Wat is Office 365?

Jessy van Buren
Jessy van Buren

9 maart 2020

Inhoudsopgave

Microsoft 365, voorheen Office 365, is een abonnementsvorm op Microsoft apps zoals o.a. Word, Outlook, PowerPoint en Excel. Microsoft Office 365 is de bekendste software suite ter wereld en de kans is groot dat jij hier dagelijks mee te maken hebt. Het biedt verschillende handige pakketten aan voor privé en zakelijk gebruik. Of je nu student bent, een gezin hebt of directeur van een (MKB) bedrijf bent, het is dé oplossing om optimaal (samen) te kunnen werken. Bovendien zijn de inbegrepen apps op al jouw apparaten te gebruiken, zoals je desktop, smartphone of iPad. 

Werken met Office 365

IT Beheer van IT Synergy bestaat standaard uit een abonnement op Microsoft Office 365. De overkoepelende suite zorgt ervoor dat jouw werknemers altijd toegang hebben tot alle Office apps, Microsoft Teams, SharePoint, Skype en OneDrive. Dit betekent dat je jouw bestanden makkelijk kunt opslaan en delen en dat je tegelijkertijd kunt samenwerken en back-ups kan maken. En dat allemaal in de cloud. Wel zo makkelijk en veilig. 

office 365 logo met hieromheen logo's van microsoft apps

Online werkplek

Door gebruik te maken van Microsoft 365, creëer je voor jouw collega’s een optimale online werkplek. Ze kunnen snel en eenvoudig communiceren via Outlook en Teams en tegelijk samenwerken aan dezelfde bestanden. Bovendien heeft iedereen met één klik toegang tot dezelfde software. Met een Microsoft licentie van IT Synergy krijgt iedereen voldoende opslagruimte in de cloud. Zo zit je nooit meer met het probleem dat je werklaptop volstaat en dat je belangrijke bestanden moet verwijderen. En werkt er iets niet? Dan staan onze IT support toppers direct voor je klaar om het op te lossen!

Cloud security

Bij IT Synergy zorgen we er altijd voor dat jouw software en bestanden optimaal beschermd zijn met cloud security. Dit maakt werken in de cloud nog een stukje zekerder. Bestanden kunnen niet zomaar door derden worden bekeken. Bovendien zijn documenten alleen beschikbaar voor personen binnen de organisatie die hier daadwerkelijk toegang voor hebben gekregen. Zo kun je ook binnen jouw organisatie zorgen dat bestanden alleen bij de juiste personen terecht komen. 

Waarom is Office 365 interessant voor jouw (MKB) bedrijf?

Microsoft Office 365 biedt alle benodigdheden voor jouw onderneming, of je nu met 3 of 300 medewerkers bent. De suite is geschikt voor alle soorten bedrijven, van MKB tot multinationals. Door het aanbod van verschillende pakketten is er altijd een abonnement die het beste bij jouw (MKB) bedrijf past. Daarnaast is aan de hand van een Service Level Agreement (SLA) het aantal gebruikers per maand gemakkelijk te veranderen. Je kunt het abonnement dus makkelijk aanpassen als jij doorgroeit (of kleiner wordt). 

Efficiënt en veilig werken in de cloud

Gebruik van de overkoepelende suite van Office 365 is efficiënt en veilig. Alle data staat op een plek, is aanpasbaar toegankelijk en beveiligd met cloud security. Updates worden automatisch uitgevoerd, zodat je altijd in de nieuwste versies werkt en optimaal beschermd bent. Bovendien hebben jouw collega’s beschikking over alle Microsoft applicaties. Office 365 maakt essentiële taken als het verkrijgen van informatie, delen van kennis, communiceren met collega’s, verwerken van data en plannen en organiseren van meetings eenvoudig. Zo kun jij je focussen op innoveren en groeien, terwijl jouw software moeiteloos met je meebeweegt. 

Migratie naar Microsoft Office 365

Maak je nog geen gebruik van Microsoft Office 365, maar wil je dit wel graag? IT Synergy zorgt ervoor dat het binnen een dag geregeld is! En werk je al met een andere suite, maar wil je graag overstappen? Ook dat fiksen we voor je. We doen dat met een migratie, waarbij al jouw bestanden zonder dataverlies over worden gezet naar Microsoft Office 365. 

Veelgestelde vragen

Online kun je gratis gebruikmaken van Microsoft apps als Word, Excel en PowerPoint. Ook OneDrive is tot 5 GB opslag gratis. Wil je echter gebruikmaken van de gehele Microsoft Office 365 suite, inclusief apps op jouw desktop en in de cloud? Dan kun je het beste een abonnement nemen op een van de pakketten van Microsoft 365. 

Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar voor thuisgebruik, bedrijven en scholen. Hieronder vallen verschillende pakketten. Zo kun je altijd de abonnementsvorm kiezen die  het beste bij jou past. 

Office 365 is veranderd naar Microsoft 365. Er is dus geen verschil, alleen de naam is veranderd.

Als je een abonnement had op Office 365, hoef je hier niets mee te doen. Jouw abonnement wordt automatisch omgezet naar een Microsoft 365 abonnement. Al je data blijft behouden. 

Dit is misschien ook wat voor jou!
Academy emoji
Bekijk alles in onze academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Microsoft Copilot binnen Teams
Wat doen onze leveranciers en merken aan duurzaamheid?
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen
Klantcase
Hoe HefGroep-KindeRdam
naar de cloud ging