Microsoft Copilot in PowerPoint

Picture of Ruby van Iwaarden
Ruby van Iwaarden

7 juni 2024

Inhoudsopgave

Microsoft PowerPoint is een app van Microsoft 365. Hiermee kun je presentaties maken door een aantal dia’s toe te voegen. Aan deze dia’s kun je genoeg toevoegen om de presentatie nog levendiger te maken. Denk hierbij aan foto’s, video’s, geluidsopnames en muziek. Ook kun je uit verschillende templates kiezen om snel een mooie presentatie in elkaar te zetten. Nog eenvoudiger een PowerPointpresentatie in elkaar kunnen zetten? Maak kennis met Microsoft Copilot voor PowerPoint! 

Wat kan Microsoft Copilot in PowerPoint?

Heel vervelend; je moet een PowerPointpresentatie maken, maar je weet maar niet hoe je moet beginnen. Of je hebt er al aan gewerkt, maar je bent er toch nog niet tevreden over en weet ook niet waar je de aanpassingen moet doen om hem te verbeteren. Hier kan Microsoft Copilot je bij helpen!  

 • Presentaties maken: Als je nu echt niet weet waar je moet beginnen met de PowerPoint, kun je simpelweg het onderwerp invullen waar je het over wil hebben. Op deze manier kan Copilot al voor een volledige PowerPoint voor je zorgen! Als je wel al wat ideetjes hebt en dit bijvoorbeeld hebt uitgewerkt in een Word bestand, kan Copilot hier ook een volledige PowerPoint van maken. Of als je een volledig document hebt in een Microsoft app met volledige informatie, zet Copilot deze voor je om in een PowerPointpresentatie. Copilot kan hier zelfs ook sprekersnotities aan toevoegen! Zo kun jij je presentatie eenvoudig voorbereiden.  
 • Presentaties aanpassen: Heb je al een presentatie staan en is deze dus helemaal af, maar vind je toch dat deze nog niet helemaal goed in elkaar zit? Copilot kan jou helpen om de lay-out en de tekst aan te passen door middel van jouw instructies. Ook helpt Copilot je met het herstructureren van alle dia’s, als de opbouw nog niet goed was. Daarnaast kan Copilot jouw al gemaakte PowerPointpresentatie volledig omzetten in de huisstijl van jouw bedrijf. 
 • Presentaties samenvatten: Heb je zelf al een presentatie gemaakt, maar is deze toch te lang geworden? Dan kan Copilot deze voor je samenvatten. Zo worden de belangrijkste punten eruit gehaald en weet jij sneller wat nu relevant is, zonder de gehele presentatie door te scrollen. Zo heb je in no-time je PowerPointpresentatie ingekort! Dit is ook erg handig als je een lange PowerPointpresentatie van een collega doorgestuurd hebt gekregen en niet goed weet wat nu precies belangrijk is. Ook dan helpt Copilot je met het uitzoeken van de belangrijkste punten! 

Voordelen van Microsoft Copilot in PowerPoint

 • Tijdbesparend:  
  • Super vervelend als je naar een lege dia zit te staren en ook gewoon niet weet waar je nu moet beginnen. Dit kan veel tijd kosten; tijd die Copilot bespaart door alvast een conceptpresentatie voor je te maken! Deze kun je natuurlijk altijd aanpassen, maar je weet nu in ieder geval waar je moet beginnen. 
  • Ook het aanpassen van de lay-out en herstructureren van dia’s kan onnodig veel tijd kosten. Copilot lost dit super snel voor je op, waardoor jij weer meer tijd over hebt voor andere zaken! 
 • Stimuleert creativiteit:  
  • Copilot kan met verschillende designopties voor je presentatie komen, die je zelf niet snel had kunnen bedenken. Zo kom je steeds meer te weten over wat de opties zijn en kun je dit de volgende keer helemaal zelf bedenken. 
Dit is misschien ook wat voor jou!
Academy emoji
Bekijk alles in onze academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Microsoft Copilot in Excel
Microsoft Copilot in Word
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen
Klantcase
Hoe HefGroep-KindeRdam
naar de cloud ging