Nieuwe functies in Microsoft Teams

Picture of Jessy van Buren
Jessy van Buren

3 februari 2020

Inhoudsopgave

In een nieuwe januari update heeft Microsoft een hoop nieuwe functies aangekondigd voor Microsoft Teams. De functies zijn voornamelijk gefocust op meer efficiëntie voor eindgebruikers. Daar worden we blij van! In dit artikel zetten we een aantal toffe nieuwe mogelijkheden voor je op een rijtje. 

Lees hier meer over Microsoft Teams.

Muziekmodus in teams

Er gaat een muziekmodus komen, waarin geluiden met betere kwaliteit worden afgespeeld. Wanneer je een video of liedje via een andere app laat horen, komt het geluid veel beter naar voren dan met de huidige instellingen. Handig voor presentaties met audio-elementen of je online muziekles!

Muziekmodus Microsoft Teams aanklikken in Teams

Unmute shortcut

Je kunt jezelf straks met een shortcut snel unmuten en muten. Wil je zoveel mogelijk achtergrondgeluid dempen en écht alleen unmuten als je een vraag beantwoordt? Je kunt dan Ctrl+Spatie (Windows) ingedrukt houden wanneer je iets wil zeggen. Wanneer je de toetsen loslaat, sta je gelijk weer op mute! En gebruik je macOS? Dan moet je de Option+Spatie toetsen tegelijk indrukken.

Picture of Jessy van Buren
Jessy van Buren

3 februari 2020

Mijn video spiegelen uitzetten

Wanneer je op camera iets wil laten zien met tekst, ziet degene waarmee je videobelt de tekst goed. Zelf zie je het dan alleen in spiegelbeeld. Met een nieuwe functie kun je ‘beeld spiegelen’ uitschakelen, zodat je de tekst zelf ook goed ziet!

Video spiegelen Microsoft Teams

Teams en devices

Werk je met handige Teams Rooms devices van bijvoorbeeld Yealink of Logitech? Ook daar zijn extra functies voor aangekondigd, om hybride meetings nog soepeler te laten verlopen. Zit je met de ene helft van je team op kantoor in een vergaderruimte, terwijl de andere helft online inbelt? Dan word je vast blij van onderstaande mogelijkheden!

Front row voor Teams Rooms (Windows)
Later dit jaar wordt de room viewer van Teams verbeterd. Deelnemers in jouw meeting zullen onder je presentatie op ooghoogte te zien zijn voor een optimalere presenteerervaring. Daarnaast kun je mensen die hun hand opsteken in een wachtrij zetten, zodat je iemand met een vraag niet vergeet. Handig!

Snel meeten op Teams Rooms devices
Met een nieuwe button op jouw Teams Rooms device, start je met 1 klik een ad hoc meeting. Je hoeft niet eerst een agenda-item in te schieten, maar voegt met één handeling een meeting én deelnemers toe.

Teams en bellen

Transcriptie van een belletje
Het wordt mogelijk om transcripties van onderlinge Teams belletjes te maken. Zo kun jij volledig focussen op een gesprek en later nog eens rustig doornemen wat er allemaal is besproken. Scheelt een hoop bijpennen!

Overige nieuwe functies binnen Teams

Naast bovenstaande functies, komen er in de loop van de tijd nog een aantal andere functies beschikbaar. Zo zijn er verbeterde mogelijkheden aangekondigd voor het toelaten van gasten in een meeting en een aantal aanvullingen voor ICT beheerders om Teams omgevingen nog beter te faciliteren.

Dit is misschien ook wat voor jou!
Academy emoji
Bekijk alles in onze academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Microsoft Copilot in Excel
Microsoft Copilot in Word
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen
Klantcase
Hoe HefGroep-KindeRdam
naar de cloud ging