Wat is Outlook?

Picture of Jessy van Buren
Jessy van Buren

27 mei 2020

Inhoudsopgave

Gebruik je Outlook of overweeg je het te gebruiken, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat het nou eigenlijk is of hoe het werkt? Blijf dan vooral doorlezen. In dit artikel zullen we je uitleggen wat Outlook is en wat de functionaliteiten zijn.

Microsoft Outlook

Velen kennen Outlook als e-mail provider, maar Outlook is veel meer dan dat. Microsoft Outlook is een PIM, een ingewikkelde afkorting die gewoon staat voor persoonlijke informatie manager. Outlook wordt voornamelijk gebruikt vanwege de e-mailfunctionaliteit, maar de applicatie beschikt ook over een kalender, taakbeheer, contactbeheer, notitieblok en een logboek.

Outlook kun je gebruiken als een opzichzelfstaande applicatie of in samenwerking met een Microsoft Exchange Server, voor het delen van mailboxen en agenda’s.

Hoe werkt Outlook?

Outlook bestaat uit verschillende applicaties, die je linksonder kunt zien in de navigatiebalk. De navigatiebalk dient om te navigeren binnen de Outlook applicatie. Zo staan de onderstaande vier iconen voor (op volgorde) ‘E-mail’, ‘Kalender’, ‘Contactbeheer’ en tenslotte ‘Taakbeheer’. Onder de drie stippen staan de overige functionaliteiten van Outlook: ‘Notities’, ‘Mappen’ en ‘Snelkoppelingen’.

Om te navigeren tussen deze applicaties kun je simpelweg op het icoon klikken van de sectie waar je naartoe wil.

Elk onderdeel van Outlook heeft zijn eigen werkbalk. Een werkbalk is de balk met knoppen aan de bovenkant van het venster. De werkbalk ziet er als volgt uit:

navigeren in tabbladen in outlook
werkbalk outlook

Email verzenden met Outlook

Om een simpele e-mail te verzenden in Outlook moet je zorgen dat je in de e-mail applicatie van Outlook zit. Deze zie je door te navigeren in de navigatiebalk linksonder in het scherm.

Wanneer je in de e-mail applicatie zit, klik dan op ‘Start’ in de werkbalk. Klik vervolgens op ‘Nieuwe e-mail’. Outlook zal vervolgens een nieuw venster openen waarin je een e-mail kunt opstellen.

Heb je jouw e-mail uitgeschreven? Klik dan op het icoon ‘verzenden’. Gefeliciteerd, je hebt zojuist je eerste e-mail verzonden in Microsoft Outlook!

e-mail venster outlook
Dit is misschien ook wat voor jou!
Academy emoji
Bekijk alles in onze academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Microsoft Copilot in Excel
Microsoft Copilot in Word
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen
Klantcase
Hoe HefGroep-KindeRdam
naar de cloud ging