Remote werken op workation bij IT Synergy  

Marnix de Ruiter
Marnix de Ruiter

17 mei 2023

Louvels.dev collega's op de foto tijdens workation in Egypte

Samenwerken is de afgelopen jaren enorm veranderd. Van kantoor tot thuis of onderweg, je kunt je laptop overal openklappen. Bij IT Synergy werken we ook zo. Iedereen is vrij om te werken waar hij of zij wil. We stimuleren het enorm om af en toe eens ergens anders te werken om nieuwe inspiratie op te doen. En hoe mooi als je dit ook op jouw favoriete plek (over de grens) kunt doen. 

Wat is een workation?

Op workation (werkvakantie) gaan, betekent een plek kiezen waar je een week, een maand of zelfs maar een dag of twee kunt doorbrengen, terwijl je werkt alsof je thuis bent. Het is dus je werkroutine voortzetten op een andere plek. Het leuke aan een workation is dat je naast je dagelijkse werk nieuwe plekken kunt ontdekken, tot rust komt en nieuwe inspiratie opdoet. 

Workation gepland, wie gaat er mee?

We hebben geluisterd naar wensen en vragen van al onze collega’s. Er was bijvoorbeeld onduidelijkheid over wanneer iemand een workation plant en wie mee mag/gaat. Het belangrijkste in dit onderwerp is dat we aansturen op inclusiviteit. We willen niet dat collega’s op basis van andere redenen worden buitengesloten. Dat betekent wel dat je vrij bent een workation te plannen zoals jij dat graag wil. De ene keer is iedereen welkom bij een workation, de andere keer wil je misschien met je team of een aantal specifieke collega’s aan een project werken. De andere keer blijf je een week langer met je familie op Ibiza na een vakantie. Dan kan het juist minder prettig zijn als collega’s aanhaken.  

Workation tips om optimaal hybride te werken

  • Neem een 4g router mee (goede wifi maakt werken een stuk fijner)
  • Werk aan een rechte tafel 
  • Zorg dat er genoeg licht is 
  • Check of er fijne/goede stoelen zijn 
  • Neem een laptopstandaard mee, zodat je je laptop op een fijne hoogte kunt zetten 
  • Neem je toetsenbord en muis mee 
  • Neem wanneer het past een tweede scherm mee 
  • Wil je op workation, communiceer dit dan goed op de werkvloer. Maak je eigen plan en doe het voor jezelf, of haak juist wel andere collega’s aan. Superleuk! 
📑 Inhoudsopgave
Dit is misschien ook wat voor jou!
Handige blogs en trainingen
Academy emoji

Bekijk de volledige academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Wat is Microsoft Copilot?  
ICT oplossingen implementeren met een ICT bedrijf
Meet IT Synergy
Direct een afspraak
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter
We beantwoorden al je vragen!