Microsoft Copilot in Excel

Picture of Ruby van Iwaarden
Ruby van Iwaarden

12 juni 2024

Inhoudsopgave

Microsoft Excel is een app binnen de Microsoft 365 omgeving, waarin berekeningen gemaakt kunnen worden. Het bestaat uit een oneindig werkblad met cellen waarin je gegevens kunt noteren. Niet alleen cijfertjes, maar ook tekst kan hierin worden ingevuld. Uiteindelijk kom je dan uit op heel veel informatie in een werkblad, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Hoe handig zou het zijn als Excel eenvoudiger voor je gemaakt kan worden? Maak kennis met Microsoft Copilot in Excel!

Wat kan Microsoft Copilot in Excel?

Microsoft Copilot in Excel helpt je met:

  • Data analyseren: Het kan erg veel tijd kosten om te vinden wat je zoekt in een groot Excel bestand. Door vragen te stellen, kan Microsoft Copilot in no-time de data analyseren! Door de data te analyseren, haalt Copilot belangrijke informatie voor jou uit het grote Excel bestand en scheelt het jou weer tijd.
  • Visualiseren: Af en toe heb je weleens zoveel data in een Excel bestand staan, dat het een stuk overzichtelijker wordt als je deze data visueel maakt. Het kan weleens lastig zijn om deze visualisatie begrijpelijk en duidelijk te maken. Microsoft Copilot weet precies hoe dit moet en kan jou hier heel goed bij helpen!
  • Formules opstellen: In Excel is het gebruikelijk om formules te gebruiken voor je berekeningen. Het kan soms lastig zijn om deze op te stellen. Om deze complexe taak voor jou wat eenvoudiger te maken, helpt Microsoft Copilot je bij het schrijven van deze formules.
  • Organiseren van data: Het komt weleens voor dat je Excel bestand er rommelig uitziet en dat je de data liever goed georganiseerd in het bestand ziet staan. Met veel data kan dit veel tijd kosten en kun je ook nog eens een aantal onderdelen over het hoofd zien. Microsoft Copilot heeft hier geen last van; hierdoor is jouw bestand super snel opgeschoond en georganiseerd! Copilot sorteert, filtert, verwijdert extra ruimte, highlight duplicaten en voegt waarden van meerdere kolommen voor je samen in Excel.

Voordelen van Microsoft Copilot in Excel

  • Doet suggesties: Microsoft Copilot kan je bruikbare adviezen geven over formules en acties binnen Excel, wat is gebaseerd op de bestaande context. Door deze suggesties hoef je niet alles in je eentje te doen als je even wat minder inspiratie hebt.
  • Geeft nieuwe inzichten: Microsoft Copilot herkent patronen in jouw data die je zelf nog niet tegen was gekomen. Denk hierbij aan correlaties, trends en uitschieters. Doordat Copilot jouw data analyseert, kan dit jou weer nieuwe ideeën geven.
  • Automatiseert taken: Soms kun je best veel tijd kwijt zijn aan herhalende taken. Met Copilot is dit niet meer nodig! Het helpt je door middel van een VBA-code bij het automatiseren van deze taken. Microsoft Copilot creëert op deze manier een soort van shortcut voor je, zodat je deze taken een stuk sneller hebt afgerond!

 

Met behulp van Microsoft Copilot hoef je nu niet meer uren te bladeren in een Excel bestand tot je vindt wat je zoekt of te lang na te denken over een passende formule. Erg handig dus als je tijd wil besparen!

Dit is misschien ook wat voor jou!
Academy emoji
Bekijk alles in onze academy

In de IT Synergy Academy vind je de leukste blog artikelen, handigste handleidingen en toffe klantcases over onze diensten, Microsoft 365, VoIP telefonie en de laatste ICT trends. Allemaal gratis te bekijken of downloaden, wel zo handig!

Microsoft Copilot in Word
Microsoft Copilot in Outlook
Laat hier je nummer achter
We bellen je zo snel mogelijk terug!
Laat een bericht achter!
We beantwoorden je vraag binnen 1 werkdag
Plan vrijblijvend een afspraak in
en kom in contact met Koen
Klantcase
Hoe HefGroep-KindeRdam
naar de cloud ging