Verbeterde IT support met ons eigen AI experiment

Jessy van Buren
Jessy van Buren

23 augustus 2023

ChatGPT logo

AI is booming en heel veel bedrijven houden zich ermee bezig. Een tool die grappige teksten uitspuwt of je essay schrijft is namelijk één, maar hoe zet je AI nou in voor jouw organisatie? Daarvoor moet je grenzen verleggen. Door veel met andere ondernemers te praten, raakten we enthousiast over de implementatie van ChatGPT. We hebben het gekoppeld aan ons ticketsysteem van onze IT supportafdeling. En zo ontstond onze eerste échte AI toepassing.

ChatGPT om IT vragen te categoriseren

We zochten naar een manier om administratief werk te automatiseren, zodat onze Support Engineers volledig kunnen focussen op onze gebruikers en ICT vraagstukken oplossen. Denk bijvoorbeeld aan het samenvatten van een telefoongesprek en hier een e-mail over sturen. 

Door ChatGPT te voorzien van het juiste ‘prompt’, kun je het systeem eigenlijk laten doen wat je wil. Zo vertellen wij dat ChatGPT zich moet gedragen als een System Engineer en we vragen de tool nu 4 dingen:

  1. De melding van onze gebruikers samenvatten
  2. De melding classificeren volgens ITIL en categoriseren of deze kritisch of niet kritisch is
  3. Een suggestie doen van een e-mail die naar onze gebruiker verstuurd kan worden (dit is een suggestie, dus onze engineers kunnen zelf ook nog de mail aanpassen)
  4. Een suggestie doen van welke 3 tot 5 stappen onze engineer als eerste kan ondernemen om de melding zo snel mogelijk op te lossen
Prompt in ChatGPT

Prompt in ChatGPT

ChatGPT reageert snel en compleet en is daardoor erg ondersteunend aan ons supportteam en het verbeteren van onze dienstverlening. 

We sleutelen nu wekelijks aan onze koppeling om onze dienstverlening nog sneller te maken. De volgende stap is dat ChatGPT ons gaat helpen om analyses te doen op onze tickets. Ook de uitkomsten hiervan gaan we gebruiken om onze dienstverlening te verbeteren.

We gebruiken een versie van ChatGPT die onze input niet gebruikt om te leren en we hebben alle mogelijke securitymaatregelen genomen.

📑 Inhoudsopgave
Dit is misschien ook wat voor jou!
Handige blogs en trainingen
Academy emoji

Bekijk de volledige academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Herontdek online samenwerken met Microsoft Loop
Elf IT Synergy collega’s behaalden certificaten in Q2!
Meet IT Synergy
Direct een afspraak
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter
We beantwoorden al je vragen!