Productiviteit verhogen met Microsoft 365 apps 

Jessy van Buren
Jessy van Buren

19 april 2023

Inhoudsopgave

Microsoft 365, voorheen Office 365, is een complete werkoplossing die je prestaties en productiviteit helpt verbeteren. Naast Word, PowerPoint en Excel, bevat Microsoft 365 alle apps en functies alles uit je werkdag te halen. Dankzij apps als SharePoint en Teams bevordert Microsoft 365 ook nog eens het werken in de cloud. Voor het gebruik van onze online werkplek gebruiken we nog veel meer Microsoft apps om productiviteit te verhogen.  
 
Ook productiviteit verhogen in de cloud binnen jouw bedrijf? Lees dan heel het artikel! 

Flexibel werken met Microsoft Outlook en Teams

De Microsoft 365 apps Outlook en Teams zijn dé communicatieapps die productiviteit binnen jouw bedrijf verhogen om zakelijke efficiënt te communiceren. Met het gebruik van Outlook voor e-mailverkeer kun je je-mailadres direct gebruiken voor je Microsoft Teams account. Deze twee apps zijn vervolgens aan elkaar gekoppeld. Zo kun je meetings inplannen en starten vanuit beide apps. Dit geldt voor mensen binnen én buiten je eigen organisatie. Je hebt alleen maar een internetverbinding nodig. De mogelijkheden die Teams geeft voor zakelijke communicatie zijn dus eindeloos en ideaal om flexibel te werken. 

Lees hier meer over de voordelen van teams.

Office 365 apps om productief te werken

Iedereen is tegenwoordig bekend met Word om teksten te schrijven, PowerPoint om presentaties te ondersteunen en Microsoft Excel om overzichtelijk tabellen, grafieken en berekeningen bij te houden. Benieuwd naar nog meer handige apps en platforms? Lees dan de volgende alinea’s! 

Je kunt online samenwerken in alle Microsoft 365 apps als je ze opslaat in de cloud. Dit doe je via OneDrive en SharePoint. In OneDrive sla je je persoonlijke data op, zodat je vanuit elke locatie en via elk apparaat toegang hebt tot al je documenten.  

SharePoint is een interne website voor bedrijven. Je kunt hier afdelingspagina’s, documentbibliotheken en een intranet in bouwen. Wanneer je jouw bestanden hier opslaat, kunnen de collega’s die hier ook toegang tot hebben, jouw bestanden bekijken en bewerken. Zo werk je flexibel productief samen en ben je nooit meer afhankelijk van iemand die een document wel of niet vergeet bij te voegen in de mail! 

Digitale notities maken in OneNote en takenlijsten in To Do 

Andere handige apps binnen het Office 365 pakket zijn OneNote en To Do om notities en taken bij te houden. Zo kun je notities digitaal maken en bijhouden in Microsoft OneNote. Het grootste voordeel van deze app, is dat je notities altijd en overal bewerkbaar zijn op al jouw apparaten. Je persoonlijke notities kun je privé houden. Werkgerelateerde notities deel je met collega’s en koppel je makkelijk aan andere apps. Een van deze apps is bijvoorbeeld Microsoft To Do. Dit is dan weer een handige app om taken in bij te houden en af te vinken. Handig als er ‘s avonds een idee te binnen schiet en je dit ’s ochtends first thing wil oppakken! Ook in To Do kun je zakelijk en privé gescheiden houden. Je gebruikt het dus ook voor bijvoorbeeld je boodschappenlijstje. 

Kanban voor taakbeheer in Microsoft Planner 

Microsoft Planner is een app binnen het Microsoft 365 pakket die je, zoals de naam al aangeeft, helpt met het plannen van taken. Je kunt Planner zo overzichtelijk maken als je zelf wilt, door tags te gebruiken voor verschillende projecten en deadlines in te voeren voor taken die op een vast moment af moeten zijn.   

Handige functies van Planner: 

  • Je kunt taken koppelen aan personen om overzichtelijk te maken wie binnen een project aan welk stuk aan het werk is.  
  • Je koppelt Planner makkelijk aan een Teams kanaal, waardoor je projecten met taken waar meerdere mensen aan werken allemaal tegelijk bij kunt houden.  
  • Planner gebruik je als Kanban bord voor projectmanagement. Dit is een visuele methode om bedrijfsprocessen te beheren, managen en verbeteren. Een standaard Kanbanbord bestaat uit 3 kolommen, namelijk: to do, doing en done. Deze eenvoudige visualisatie leidt tot een duidelijke verdeling van alle taken binnen een project. In Planner voeg je deze kolommen makkelijk toe en is er ruimte voor extra kolommen als ‘wachten op feedback’ en ‘on hold’ om nog meer duidelijkheid te scheppen. 
Veelgestelde vragen

Door effectief gebruik van de Microsoft apps die in je Office 365 pakket zitten, verhoog je jouw productiviteit op je werkdag op allerlei verschillende vlakken, van communicatie tot zoektijd en flexibiliteit 

Microsoft 365 apps zijn alle programma’s van Microsoft die in het Office 365 pakket zitten. Hieronder vallen o.a.: Outlook, Word, PowerPoint, Excel, Teams, SharePoint, OneDrive, To Do, OneNote, OneDrive, Planner en nog veel meer. Afhankelijk van jouw licentie maak je gebruik van alle functionaliteiten.

Dit is misschien ook wat voor jou!
Academy emoji
Bekijk alles in onze academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Update over workation bij IT Synergy
Apple MDM software: dé oplossing voor apparaatbeheer bij bedrijven
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen
Klantcase
Hoe HefGroep-KindeRdam
naar de cloud ging