Wat is werkplekbeheer?

Jessy van Buren
Jessy van Buren

20 januari 2021

Inhoudsopgave

De (online) werkplek van medewerkers staat centraal in iedere onderneming. Wanneer de werkplek van iedereen binnen een onderneming goed is ingericht, zorgt dit automatisch voor een soepele workflow binnen jouw bedrijf. Maar hoe zorg je dat werkplekken binnen jouw onderneming goed geregeld zijn? Werkplekbeheer via een IT dienstverlener houdt in dat alles op IT gebied wordt geregeld, zodat jouw systemen werken. Zo kunnen jij en je collega’s onbezorgd innoveren en doen waar jullie goed in zijn. 

Meer weten over de online werkplek? Lees hier!

Werkplekbeheer bij IT Synergy

Werkplekbeheer staat letterlijk voor het beheren en onderhouden van een werkplek. Een werkplek kan van alles zijn; op kantoor, in de bouw of in de klas. Simpel gezegd omvat werkplekbeheer alles wat nodig is om iemand goed te laten functioneren op zijn of haar (online) werkplek. Denk bijvoorbeeld aan een goed ingestelde laptop, met een veilige omgeving om in de cloud te werken. Of een systeem waarin jouw toppers in de bouw moeiteloos hun uren kunnen bijhouden.  

Bij  IT beheer van IT Synergy is werkplekbeheer een belangrijk aspect. Onze IT experts zorgen ervoor dat alle hardware en software in huis wordt gehaald om jouw werknemers zo goed en duidelijk mogelijk te ondersteunen. Hierbij zorgen we dat alle benodigdheden voor een werkplek aanwezig zijn, zoals computers, laptops, tablets en printers. We sluiten de juiste monitoren aan en installeren alle belangrijke systemen. We zorgen zelfs dat alle kabeltjes netjes worden weggewerkt. Zo zorgen we dat jij binnen no time klaar bent om in een snelle en fijne (online) werkomgeving te kunnen knallen. 

Werkplekbeheer voor (MKB) bedrijven

Werkplekbeheer staat dus niet alleen voor het opzetten en afwerken van een werkplek. Met werkplekbeheer van IT Synergy zorgen wij dat jij met de nieuwste software en cloud oplossingen kunt werken. We richten een complete online werkplek in met Microsoft 365, zodat jouw medewerkers optimaal met elkaar kunnen samenwerken. We regelen toegang tot alle Microsoft Office 365 apps en zorgen dat jouw data goed beveiligd is. IT beheer bestaat dus kort gezegd uit werkplekbeheer, systeembeheer en netwerkbeheer. Dit is enorm handig voor (MKB) bedrijven die geen eigen werkplekbeheerder hebben. Op deze manier ontzorgen we jou compleet met het inrichten van alles wat nodig is voor een effectieve (online) werkplek. 

Om te zorgen dat je waar dan ook een functionerende (online) werkplek hebt, staat de IT support afdeling altijd klaar om te helpen met problemen. Dit is een van de belangrijkste aspecten van werkplekbeheer. Zo blijf jij altijd ontzorgd, ook als er storingen voorkomen. 

Wat zijn de kosten voor werkplekbeheer?

De reguliere kosten voor werkplekbeheer verschillen afhankelijk van de aanbieder die jij kiest. Daarnaast valt werkplekbeheer vaak binnen een compleet IT beheer pakket, inclusief netwerkbeheer en systeembeheer. Dit valt dan allemaal onder de ‘online werkplek’ of ‘moderne werkplek’. Bekijk hieronder alle pakketten die IT Synergy aanbiedt.

Veelgestelde vragen

Met werkplekbeheer via een IT dienstverlener hoef jij niets te doen voor de werkplekken die jij afneemt. Jouw IT partner zorgt dat alles blijft werken, voert updates uit en lost problemen op bij storingen.

De kosten van werkplekbeheer zijn afhankelijk van jouw IT partner en het pakket dat je kiest.

Het uitbesteden van werkplekbeheer zorgt ervoor dat jij je niet met IT hoeft bezig te houden. Zo kun jij zelf focussen op innovatie en groei 

Je hoeft zelf niet te beschikken over een eigen server voor een goed ingerichte IT omgeving. Jouw IT partner zorgt ervoor dat jij een server in hun data center krijgt, of regelt bij een partner een plekje voor jouw server.

Dit is misschien ook wat voor jou!
Academy emoji
Bekijk alles in onze academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Update over workation bij IT Synergy
Apple MDM software: dé oplossing voor apparaatbeheer bij bedrijven
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen
Klantcase
Hoe HefGroep-KindeRdam
naar de cloud ging