 1: Via je toetsenbord kun je het makkelijkst je wachtwoord wijzigen. Druk op Ctrl+Alt+Del om op een pagina te komen waar je op wachtwoord wijzigen moet klikken.  

Stap 2: Nu kun je je oude wachtwoord invullen en daaronder twee keer je nieuwe, zelfbedachte wachtwoord. Let er wel op dat je je wachtwoord niet laat eindigen op een uitroepteken en zorg er ook voor dat ‘ie niet te makkelijk is. (zie blog over wachtwoorden?)  

Stap 3: Klik op enter en je wachtwoord is gewijzigd! Als dit niet werkt, kunnen er een aantal dingen aan de hand zijn. Het zou kunnen dat je je oude wachtwoord verkeerd hebt ingevuld, dat je nieuwe wachtwoord niet gelijk is in beide invulvakjes of dat je nieuwe wachtwoord al eerder is gebruikt. Check dit goed! 

Je wachtwoord wijzigen via internet

Stap 1: Ga naar office.com. 

Stap 2: Klik rechtsboven in het scherm op je naam en vervolgens op account weergeven. 

Stap 3: Nu kom je op de overzicht pagina van jouw account. Klik in het vierkantje wachtwoord (die met de sleutel) op wachtwoord wijzigen.

Stap 4: Nu krijg je hetzelfde soort scherm die je ook te zien krijgt als je op Ctrl+Alt+Del drukt. Volg de stappen 2 en 3 van je wachtwoord wijzigen via je toetsenbord en klik op verzenden. Super simpel toch? 

Een online wachtwoordgenerator gebruiken

Als je je wachtwoord via office.com wijzigt, wordt ook aangegeven hoe sterk je wachtwoord is. Om deze zo sterk mogelijk te maken, kun je een online wachtwoordgenerator gebruiken, zoals LastPass.com.  

Stap 1: Ga naar LastPass.com. 

Stap 2: Klik links midden op het scherm op gebruik de wachtwoordgenerator.

Stap 3: Nu kun je een wachtwoord instellen! Je kunt zelf de lengte aanpassen door het rode stipje te slepen. Ook kun je ervoor kiezen dat het wachtwoord eenvoudig uit te spreken of te lezen is. Als je voor één van deze twee opties kiest, is je wachtwoord wel makkelijker te kraken. Zorg er dan voor dat je je wachtwoord wel wat langer maakt, zodat deze sterker wordt. Daarbij kun je ook nog kiezen welke tekens je in je wachtwoord wilt hebben, zoals hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen. 

Stap 4: Om dit sterke, maar lastige wachtwoord niet te vergeten, kun je hem op een post-it schrijven en deze op je scherm plakken. Of sla hem op in een ander apparaat. Sla je wachtwoord niet op in je computer, want als iemand dan in je computer kan, kan diegene bij dit wachtwoord en dus ook bij al jouw Microsoft Apps. Houd hem voor jezelf! 

Dit is misschien ook wat voor jou!
Academy emoji
Bekijk alles in onze academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Een versleutelde e-mail versturen via Microsoft Outlook
De Outlook agenda van iemand anders inzien
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen
Klantcase
Hoe HefGroep-KindeRdam
naar de cloud ging