De Outlook agenda van iemand anders inzien

Ruby van Iwaarden
Ruby van Iwaarden

9 april 2024

Inhoudsopgave

Een afspraak inplannen met een collega? Dit wordt een stuk eenvoudiger als je de agenda van deze collega in kan zien! Bekijk in onderstaande video hoe je dit doet of gebruik het stappenplan. 

De agenda van een collega inzien

Stap 1: Open Microsoft Outlook. 

Stap 2: Klik onder de mini-kalender op agenda toevoegen.

Stap 3: Klik vervolgens op toevoegen vanuit adreslijst en selecteer jouw account. Vul hieronder de naam van de collega in van wie jij de agenda in wilt zien. Klik op agenda’s van personen onder toevoegen aan en klik vervolgens op toevoegen.

Stap 4: Klik vervolgens dit venster weg. Nu wordt de agenda van je collega tegelijkertijd met jouw agenda weergegeven. De agenda van deze collega kun je weer uitvinken door op het gekleurde stipje naast zijn/haar naam te klikken. Als je deze agenda weer aan wilt vinken, klik je op alles weergeven. Vink de agenda van je nieuwe toegevoegde collega aan. Deze staat nu onderaan agenda’s van personen.

Toestemming geven aan collega's

Het zou zo kunnen zijn dat je collega zijn/haar agenda niet volledig met jou heeft gedeeld, waardoor je bijvoorbeeld alleen ‘bezet’ ziet staan en niet wat voor afspraak die collega nu heeft. Jouw collega kan dan via zijn/haar account aanzetten dat jij via jouw account zijn volledige agenda in mag zien.  

Stap 1: Stel je even voor dat jij degene bent die zijn/haar agenda nog volledig moet delen. Klik naast agenda op de drie puntjes. Klik vervolgens op delen en machtigingen.     

Stap 2: Nu kun je de naam van je collega invullen met wie je je agenda wilt delen. Dan kun je vervolgens naast de naam van je collega selecteren in hoeverre je jouw agenda wilt delen. Klik op delen en je collega kan jouw agenda inzien in hoeverre jij dat zelf hebt bepaald! 

Dit is misschien ook wat voor jou!
Academy emoji
Bekijk alles in onze academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Een versleutelde e-mail versturen via Microsoft Outlook
Je Microsoft wachtwoord wijzigen
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen
Klantcase
Hoe HefGroep-KindeRdam
naar de cloud ging