Hoe deel je bestanden via Microsoft apps?

Jessy van Buren
Jessy van Buren

21 november 2023

Hoe deel je bestanden in Microsoft thumbnail

Werk jij met Microsoft 365 apps en wil je bestanden delen met collega’s en/of externen? Dit kan op twee hele snelle manieren! Je kunt jouw document delen via een link die je ophaalt uit Microsoft Teams of direct vanuit het bestand. Hoe je dat doet? Bekijk deze video of gebruik het stappenplan!

Een bestand delen vanuit Microsoft Teams

  1. Open Microsoft Teams.
  2. Navigeren naar bestanden: klik aan de linkerkant op ‘Teams’. Je kiest vervolgens het team waarin je een bestand hebt opgeslagen of gaat opslaan. Navigeer naar het tabblad ‘Bestanden’ waar je alle documenten vindt die gedeeld zijn binnen je team.
  3. Bestand uploaden: Je kunt een bestand uploaden door op de ‘Uploaden’ knop te klikken en het gewenste bestand te selecteren vanaf je computer. Staat je bestand al in een map? Dan ga je naar de juiste map.
  4. Bestand delen: Om een bestand te delen, klik je met de rechtermuisknop op het bestand en kies je ‘Koppeling kopiëren’. Hiermee genereer je een link die je kunt delen met anderen.
  5. Toegangsrechten instellen: naast de link verschijnt er ook een ‘Instellingen’ icoon. Bij het delen van de link kun je kiezen wie toegang heeft tot het bestand. Je kunt instellen dat alleen mensen in je organisatie de link kunnen gebruiken, of dat iedereen met de link toegang heeft. Ook kun je instellen wie alleen mag bekijken of juist ook bewerken. 
  6. Link delen: Nadat je de toegangsrechten hebt ingesteld, kun je de link kopiëren en delen via e-mail of chat.
  7. Bestand bewerken: je collega kan nu direct via de link het bestand bewerken.


Benader jij je bestanden liever vanuit SharePoint? Het benaderen van de mappen en ophalen van de link gaat dan op dezelfde wijze. 

Een bestand delen vanuit een Microsoft 365 app

Je kunt een document ook delen vanuit de Microsoft app waar je in werkt. Zit je gewoon in de PowerPoint, Word of Excel app? Via een paar simpele clicks heb je dit zo gedaan!

  1. Navigeer rechtsboven in het document naar ‘Delen’ en klik hierop.
  2. Klik op ‘Koppeling kopiëren’, kopieer de koppeling en verstuur deze. Pas eventueel nog de rechten aan via ‘Instellingen’.
  3. Klik op ‘Bestand delen’. Vul het e-mailadres in van de persoon waar het naartoe moet. Pas eventueel nog de rechten aan.
Bestand delen vanuit Microsoft app
📑 Inhoudsopgave
Dit is misschien ook wat voor jou!
Handige blogs en trainingen
Academy emoji

Bekijk de volledige academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Rechten beheren in een Microsoft bestand
Waar vind ik het serienummer op Mac?
Meet IT Synergy
Direct een afspraak
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter
We beantwoorden al je vragen!
Klantcase
Hoe HefGroep-KindeRdam
naar de cloud ging